5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea definitiva

©

Autor:

5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea definitiva
Advertorial oferit de Nomasvello

Epilarea definitiva este un tratament cosmetic extrem de popular, la care apeleaza atat persoanele publice din Romania, cat si oameni de toate varstele, atat femei, cat si barbati.

Iata 5 lucruri pe care sigur nu le stiai despre epilarea definitiva.


1. Părul nu este eliminat imediat după ședință, ci la 10-15 zile de la fiecare sesiune.

Epilarea definitiva este un tratament cosmetic ce poate fi realizat cu tehnologiile laser dioda si IPL (lumina intens pulsata), prin care se elimina parul nedorit cu ajutorul luminii. Lumina laser sau intens pulsata conduce la deteriorarea în mod selectiv a foliculilor piloși fără a afecta țesuturile adiacente. Melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldură, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul. Eliminând aceste celule, părul cade la un interval de 10-15 zile de la tratament. Vestea buna este ca inca dupa prima ședință circa 30% din firele de păr vor dispărea.

2. Epilarea definitiva este interzisa pe anumite zone.

Epilarea definitiva se poate realiza pe oricare zone ale corpului cu pilozitate nedorita, in afara de zona ochilor, a urechilor, a scalpului si a scrot-ului, in cazul domnilor. In plus, in epilarea definitiva cu unele tipuri de laser dioda, care sunt foarte puternice, nu se realizeaza pe zona fetei, zona care poate fi tratata prin folosirea tehnologiei IPL.

3. Epilarea definitiva nu este dureroasa, dar implica un usor disconfort.

 Zona tratata este amortita cu benzi reci de gheata in cazul pielii nebronzate, respectiv cu un gel conductor, in cazul pielii bronzate sau tratate cu laserul dioda. Ulterior, se stabileste intensitatea flash-urilor luminoase in functie de gradul de suportabilitate al fiecarui client si respectand anumiti parametri de lucru. Astfel, tratamentul este eficient si distruge foliculii pilosi fara a implica durere pentru client. Acesta va resimti doar o caldura la nivelul zonei tratate, senzatia de rece aferenta aplicarii gelului conducator sau benzilor de gheata si cel mult o senzatie similara cu ciupitura de elastic in momentul eliberarii flash-urilor.4. Epilarea definitiva elimina in mod progresiv firele de par si nu este eficienta 100%.

Foliculii pilosi sunt distrusi treptat, pe masura ce sunt surprinsi in faza lor anagena, de crestere din radacina, aceea sunt necesare circa 8 sedinte de epilare definitiva, pentru a obtine efectele dorite. In urma sedintelor de epilare definitiva, firele de par tratate dispar pentru totdeauna, insa organismul uman este viu si va da nastere altor foliculi pilosi pe parcursul vietii. Din acest motiv, se recomanda sedinte anuale de intretinere a rezultatelor obtinute. La sfârșitul tratamentului, părul va fi eliminat în proporție de pana la 90%. Insa, firele de par ramase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile.

5. Epilarea definitiva este un tratament de durata, ce implica respectarea anumitor reguli.

Inaintea fiecarei sedinte de epilare definitiva clientii sunt informati de catre specialistii in epilare definitiva ca este necesar sa respecte urmatoarele recomandari pentru a avea rezultate optime:
  • Nu vor consuma medicamente, mai ales antibiotice, care ii pot face fotosensibili
  • Nu se vor expune la soare cu minimum 3 zile inainte de sedinta
  • Nu isi vor smulge parul cu cel putin 3 saptamani inainte de programare; pentru eliminarea firelor de par se vor folosi doar lama de ras sau crema depilatoare
  • Ulterior fiecarei sedinte efectuate se vor evita pentru 48 ore dusurile fierbinti, mersul la sala, la sauna, purtarea de haine stramte si expunerea la soare pentru circa 3 zile post-tratament.
  • Vo respecta intervalul intre sedintele de epilare definitiva, pentru a obtine rezultatele dorite.
  • Nu vor folosi uleiuri pe piele sau creme care pot impacta cu rezultatul procedurii.

Tratamentul de epilare definitiva inseamna atat sanatate, cat si frumusete, conducand la o piele perfecta, care este cartea de vizita a fiecarei persoane.

Informatiile din acest articol au fost oferite de catre specialistii Nomasvello, cea mai mare retea de centre de infrumusetare din lume, specializata in tratamente de epilare definitiva cu laser dioda si IPL.

Persoanele interesate de epilarea definitiva pot testa gratuit tratamentul in oricare dintre cele peste 50 saloane din Bucuresti si din tara.

Data actualizare: 01-04-2021 | creare: 01-04-2021 | Vizite: 2587
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: