ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Dermatologie și venerologie Dermatologie și venerologie Bucuresti

Dermatologie și venerologie în Bucuresti

Dermatologia este o ramura a medicinii care se ocupă de piele precum și de bolile acesteia. Această disciplină urmărește explicarea, diagnosticarea bolilor de piele necontagioase și contagioase (infecțioase) cât și îngrijirea bolnavilor de boli dermatice. Este o specialitate unitară de medicină, care cuprinde studiul atât al aspectelor terapeutice medicamentoase cât și al celor chirurgicale.

Un dermatolog are grijă de bolile pielii, în sensul cel mai larg, și de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului, și unghiilor.

Împreună cu Venerologia, dermatologia acoperă și domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală). Numarul foarte mare de boli ale pielii (peste 2000), nu permite o diagnosticare rapidă, de aceea este necesar ca pacientul să se prezinte de mai multe ori la medicul dermatolog-venerolog pentru a efectua o serie variată și cât mai completă de teste și analize de laborator pentru depistarea, diagnoisticarea și tratarea corectă a afecțiunii dermato-venerologice.

Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare