ROmedic Cabinete medicale Alba-Iulia Psihoterapie Psihoterapie Alba-Iulia

Psihoterapie în Alba-Iulia

Psihoterapie sistemica de familie si cuplu


Probleme psihoemotionale si relationale cu care se confrunta oamenii
Psihoterapia sistemica de familie si cuplu foloseste ca metoda de lucru sistemul care spune ca oamenii se afla in relatie de interdependenta unii fata de altii astfel formand subsisteme si suprasisteme care respecta regulile sistemului. Psihoterapeutul specializat explica cum apar si se mentin problemele clientilor si construiesc strategii de interventie focalizandu-se pe relatiile in care sunt prinsi indivizii. O stare de frica nedefinita , inexplicabila (anxietate) a unei persoane este interesata de psihoterapeutul sistemic pe baza a ceea ce simte , de relatiile in care este implicata aceasta persoana si legatura dintre probleme si aceste relatii. Psihoterapeutul este interesat pentru schimbarea relatiilor cu persoanele semnificative (familia)invitandu-le in terapie.
Acest tip de psihoterapie lucreaza cu toate tipurile de probleme cu care se confructa oamenii: anxietate, atacuri de panica, fobii, obsesii, depresie, comportament deviant, tulburare de opozitie, disfunctii sexuale, stres postraumatic, adictii, lipsa de energie, lipsa de motivatie, nemultumire maritala, conflicte in cuplu, conflicte intre copii si parinti, rezultate slabe la scoala, reactia la pierderea cuiva drag, luarea deciziei pentru divort, facilitarea unui divort amiabil, recuperare post divort, neintelegeri in familie, dificultati de adaptare la locul de munca, dificultati de a forma relatii sociale sau cuplu.
Individul face parte din sisteme relationale si problemele lui sunt in interdependenta cu contextul familial si relational.Eficienta terapeutului depinde de capacitatea lui de a-si mentine integritatea interioara,sa stabileasca o atmosfera utila,un contact emotional placut,pentru a intra direct in conflictul familial,de a energiza si influienta procesul interactional.


Dezvoltare personala.


Procesul devenirii ca persoana, in care incepi sa te departezi de implinirea asteptarilor altora, sa te asculti pe tine, sa te accepti asa cum esti, sa ai incredere tot mai mare in organismul tau, sa intelegi cum arata lumea ta interioara si apoi sa-ti dai voie sa-l intelegi pe celalalt, fara sa vii imediat cu o judecata sau o evaluare. Sa fii deschis la experiente noi, sa ajungi protagonistul si observatorul procesului vietii tale.Cand ma accept pe mine insumi asa cum sunt, ma schimb. Nu ne putem schimba, nu ne putem distanta de ceea ce suntem pana cand nu acceptam in intregime ceea ce suntem. Iar cand o facem, schimbarea se produce aproape pe neobservate. Schimbarea incepe in momentul in care stim ceva,dar ea are efectiv loc doar atunci cand punem in practica acel ceva.


Intalnire de grup 6-10 persoane saptamanal,joi de la 17-20, 8 sedinte.


La inceput vei completa un formular cu datele tale personale de contact si pastrarea confidentialitatii activitatii de grup.


Emotional depinde de tine.


Cei interesati sunt rugati sa sune pentru inceperea unui nou grup.


Va astept cu drag.Listă servicii:

 
Programare