ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

Anunțuri & noutăți

03-05-2018

GRATUIT! 20 – 25 Iulie. Tabara de vara - "Cum iti rescrii scenariul de viata!" – Brasov!

GRATUIT! 20 – 25 Iulie. Tabara de vara - "Cum iti rescrii scenariul de viata!" – Brasov!
Preț: GRATUIT!
„Cum iti rescrii scenariul de viata” - Tabara de Dezvoltare Personala si Spirituala.
In aceasta tabara vom avea un timp eficient, minunat, activ, dinamic, in care vom imbina intr-un mod placut si productiv: relatiile interumane, entuziasmul, dezvoltarea personala, dezvoltarea spirituala, aventura, prieteniile, drumetiile pe munte, vizitarea de obiective turistice, si multa voie buna!

De ce tema: „Scenariul de viata” ?!
Pentru ca scenariul de viata este povestea care „o confectionam”, inca din copilaria noastra.
Cei mai multi dintre noi nu constientizam ca suntem prinsi in aceasta poveste, si ca reactionam conform cu un scenariul scris in psihicul nostru, cu mult timp in urma.
Vedem doar ca nu suntem fericiti, si ca ceva mereu nu merge bine, oricat ne-am cazni sa rezolvam problemele cu care ne confruntam.
Cu totii suntem regizorii vietii noastre dar, potrivit psihologiei, nu acum ca si adulti, stabilim actiunea scenariului.
Aceasta hotarare am luat-o cu mult timp in urma, din postura copilului care am fost candva.
Atunci in functie de trairile care le-am avut, de ceea ce am simtit, si am suferit, am hotarat cine suntem noi, ce inseamna viata, ce inseamna lumea in care traim, si care va fi parcursul vietii noastre mai departe.
Training-ul acestei tabere, printr-un parcurs interactiv si dinamic, isi propune sa ne faca constienti de scenariul nostru de viata, de felul in care ni l-am construit, si mai ales de pasii practici, care ii vom parcurge impreuna, ca sa putem sa iesim din el.
Daca nu devenim constienti, acest scenariu se va derula in viata noastra in continuare intr-un mod care ne scapa intelegerii si constientizarii noastre.
Dacă nu eşti mulţumit de viaţa ta, este cu atât mai important să devii conştient de acest scenariu!
Doar dacă eşti conştient de ce se întâmplă in planul tau interior, poţi incepe sa faci o schimbare eficienta.
Adu-ţi aminte, tu eşti scenaristul şi tu esti regizorul! Stă în puterea ta să schimbi scenariul tau, daca iti dai seama ca nu esti fericit !
Cum este scenariul tău de viaţă?
Iti doresti sa incepi sa lucrezi concret pentru a schimba ceva la el?
Vrei să parcurgem impreuna pasii necesari pentru o schimbare profunda, si de durata, atat in planul tau psihologic, cat si spiritual ?
Atunci nu mai sta pe ganduri! Participa impreuna cu noi la aceasta tabara !

Pentru ca ne pasioneaza ideea de a petrece timp impreuna, de a ne cunoaste, si de a ne imprieteni, pentru ca ne preocupa dezvoltarea personala si spirituala: relatia cu noi insine, si relatia noastra cu Dumnezeu, iar subiectul „ Cum iti rescrii scenariul de viata”, il consideram extrem de important din ambele puncte de vedere, cu multa bucurie si entuziasm, am creat aceasta tabara in care vom parcurge impreuna pasii care ne vor conduce spre:
Constientizarea de sine, recunoasterea nevoilor si sentimentelor interioare.
Identificam modul inconstient in care ne-am creat Scenariul de viata. Constientizam influentelele care le-au avut cei din familie asupra noastra.
Invatam sa managerizam emotiile, sa iertam si sa ne eliberam de „balastrul” psihologic care il caram dupa noi. Invatam sa sa ne controlam emotiile, pentru a le canaliza spre scopurile propuse.
Identificam ce convingeri limitative s-au format in inconstientul nostru, pe baza evenimentelor traite cand eram copii, apoi alegem noi convingeri care ne reprezinta, si care contin ceea ce ne dorim noi sa fim.
Exercitii practice de dezvoltare personala: individuale, in echipe, si in grup, care ne vor fi de folos ca sa intelegem perspectivele emotionale ale celorlalti, sa ne dezvoltam abilitati noi de interactiune si comunicare interpersonala.
Activitati care ne vor provoca la autocunoastere si explorare interioara, prin exercitii de creativitate.
Activitati recreative: prietenii, distractie, drumetii, si multa voie buna!
Iti putem promite ca va fi o tabara care iti poate schimba viata, nu doar datorita informatiilor utile care le vei invata, dar mai ales prin experientele care le vei trai intr-o atmosfera in care te vei simti in siguranta, acceptat si sustinut, in unicitatea ta, si in acelasi timp provocat sa mergi mai departe cu incredere, in dezvoltarea ta personala si spirituala!
Detalii organizatorice:
Aceasta tabara se adreseaza tuturor participantilor la evenimentele organizate de Alfa – Centrul de Sanatate Psihica si Comportamentala.
Traineri: Maria Boldea – psiholog, psihoterapeut, si Dan Boldea – consilier programare neurolingvistica, life coach.
www.PsihologConstanta.ro
Locatie: Brasov. Pensiune: Dumbrava Soarelui: https://www.facebook.com/DumbravaSoareluiBrasov/
http://dumbrava-soarelui-ro.book.direct/ro-ro/contact
Perioada: Vineri 20 iulie – Miercuri 25 iulie 2018.

Organizarea si training-ul sunt Gratuite!
Participantii isi vor plati doar transportul, masa, si cazarea, direct la proprietarul pensiunii.
Costurile de transport, si cazare, se vor imparti la nr de persoane care se vor grupa in camerele pensiunii, si in masini personale.
Locuri limitate !
Locurile se ocupa in ordinea inscrierii.
Inscrierea pentru tabara, se face personal, in cadrul intalnirilor de grup, si in cadrul atelierelor de dezvoltare personala organizate de Alfa – Centrul de Sanatate Psihica si Comportamentala, detalii despre aceste evenimente gasesti pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/AlfaCentruldeSanatatePsihicasiComportament/?ref=aymt_homepage_panel
Daca ai intrebari suplimentare poti suna la nr. de tel: 0721 205 741.
Te asteptam cu mult drag !
08-05-2017

Intalniri de grup Gratuite cu tematica spirituala: "LUMINA PENTRU MINTE SI SUFLET"

Intalniri de grup Gratuite cu tematica spirituala: "LUMINA PENTRU MINTE SI SUFLET"
Preț: gratis
Sa stralucesti cand totul e luminos in jurul tau nu este mare lucru, dar sa poti straluci in intunericul descurajarii si fricilor care te inconjoara presupune: revelatie, arta si disciplina. Aceste trasaturi frumoase le vom cultiva impreuna. Vino si tu impreuna cu noi !
Reduceri medicale: Intalniri de grup Gratuite cu tematica spirituala: "LUMINA PENTRU MINTE SI SUFLET"

In fiecare om, dormitează, în adâncul lui, dorinţa de a fi chemat, cu toate forţele, spre Dumnezeu pentru ca omul, nu va găsi fericirea si adevarata implinire decât atunci când va descoperi ceea ce caută in nostalgia lui cea mai profundă. În această nostalgie, fie ca constientizeaza sau nu, omul iL presimte si il cauta pe Dumnezeu.
Fiinţa omului nu se trezeşte din propria lui amorteala sufleteasca, de la sine, ci treaptă după treaptă, prin răspunsuri date intrebarilor, chemărilor din adancul fiintei lui. După cum copilul devine o fiinţă care vorbeşte, pentru că mama lui, încă din leagăn, i s-a adresat lui, ca unei fiinţe capabile să răspundă, tot aşa fiinţa omului, nu se va implini si manifesta cu adevarat, decât prin intermediul raspunsului care il da Creatorului sau.

Dumnezeu nu ne-a creat ca sã fim nefericiti, dimpotriva, „a scris” in noi gandul vesniciei si tanjirea dupa adevaruri care sa ne elibereze si sa ne implineasca cu adevarat. Scenariul nefericirii, noi singuri l-am scris, si iesirea din el, transcederea lui, este posibila doar intorcandu-ne la radacinile noastre spirituale, la Dumnezeul Scripturilor.
Cred că, în paralel cu decăderea vieţii spirituale bazate pe adevarurile de nezdruncinat ale vechii Scripturi, au sporit considerabil nevrozele, tulburarile psihice si devianta comportamentala in ultimul timp. Nu există nicio statistică în stare să dovedească prin cifre această creştere. Un lucru ştiu însă sigur, si anume că starea de spirit generală a omului din ziua de astazi, denotă o lipsă de echilibru care dă de gândit.

Trăim incontestabil într-o epocă de nelinişte, nervozitate, agitatie, confuzie şi dezorientare a concepţiei despre lume, de maximă anvergură. Oamenii bajbaie in intuneric tocmai pentru ca nu au gasit un sens vieţii, o implinire mult mai inalta decat ceea ce tine de lucrurile materiale de aici si acum.

Pe ce anume îţi clădeşti tu viaţa? Căci, crezi sau nu, fiecare dintre noi îşi clădeşte viaţa pe ceva. Fiecare dintre noi, avem o temelie, ceva în care ne punem nădejdea şi încrederea. Poate că acest ceva este reprezentat de propria persoană: „Ştiu că pot reuşi în viaţă dacă mă străduiesc cu adevărat.” Sau poate fi un stil de viaţă: „Dacă aş putea câştiga suficienţi bani, ce minunată ar fi viaţa!”. Oricare din ideile de mai sus ar fi la temelia vietii tale, realitatea iti arata că esti in acesc caz, pe un teren nesigur dacă iti pui nădejdea doar în tine, în alţi oameni sau în ceea ce iti oferă această lume.
Vestea minunata este ca Dumnezeu, Cel care a creat acest Univers măreţ până în cele mai mici detalii, poate fi cunoscut… de noi ! El ni s-a revelat ! El ne vorbeste si astazi prin Cuvantul Sau, si ne spune diferite lucruri despre Sine, dar nu Se opreşte aici, El Insusi s-a daruit noua, cu 2000 de ani in urma, prin Iisus Hristos si ne cheamă să avem o relaţie personală cu El, dorind să ajungem să Îl cunoaştem intr-un mod personal.

Lumea aceasta în care trăim este măcinată de lupte – în familie şi în afara ei – de suferinţă, de durere, de tristeţe … oare avem unde să găsim stabilitate indiferent ce se întâmplă în lume, in jurul nostru sau în viaţa noastră? Putem privi spre viitor cu speranţă, oricare ar fi împrejurările din viaţa personala şi din lume? Intr-o lume a agitatiei, a nelinistii si a schimbarilor neasteptate putem sa gasim Ceva neschimbator si sigur ? Scriptura ne spune ca Dumnezeu nu Se schimbă. El este acelaşi, imuabil, sigur şi demn de încredere.

Cum ar fi daca noi ca oameni am putea sa ne apropiem in sufletul nostru de Dumnezeu si sa-L cunoastem asa cum ni s-a descoperit El ? Cum ar fi daca am putea vorbi cu El prin rugaciunea simpla si sincera a inimii noastre si am sti ca El ne asculta ? Este acest lucru cu putinta ? Cum putem sa iL cautam asa incat sa iL gasim si sa avem siguranta ca L-am gasit ? Cum putem sa ne apropiem de El si sa iL simtim, sa ne bucuram de prezenta Lui ? La aceste intrebari si la multe altele vom gasi raspunsuri din Scriptura, in cadrul acestor intalniri de grup, la care esti invitat cu mult drag. Vor fi intalniri dinamice, cu discutii si dezbateri libere, interactive, provocatoare, care prin adevarurile revelate iti pot schimba viata !

Intalnirile de grup se conformeaza principiilor, valorilor si credintei crestine, fiind o combinatie minunata intre Psihologie, Cuvantul lui Dumnezeu, experienta si intelepciunea acumulata in toti anii de lucru cu oamenii ai psihologilor implicati in organizarea acestor intalniri. Participarea la aceste intalniri iti ofera posibilitatea de a-ti face prieteni noi. Prin descoperirile care ti le faciliteaza, iti improspateaza uimirea copilareasca si entuziasmul in fata intelepciunii, a creatiei lui Dumnezeu, si a planului Lui minunat pentru viata ta.

Intalnirile au loc Duminica ora 16:00 - 18:00. Te poti inscrie trimitand un SMS la nr de tel 0726 227 085.

