ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Psihiatrie Psihiatrie Bucuresti

Psihiatrie în Bucuresti

Psihiatria este o specialitate medicală ce poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale - scopul său principal - se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.

Astfel de  tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori cu caracter complex, de natura biologică, socială și spirituală, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță. Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale. Noțiunea de „boală mintală”  trebuie să intre în orbita biologiei și medicinei.

Examinarea statusului cognitiv, testarea neuropsihologică, analizele de laborator uzuale și imagistică ajută la evidențierea cauzelor de boală psihică.

Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare