ROmedic Cabinete medicale Alba-Iulia Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Alba-Iulia

Disciplinarea copiilor

Disciplinarea copiilor
Cand copilul are un comportament inadecvat, ce iti doresti sa obtii??? Ai deschiderea la o alta perspectiva asupra disciplinei copilului???
Atunci ce este ceeea ce ne dorim? Disciplinarea copilului!!!
 
Disciplina inseamna ”a invata”. Atunci cand ne disciplinam copii, scopul nostru nu trebuie sa fie acela de a-i pedepsi ori de a le impune o consecinta, ci de a le oferi lectii. Aceasta practica noua de impunere a limitelor, pastandu-ne conectati emotional cu copii pentru ai ajuta pe cei mici sa isi dezvolte deprinderea de a lua decizii bune. Acestia au nevoie sa invete abilitatile de a-si inhiba impulsurile, de a-si gestiona emotiile puternice de furie si de a anliza efectul comportamentului lor asupra celorlalti. Deprinderea acestor elemente este esentiala si importanta. Disciplina fara drame, ii va ajuta pe copii sa isi contureze personalitatea adevarata, sa isi dezvolte capacitatea de a controla, de a arata respect celorlalti, de a se implica in relatii profunde si de a avea o conduita etica si morala.
 
Primul scop eficient in disciplina este de a obtine cooperarea si de a sprijni copilul sa se comporte acceptabil (sa foloseasca cuvinte blande, sa duca hainele murdare in cosul de rufe) si sa evite comportamentele neacceptabile (lovitul sau atingerea gumei de mestecat pe care cineva a lasat-o sub masa de la biblioteca). Acesta este obiectivul pe termen scurt al disciplinei.
In timp ce obtinerea cooperarii este pe termen scurt,,al doilea obiectiv este pe termen lung. Acesta are in vedere indrumarea copiilor sa-si dezvolte abilitatile si capacitatea de a gestiona situatiile dificile, frustrarile si furtunile emotionale care ii fac sa isi piarda controlul. Acestea sunt abilitati interne care pot fi generalizate dincolo de comportamentul de moment si care sunt folosite nu doar azi, ci si mai tarziu , in tot felul de situatii. Acest obiectiv intern inseamna sa iti sprijini copii sa isi dezvolte autocontrolul si busola morala , incat sa fie chibzuiti si corecti chiar si atunci cand nu sunt in preajma unei figuri de autoritate.
 
Disciplina eficienta nu inseamna sa descurajam un comportament nedorit ori sa incurajam unul dorit, ci si sa ii invatam pe copii abilitatile necesare si sa cultivam conectiunile care ii ajuta sa ia decizii mai bune si sa se controleze mai bine pe viitor. II ajutam sa inteleaga ce inseamna sa iti gestionezi emotiile, sa iti controlezi impulsurile, sa iei in considerare sentimentele celorlalti, sa te gandesti la consecinte, sa iei decizii chibzuite.
 
Programare