Adresa: sediul cabinetului: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. ( in spatele Scolii Spectrum, langa Scoala Speciala, nr. 1 - Centrul de Plasament Ovidius) CONSTANTA

Traineri: Maria Stefania Boldea - Psiholog. Psihoterapeut
Dan Boldea - Consilier Programare Neuro Lingvistica, Life coach
Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschsa !
29-08-2016

Septembrie 2016. Curs GRATUIT de psihologie crestina: „FUNDAMENT PENTRU O VIATA INTERIOARA PUTERNICA ! ”

Septembrie 2016. Curs GRATUIT de psihologie crestina: „FUNDAMENT PENTRU O VIATA INTERIOARA PUTERNICA ! ”
Preț: gratuit
Fiinţa omului nu se trezeşte din propria lui amorteala sufleteasca, de la sine, ci treaptă după treaptă, prin răspunsuri date intrebarilor, chemărilor din adancul fiintei lui. După cum copilul devine o fiinţă care vorbeşte, pentru că mama lui, încă din leagăn, i s-a adresat lui, ca unei fiinţe capabile să răspundă, tot aşa fiinţa omului, nu se va implini si manifesta cu adevarat, decât prin intermediul raspunsului care il da Creatorului sau.

„ Fundament pentru o viata interioara puternica” este un curs de 12 sesiuni, care isi propune sa ne ajute sa ne zidim un fundament puternic si de neclintit pentru viata noastra interioara prin transformarea mintii, de la negativitate si teama, la incredere si pozitivitate, educandu-ne si incurajandu-ne sa folosim stiinta, mai exact psihologia si ultimele descoperiri in acest domeniu cat si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru a ne inbunatati gandurile, emotiile, trairile interioare, credinta in Dumnezeu, relatiile si viata !

Creierul nostru este facut de Dumnezeu intr-un mod admirabil si minunat, iar acest curs ne va ajuta sa intelegem legatura extraordinara care se afla intre creierul nostru si Creatorul lui si vom studia modalitati cum sa ne schimbam sau sa ne imbunatatim mintea, prin eliberarea de depresie, obsesii, anxietate, asa incat mintea noastra sa ne devina un aliat redutabil ! Acest lucru ajutandu-ne sa ne dezvoltam capacitatea creierului de a functiona cat mai optim dar si de a ne echilibra emotiile si starile interioare negative.

Invataturile asimilate in acest curs au potentialul enorm de a ne schimba nu doar modul de gandire si starile interioare dar si parcursul intregii vieti de aici inainte , intrucat poate produce o innoire perspectivei care noi o avem fata de noi insine, fata de viata, fata de lumea din jur. El ne va invata cum sa scoatem descurajarea, nefericirea si negativismul din mintea noastra lasand ca adevarul eliberator sa ii ia locul si sa ne transforme in oameni fericiti, care se simt siguri, intr-o lume care se adanceste din ce in ce mai mult in confuzie, teama si intuneric.

Traim sau murim prin alegerile care le facem, iar daca creierul nostru este toxic pentru ca asa a fost transformat de relatiile si evenimentele prin care am trecut, nu putem face alegeri bune. Trebuie mai intai sa aiba loc un proces de schimbare eliberatoare, prin inoirea gandirii si cultivarea in mintea noastra a adevarului , a unor informatii care ne vindeca, ne elibereaza, ne incurajeaza si ne fac sa ne simtim in siguranta.

Viata noastra de gandire joaca un rol crucial in felul in care traim, ne manifestam si ne simtim, atat din punct de vedere fizic, emotional, mental, social cat si spiritual. Progresele si ultimele descoperiri in domeniul psihologiei si neurostiintei cognitive sustin principiile biblice caracteristice unei vieti de gandire sanatoase, ajutandu-ne sa ne vedem pe noi insine asa cum ne vede Dumnezeu cat si solutiile Lui la problemele cu care noi ne confruntam.

Te incurajez sa profiti din plin de aceasta combinatie minunata intre Cuvantul lui Dumnezeu, psihologie si intelepciunea acumulata in toti anii de experienta ai psihologilor implicati in predarea acestui curs, improspatandu-ti prin intermediul lui, uimirea copilareasca in fata intelepciunii, a creatiei lui Dumnezeu, si a planului Lui minunat pentru viata ta.

Teme discutate:
• Cine sunt eu ? Care este identitatea mea ?
• Cine este Creatorul meu si cum pot sa ma apropii de El ?
• Care este sensul vietii mele ?
• Liberul arbitru, cum folosesc acest dar ?
• Leac pentru subestimare si complex de inferioritate.
• Care sunt beneficiile credintei si cum pot sa imi maresc credinta ?
• Ce este rugaciunea si cum sa ma rog eficient ?
• Eliberare de trauma, anxietate si depresie.
• Cuvantul lui Dumnezeu, fundament puternic pentru in vremuri tulburi.
• Relatii sanatoase cu partenerul de viata si oamenii din jur. Gestionarea eficienta a conflictelor.
• Vindecare si eliberare emotionala prin iertare.
• Manifestarea abundentei, vindecarii si bucuriei in viata ta.

Dumnezeu nu ne-a creat ca sã fim nefericiti, dimpotriva, „a scris” in noi gandul vesniciei si tanjirea dupa adevaruri care sa ne elibereze si sa ne implineasca cu adevarat. Scenariul nefericirii, noi singuri l-am scris, si iesirea din el, transcederea lui, este posibila doar intorcandu-ne la radacinile noastre spirituale, la Dumnezeul Scripturilor.

Cred că, în paralel cu decăderea vieţii spirituale autentice, bazate pe adevarurile de nezdruncinat ale vechii Scripturi , nevrozele, tulburarile psihice, devianta comportamentala, viciile tot mai des intalnite, au sporit considerabil in ultimul timp. Nu există nicio statistică în stare să dovedească prin cifre această creştere. Un lucru ştiu însă sigur, si anume că starea de spirit generală a omului din ziua de astazi, denotă o lipsă de echilibru care dă de gândit.

Trăim incontestabil într-o epocă de nelinişte, nervozitate, confuzie şi dezorientare a concepţiei despre lume, de maximă anvergură. Oamenii bajbaie in intuneric tocmai pentru ca nu au gasit un sens vieţii, o implinire mult mai inalta decat ceea ce tine de lucrurile materiale de aici si acum.

Pe ce anume îţi clădeşti viaţa? Căci, crezi sau nu, fiecare dintre noi îşi clădeşte viaţa pe ceva. Fiecare avem o temelie, ceva în care ne punem nădejdea şi încrederea. Poate că acest ceva este reprezentat de propria persoană: „Ştiu că pot reuşi în viaţă dacă mă străduiesc cu adevărat.” Sau poate fi un stil de viaţă: „Dacă aş putea câştiga suficienţi bani, ce minunată ar fi viaţa!”. Oricare din ideile de mai sus ar fi la temelia vietii tale, realitatea ne arata că suntem pe un teren nesigur dacă ne punem nădejdea doar în noi înşine, în alţi oameni sau în ceea ce ne oferă această lume.

Vestea minunata este ca Dumnezeu, Cel care a creat acest Univers măreţ până în cele mai mici detalii, poate fi cunoscut… de noi ! El ni s-a revelat ! El ne spune diferite lucruri despre Sine, dar nu Se opreşte aici, El Insusi s-a daruit noua prin Iisus Hristos si ne cheamă să avem o relaţie personală cu El, vrea să ajungem să Îl cunoaştem intr-un mod intim si personal.

Lumea aceasta în care trăim este măcinată de lupte – în familie şi în afara ei, de suferinţă, de durere, de tristeţe… Dar oare avem unde să găsim stabilitate indiferent ce se întâmplă în lume sau în viaţa noastră? Putem privi spre viitor cu speranţă, oricare ar fi împrejurările din viaţa noastră şi din lume? Intr-o lume a schimbarilor neasteptate putem sa gasim Ceva neschimbator si sigur ? Scriptura ne spune ca Dumnezeu nu Se schimbă. El este acelaşi, imuabil, sigur şi demn de încredere.

Cum ar fi daca noi ca oameni am putea sa-L cunoastem pe Dumnezeu cu adevarat ? Cum ar fi daca am putea vorbi cu El si am sti ca ne asculta ? Este acest lucru cu putinta ? Cum putem sa iL cautam asa incat sa iL gasim ? Cum putem sa ne apropiem de El si sa ne bucuram in prezenta Lui ? La aceste intrebari si la multe altele vom gasi raspunsuri in cadrul acestui curs de psihologie crestina, la care esti invitat cu mult drag. Va fi un curs dinamic, interactiv, provocator, care, prin adevarurile revelate iti poate schimba viata !

„Imprieteneste-te acum cu Dumnezeu si fii in pace: in felul acesta fericirea va veni la tine ! Vei hotari un lucru si iti va reusi, iar pe cararile tale va straluci lumina. ” Iov 22:21,28

Adresa: Str. Nicolae Grigorescu. Nr. 87. Cartier Dacia. Oras Constanta.
Program: Duminica ora 16 : 00 – 18 : 00
Pentru inscriere suna la nr de tel: 0726 227 085 sau 0721 205 741.
Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea (psiholog si psihoterapeut) si Dan Boldea (consilier psihologic NLP)
06-07-2016

Seminar psihologic gratuit: CUM ITI SCHIMBI SCENARIUL DE VIATA - Duminica 1 Noiembrie 2015

Seminar psihologic gratuit: CUM ITI SCHIMBI SCENARIUL DE VIATA - Duminica 1 Noiembrie 2015
Preț: GRATUIT
Scenariul de viata este povestea care o luam cu noi din copilaria noastra. Cei mai multi dintre noi nu constientizam ca suntem prinsi in aceasta poveste si ca reactionam conform cu un scenariul scris in psihicul nostru cu mult timp in urma, vedem doar ca nu suntem fericiti, ca ceva nu merge bine, oricat ne-am cazni sa rezolvam problemele cu care ne confruntam.

Cu totii suntem regizorii vietii noastre dar, potrivit psihologiei, nu acum ca si adulti stabilim actiunea scenariului. Aceasta hotarare am luat-o cu mult timp in urma, de catre copilul care am fost candva. Atunci in functie de trairile care le-am avut, de ceea ce am simtit si am suferit, am hotarat cine suntem noi, ce inseamna viata, ce inseamna lumea in care traim si care va fi parcursul vietii noastre mai departe.

Atunci am hotarat daca suntem invingatori sau invinsi, daca contam noi sau doar ceilalti, daca suntem bogati sau saraci, daca viata e usoara sau grea, daca oamenii ne iubesc sau ne sunt vrajmasi, in functie de ceea ce am trait atunci, in functie de ceea ce am auzit si am vazut in familia noastra. Toate aceste lucruri au fost traite, analizate, li s-a dat o semnificatie de catre copilul din noi, care pana la varsta de sase ani, in functie de ceea ce a perceput, a hotarat dupa ce scenariu ne vom trai viata de adult.

Pentru construirea acestui scenariu definitorii au fost: atitudinile parintilor fata de noi, gradul lor de satisfactie in viata, sloganul lor de viata, permisiunile lor, tiparele lor mentale si emotionale etc. In functie de cum e privit copilul de oamenii cei mai importanti din viata lui el isi va forma propriul lui scenariu. El considerand ca fiind adevarul ceea ce aude si simte din partea parintor lui.

Daca parintii sunt nefericiti sau mereu critici si ocupati copilul va intelege ca el este lipsit de valoare, ca viata este grea, ca nu merita satisfactia in viata si ca va trebui sa se multumeasca cu putin, scenariu care il va urmari o viata intreaga.

Tu ce ai auzit mai des? Se aseamana viata ta cu ce ai auzit mereu cand erai copil ? Daca ai fi sincer cu tine insuti ai putea sa vezi ca da, multe lucruri traite, vazute, auzite cand erai copil se repeta si in viata ta de adult, chiar daca parintii tai nu mai sunt amenintatori in prezent.

Daca tu esti regizorul cum si de ce faci toate acestea ? Pentru ca totul se intampla cel mai adesea, inconstient. Astfel ca in viaţa ta se întâmplă anumite lucruri pe care le-ai atras chiar tu, dar rareori eşti conştient de asta.

Acest seminar isi propune sa te faca constient de scenariul tau de viata, de felul in care ti l-ai construit si mai ales cum poti iesi din el. Daca nu devii constient, el se va derula in viata ta in continuare intr-un mod care scapa intelegerii si constientizarii tale.

Dacă nu eşti mulţumit de viaţa ta, este cu atât mai important să devii conştient de scenariu! Doar dacă eşti conştient de ce se întâmplă poţi face o schimbare. Adu-ţi aminte, tu eşti scenaristul şi regizorul! Stă în puterea ta să schimbi scenariul daca nu esti fericit !

Cum este scenariul tău de viaţă? Vrei să schimbi ceva la el? Vrei să afli mai multe despre el? Atunci participa la acest seminar !

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach.

Website: www.PsihologConstanta.ro

Data: Duminica 1 Noiembrie 2015, orele 10:00 -13:00. Pentru o buna desfasurarea a seminarului esti rugat sa fii punctual !

Locatie: Fundatia ProEd, Bvd. Tomis 343. Constanta. (Intersectia Boema, in spatele OMV, langa magazinul YUKA Mobili)

Seminarul este deschis tuturor ! Fii sociabil, spune la cat mai multe persoane de acest seminar ! Invita-i si pe altii ! Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721 205 741

Te asteptam cu drag, cu entuziasm si cu inima deschisa. Ne bucuram, Iti multumim pentru participarea ta, si pentru ca esti interesat de vindecarea ta interioara si de dezvoltarea ta personala !
06-07-2016

31 Ianuarie 2016 Seminar gratuit: Paternitatea – concepte psihologice si spirituale

31 Ianuarie 2016 Seminar gratuit: Paternitatea – concepte psihologice si spirituale
Preț: GRATUIT
Cuvantul "Tatã" este un cuvânt care sunã ciudat pentru omul zilelor noastre. Omul de astãzi este din punct de vedere emotional si spiritual orfan. El nu are rãdãcini în afara spatiului si a timpului. Se simte pierdut într-un univers infinit, a aparut de nicaieri si se îndreaptã spre nicãieri.

Multi oameni au experimentat cã paternitatea, în familie, este absurdã si "represivã" si chiar este astfel dacã ea nu dã un sens spiritual vietii. Multi "tati" din pacate, sunt niste reproducãtori si atat. Ce rezonanta emotionala are in tine cuvantul „tata” ? Iti inspira siguranta, echilibru, putere, protectie ? Sau mai degraba confuzie, dezechilibru si neliniste ? Sti tu cat de puternica este amprenta care a lasat-o tatal asupra psihicului tau ?

Poate crezi ca astazi, fiind adult, te-ai dezbracat de influenta lui asupra ta, prin simplul fapt ca ai ajuns sa excelezi din punct de vedere profesional, financiar si social, dar daca te-ai opri pentru un moment sa analizezi cu destul de multa atentie planul tau psihic, ai putea observa in viata, in mintea si inima ta, multe din credintele, trasaturile si componentele vietii tatalui tau.

Poate ca iti mai rasuna in minte, si astazi, cuvintele care el ti le adresa candva. Sau poate in momente dificile si tensionate ale existentei tale, cand te simti respins si slab in fata imprejurarilor iti amintesti de modul in care te facea el sa te simti, amplificand astfel cu mult sentimentul de a fi inadecvat si neputincios in fata situatiilor neplacute ale vietii. Sau poate ca tatal tau nu a fost aspru in modul lui de a se raporta la tine dar era mereu plecat, stresat, obosit si absent emotional. Stiai ca nu poti sa contezi pe el daca ai fi avut nevoie de intelegere, protectie si ajutor.

Probabil ca tu crezi ca in trecutul tau nu exista nici o trauma psihologica. Poate ca tu consideri ca esti perfect constient de motivatiile actiunilor tale, de cele mai multe ori insa, trecutul tau este populat de experiente traumatice care ti-au amprentat alegerile si atitudinile, fara ca tu sa constientizezi acest lucru. Copilaria lipsita de dragoste din partea tatalui te va determina sa incerci sa compensezi in relatiile viitoare aceasta lipsa, avand o nevoie uriasa de protectie si afectiune care poate fi o povara pentru oamenii din jurul tau.

A fi creator si stapan al vietii tale este un statut ce poate fi atins numai dupa ce esti mai intai vindecatorul propriului tau trecut. Nerezolvate, respingerea si deceptiile trecutului iti pot influenta relatiile de dragoste, integrarea sociala, alegerea unei cariere, relatiile cu prietenii, atitudinile religioase sau spirituale. Fara a te elibera de trecut, nu poti construi un viitor solid. Trecutul te va influenta in moduri nebanuite si nedrepte pentru tine si cei dragi tie.

Nu e niciodata prea tarziu pentru a scoate la lumina durerile trecutului si a-ti oferi vindecarea de care sufletul tau are nevoie. Pentru ca o zi de iubire autentica fata de tine, fata de viata ta, te innobileaza cu puterea de a ierta si iti ofera energia necesara pentru un nou inceput. Inceputul unui alt Tu, eliberat de trecut, care nu mai priveste tot timpul in oglinda retrovizoare ci in fata, catre potentialul minunat care se gaseste in fiecare zi.

Legat de Dumnezeu ni s-a dat de inteles de catre societate cã "Dumnezeu Tatãl" este dusmanul libertãtii noastre, un fel de spion ceresc, un Tatã sadic. Prin urmare, multi se îndreaptã astãzi spre spiritualitãtile asiatice care promoveazã un scientism al interioritãtii, unde divinul, impersonal, te face sã te gândesti mai degrabã la o imensã matrice cosmicã. Da, suntem "orfani". Incestul si homosexualitatea, cele douã indicii ale absentei tatãlui, bântuie societatea noastrã. Moartea tatãlui se înscrie în frica noastra fata de necunoscut si fata de celãlalt.

De aceea astãzi sporeste în mod ciudat nostalgia tatalui. Nu intamplator, atunci cand Iisus ne invata cum sa ne rugam, incepe acea rugaciune prin cuvantul: „Tata”. Acest "tatã" transcende dualitatea sexuala. El îsi "simte" copiii, asa cum si-i "simte" o mamã cu toatã fiinta sa, cu carnea si cu mãruntaiele sale. De aici rezulta comunicarea dintre noi si El, o comuniune eliberatoare care ne face capabili sã mergem spre celãlalt.

Ce înseamnã ca noi sa iL avem pe Dumnezeu ca Tata ? pentru viata noastrã de zi cu zi? Înseamnã cã niciodatã, dar niciodatã nu suntem orfani, pierduti, lãsati în voia fortelor si determinãrilor acestei lumi. Noi avem o salvare si o origine dincolo de spatiu si timp. Acest univers aparent nelimitat - acest univers îsi are locul în cuvântul, suflarea si iubirea Tatãlui.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach.

Website: www.PsihologConstanta.ro

Data: Duminica 31 Ianuarie 2016, orele 10:00 -13:00. Pentru o buna desfasurarea a seminarului esti rugat sa fii punctual ! Locatie: Fundatia ProEd, Bvd. Tomis 343. Constanta. (Zona Boema, in spatele OMV, langa magazinul YUKA Mobili)

Eveniment organizat de Cabinet Individual de Psihologie – Boldea Maria in colaborare cu Biserica Crestina Harul.
Seminarul este deschis tuturor ! Fii sociabil, spune si la alte persoane de acest seminar !

Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741.

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa ! Iti multumim pentru interesul si participarea ta.
06-07-2016

17 Septembrie 2016. Seminar psihologic gratuit: „ZIDURILE INIMII MELE”

17 Septembrie 2016. Seminar psihologic gratuit: „ZIDURILE INIMII MELE”
Preț: GRATUIT
In viata avem parte de multe rani emotionale si dezamagiri, astfel ca ne dezvoltam modalitati proprii de aparare construindu-ne inconstient, ziduri puternice in jurul inimii noastre, astfel incat nimic rau sa nu ne mai poata atinge, ajungand noi insine captivi in spatele zidurilor pe care le-am ridicat.

Cine sunt oamenii care au ziduri in jurul inimii lor ? Fiecare din noi, care a avut candva inima zdrobita, care a simtit gustul amar al respingerii si abandonului, al fricii si deznadejdii, al esecului si disperarii !

Sunt oameni care se simt blocati si legati emotional, cu toate ca, constientizeaza ca un anumit comportament nu este sanatos, nu mai gasesc puterea si energia de a schimba ceva, capituland in fata viciilor, descurajarii si fricii. Oameni care se multumesc cu pastile pentru a calma nelinistea din inima lor, luptandu-se doar pentru a se putea acomoda cu suferinta, renuntand de mult la lupta pentru adevarata libertate. Multi sunt inchisi in limitele propriei lor vieti, incapabili de a trai cu adevarat.

Te-ai gandit vreodata, ca hotararile care le iei si atitudinea care o ai fata de tine insuti, fata de oameni, si fata de Dumnezeu, sunt foarte mult o reactie de aparare din spatele zidurilor groase din inima ta si foarte putin reprezentarea a ceea ce esti tu cu adevarat ?!?

Conform cu sute de experimente si studii stintifice s-a demonstrat cat de benefica este pentru activitatea creierului, pentru sanatatea noastra mentala, emotionala si fizica cat si pentru calitatea vietii noastre, credinta profunda in Dumnezeu si rugaciunea , lungind cu pana la 10 ani viata celor care isi practica credinta; atunci de ce suntem atat de formali, superficiali si dezinteresati fata de un subiect atat de important ? Sau de ce simtim atat de multa revolta fie ea si tacita, fata de Dumnezeu ?!? Te-ai gandit ca atitudinea noastra fata de El ca Persoana cu autoritate, este dictata de ranile care le-am suferit din partea altor persoanelor cu autoritate din viata noastra, in special, cele traite cand eram copii si adolescenti ?!?

Dar cand e vorba de atitudinea fata de noi insine ? Cate comportamente distructive continuam sa le avem, desi ne condamnam in sinea noastra pentru ele ? Dar cand e vorba de oamenii din jurul nostru ? Tu cum esti ? Esti rece si distant fata de oamenii din jur, sau dependent de aprobarea si sprijinul lor ? Te-ai gandit ca reactia ta la ceilalti este foarte mult dictata de zidurile care le-ai ridicat in jurul inimii tale ?!

In acest seminar vom studia impreuna specific principalele rani emotionale traite candva si zidurile de aparare din inima noastra care le-am dezvoltat ca urmare a suferintei traite. Vom identifica ce fel de zid sau ziduri am dezvoltat fiecare, in functie de traumele si deceptiile suferite, dar si in functie de temperamentul care il avem fiecare.

O data ce am constientizat bine, unde ne aflam si care sunt zidurile din inima noastra, ce pierderi au produs si cum ne-au afectat, urmeaza sa cunoastem pasii practici care ne ajuta sa daramam zidurile inchisorii noastre si sa traim liberi cu adevarat, fara frica, fiind noi insine si bucurandu-ne de tot ce are Dumnezeu in plan pentru noi.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach.

Website: www.PsihologConstanta.ro

Data: Sambata 17 Septembrie 2016, ora 15:00 – 18:00. Pentru o buna desfasurarea a seminarului esti rugat sa fii punctual ! Locatia va fi comunicata in timp util.

Seminarul este deschis tuturor ! Fii sociabil, spune la cat mai multe persoane de acest seminar ! Invita-i si pe altii !
Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741
Foarte Important: Pentru o buna organizare, esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa !
09-10-2015

Seminar Gratui „Vindeca partea sensibila din tine - copilul interior” Duminica 27 Septembrie

Seminar Gratui „Vindeca partea sensibila din tine - copilul interior” Duminica 27 Septembrie
Preț: gratuit
„In viata suferinta e de doua feluri: cea care te doare,
Si cea care te schimba !”

Fiecare om, in interiorul lui detine o parte puternica, sigura si cutezatoare, dar in acelasi timp, uneori mult mai penetranta, este partea sensibila din noi: nesigura, vragila, iritata, tematoare si oscilanta. Aceasta parte reprezinta copilul din noi.

Cele doua mereu se vor lupta pentru suprematie, cautand sa ne imprime in gandire, atitudine si comportament propriile trasaturi definitorii. Sunt multe situatii in care gandim si actionam matur, echilibrat, rational si lucid, dar ce ne facem cu situatiile in care ne pierdem cumpatul si de comportam ca niste copii condusi de emotii si stari conflictuale interioare ?

Poate ca reusim profesional sa fim oameni de top si sa avem succes rasunator in ceea ce facem, dar cum ramane cu relatiile din viata noastra care se incapataneaza sa ramana tensionate si aducatoare de frustrari ? Cum ramane cu planul afectiv ? Cum ramane cu dependentele din viata noastra care de multa vreme ne dorim sa le punem capat si parca ceva ne mana obsesiv la continuarea lor ? Cum ramane cu frica, nesiguranta si nelinistea care ne bantuie permanent pana in cele mai profunde camarute ale sufletului ?

Este posibil oare, ca toate acestea si multe altele sa fie efecte ale suferinte tainice ascunse undeva in sufletul nostru, cu multa vreme in urma, din vremea cand nu puteam face nimic altceva decat sa inchidem durerea adanc in psihicul nostru ? Este posibil ca inauntru nostru sa existe inca copilul care eram alta data, marcat de respingere, confuzie, si neputinta de a intelege ce i se intampla si de ce ?

Si daca este asa, ce putem face, pentru ca acest copil sa isi regasesca increderea, creativitatea si bucuria copilariei ? Pentru a deveni si noi la randul nostru fericiti si echilibrati in fiecare aspect al fiintei noastre ? La toate aceste intrebari si la multe altele, vom gasi impreuna raspunsuri in cadrul acestui seminar prin intermediul incursiunii in planul nostru interior, prin tehnici si exercitii psihologice extrem de utile in acest demers.

Pentru ca seminarul este interactiv si dinamic si se doreste a fi cat mai eficient, solicitand cooperare din partea ta, esti rugat sa duci la tine: caiet, creion si pix.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach.

Website: www.PsihologConstanta.ro

Data: Duminica 27 Septembrie 2015, orele 10:00 -13:00. Cei care isi doresc sa ramana, la sfarsit vom manca o pitzza impreuna din partea organizatorilor. Pentru o buna desfasurarea a seminarului esti rugat sa fii punctual !

Locatie: Fundatia ProEd, Bvd. Tomis 343. Constanta. (Zona Boema, in spatele OMV, langa magazinul YUKA Mobili)

Eveniment organizat de Cabinet Individual de Psihologie – Boldea Maria in colaborare cu Biserica Crestina Harul.

Seminarul este deschis tuturor ! Fii sociabil, spune la cat mai multe persoane de acest seminar ! Invita-i si pe altii ! Pentru a te inscrie, suna la nr. de[b] tel: 0726 227 085 sau 0721205741

Foarte Important: Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea este bine sa te inscrii din timp. Pentru o buna organizare, esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa !
09-10-2015

Seminar Gratuit: Gestionarea stresului, depresiei si anxietatii - 17 – 19 IULIE 2015

Seminar Gratuit: Gestionarea stresului, depresiei si anxietatii - 17 – 19 IULIE 2015
Preț: gratuit
„Daca abilitatile tale emotionale nu sunt in mana ta, daca nu te cunosti, daca nu ai abilitatea de a-ti controla emotiile negative, daca nu poti avea empatie si relatii sanatoase cu cei din jur, atunci nu vei ajunge prea departe, indiferent cata inteligenta vei avea.” Daniel Goleman

Adevaratele lanturi sunt cele mentale, pana cand nu le vei rupe, nu vei fi niciodata liber! Neavand control asupra sentimentelor negative nu avem control nici asupra momentului sau domeniului de viata in care acestea decid sa devina manifeste.

Este important sa intelegem ca emotiile ne influenteaza deciziile si alegerile pe care le facem clipa de clipa, inclusiv comportamentul pe care il manifestam, indiferent daca suntem constienti sau nu acest lucru. A te cuceri pe tine insuti este o victorie mai mare decat a cuceri mii de oameni intr-o singura lupta. Sentimentele pe care nu putem sa le controlam, ne controleaza, si dau nastere tuturor provocarilor, conflictelor, bolilor, durerilor si crizelor cu care ne confruntam in viata.

Negarea sau neglijarea sentimentelor negative nu le face sa dispara, ele nu dispar si nu se rezolva niciodata de la sine. Simplul fapt ca le tratam cu indiferenta, cu nebagare de seama sau le ingropam in inconstient nu inseamna ca ele dispar. Ele nu isi pot pierde puterea distructiva asupra psihicului si corpului nostru decat invatand sa le gestionam, sa le rezolvam intr-un mod constient si responsabil. Altfel ele raman sursa tuturor conflictelor noastre nerezolvate. Subconstientul nostru nu uita de ele si nici nu poate uita.

La nivelul celular al fiintei noastre, ele continua sa fie la fel de active ca si in clipa in care au aparut. Aceste sentimente ne guverneaza tiparele mentale, convingerile, atitudinile, deciziile, comportamentele, obiceiurile, stilul de viata si destinul, ele determina de asemenea experientele pe care le traim zi de zi.

Poti fugi in aceasta lume de orice, numai de tine insuti n-ai cum. Acest seminar te va ajuta sa iti schimbi dramatic stilul de viata, te va ajuta sa inveti cum sa lucrezi cu acele emotii care tind sa preia controlul vietii tale. Existenta ta de zi cu zi va deveni astfel mult mai satisfacatoare, mai implinita, mai pozitiva decat ai experimentat-o vreodata pana acum.

In viata nimeni nu traieste din sufletul altuia, fiecare traieste din sufletul lui. Daca vei aplica mereu instrumentele si pricipiile care iti vor fi prezentate in acest seminar, iti vei putea echilibra si armoniza toate aspectele vietii tale: cel fizic, cel mental, cel emotional, cel spiritual si cel social. Aceasta armonizare interioara iti va permite sa radiezi o stare de bine care va atrage in viata ta schimbarile pozitive pe care ti le doresti de multa vreme.

Omul care nu este condus si controlat de frica este cu adevarat un om liber. De aceea la acest seminar vom vorbi in continuare despre emotiile negative care tind sa ne scape de sub control: frica, anxietate, atacuri de panica, furie, depresie. Prin intrebari, tehnici si exercitii de psihologie specifice, simple si in acelasi timp foarte eficiente vom invata sa lucram cu aceste emotii si sa le rezolvam.

„ Libertatea omului e partea divina din el. „ spunea Petre Tutea, deci invata sa devii echilibrat, puternic si liber. Redevino stapanul vietii tale si elibereaza-te de frica, furie, depresie ! Participa la acest seminar si invata sa iti faci ordine in planul mental si emotional ! Educatia este cea mai buna provizie care poti sa o faci pentru calatoria vietii tale !

Programul seminarului este:
Vineri - orele 17:00 – 20:00 - Gestionarea stresului
Sambata – orele 16:00 - 19:00 - Gestionarea anxietatii. Dupa seminar, activitati recreative
Duminica – orele 10:00 -13:00 Gestionarea depresiei Dupa seminar, va invitam la un gratar organizat de gazde
Puteti participa la una din cele trei intalniri sau la toate trei, dupa cum va doriti.

Traineri:
Maria Stefania Boldea – Psiholog, psihoterapeut
Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, LifeCoach
Jeff Donelan – Pastor
Andi Bratoi – Pastor

Seminarul este GRATUIT !

Locatia: Fundatia ProEd, Bvd. Tomis 343, Zona Boema
Eveniment organizat de Biserica Crestina Harul.
Important: Numarul de locuri este limitat. Va rugam comfirmati participarea dvs. din timp.
Confirmarea participarii la tel. : 0726 227 085; 0721 205 741

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa
09-10-2015

Nou ! Grup de Dezvoltare Personala pentru Tineri. Septembrie 2015

Nou ! Grup de Dezvoltare Personala pentru Tineri. Septembrie 2015
Preț: 60 lei
Ce poate fi mai bine venit si mai frumos decât să iti faci prieteni noi, si sa petreci timp cu ei intr-o admosfera relaxata, intr-un mediu in care sti ca esti acceptat neconditionat,intrun-un context de învăţare, în care distracţia, provocarile si voia bună se împletesc cu dezvoltarea personală ?

Fiecare sesiune va fi un timp intens in explorarea propriei persoane si a celorlalti, fiecare intalnire va fi petrecută în compania oamenilor dragi, a provocărilor şi a studiului prin gandire creativa. Un loc in care sa iti dai voie sa fii tu, cu unicitatea ta, cu trairile tale, cu modul tau de a percepe viata si realitatea din jur. Aceste intalniri au menirea de a te ajuta sa devii tu schimbarea care o doresti in lume.

Prin echilibrul emotional, dezvoltarea psihica si sociabilitatea securizanta oferite de aceste sesiuni, esti ajutat sa te protejezi de obiceiuri distructive, dependente etc, oferindu-ti astfel sansa formarii unei personalitati puternice si echilibrate asa incat sa poti spune NU tentatiilor tot mai agasante care distrug in ultimul timp viata a tot mai multor tineri, ajutandu-te sa-ti formezi trasaturi de caracter pozitive, puternice si clare, sa-ti dezvolti potentialul, sa aleagi un stil de viata responsabil si sanatos.

Este acest grup pentru tine ? DA
Daca ai nevoie de prieteni ! Daca ai nevoie sa dezvolti modalitati noi de comunicare. Daca nevoie sa fii ascultat cand ai ceva de spus. Daca ai nevoie sa te poti exprima liber ! Daca ai nevoie de recunoastere, intelegere, suport si apreciere ! Daca ai nevoie de incredere in tine si de convingerea ca esti valoros ! Daca ai nevoie de principii puternice, de un caracter bine format si sigur.

Astfel sesiunile de dezvoltare personale in grup, prin activitati placute, relaxante si in acelasi timp antrenante si provocatoare, vin in sprijinul tau, provocandu-te sa gandesti si sa te exprimi liber si creativ, sa-si pui singur intrebari, sa gasesti raspunsuri si solutii privind situatiile din viata ta si dintr-un alt punct de vedere decat cel obisnuit.

SUBIECTE:
DEZVOLTAREA DE CAPACITATI EMOTIONALE:
Gestionarea emotiilor negative
Identificarea propriilor emotii, asumarea lor si exprimarea lor intr-un mod creativ,
non agresiv.
Controlarea impulsurilor
Flexibilitate emotionala
Dezvoltarea emotiilor pozitive

DEZVOLTAREA DE CAPACITATI COGNITIVE:
Rezolvarea de probleme
Identificarea unor moduri de gandire gresite si schimbarea lor cu un mod de gandire sanatos.
Intelegerea perspectivei altora.
Intelegerea normelor de comportament.
Libertatea si asumarea de responsabilitati potrivite varstei.
Dezvoltarea creativitatii.

STIMA DE SINE:
Autoexplorare, cunoasterea si descoperirea propriei persoane
Acceptarea si respectul de sine, precum si fata de ceilalti.
Identificarea si formarea de valori personale, standarde morale de conduita, convigeri spirituale, atitudini pozitive.
dezvoltarea increderii in sine.

SOCIABILITATE:
Descoperirea calitatilor, abilitatilor si resurselor proprii.
Dezvoltarea capacitatii de a fi empatic, de a rezolva conflicte prin comunicare asertiva,
negociere si conciliere.
Dezvoltarea abilitatii de a fi placut, de a te face inteles, ascultat si de a avea influenta.
Dezvoltarea unui atasament si atitudini pozitive fata de familie si societate.

SPIRITUALITATE:
Reconectarea cu simplitatea si profunzimea vietii
Cultivarea unei relatii armonioase cu Dumnezeu, cu sine insusi si cu lumea inconjuratoare.
Remedii pentru suflet: Compasiunea si Iertarea
Dobandirea echilibrului, pacii si linistii interioare

PREVENIREA, ELIBERAREA DE DEPENDENTE:
Constientizarea efectelor pe termen scurt si lung a consumului de droguri, alcool, tutun.
De ce si cum sa ne tinem la distanta de aceste obiceiuri.
Despre dependenta de internet si efectele acesteia pe termen lung.
Motivatie si pasi concreti pentru a depasi dependente, obsesii, obiceiuri negative.

MODALITATI DE LUCRU:

Exercitii de autocunoastere si de socializare
Jocuri terapeutice.
Art terapia
Joc de rol.
Metafore si povesti terapeutice
Momente de umor si buna dispozitie
Videoclipuri, filmulete cu caracter educativ si motivational.
Interactiune de grup: provocari, dialog, dezbateri, exercitii, lucru in echipe.
Concursuri cu premii.
Tehnici de Programare Neuro Lingvistica
Teste psihologice
Meditatii si Tehnici de relaxare

FOARTE IMPORTANT:
Acest curs descurajeaza prin toate actiunile: complexele de inferioritate, timiditatea, blocajele emotionale, izolarea,dependentele, lenea si indiferenta !

Sesiunile se adreseaza Adolescentilor si tinerilor cu varste cuprinse intre
18 – 28 de ani.
Grupul este format din 6 - 10 persoane

PROGRAM:
SAMBATA la ora 11:00 – 12:45 incepand cu luna Septembrie 2015

PRET:
60 lei o sesiune

LOCATIE:
Sediul cabinetului: str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr 87. cartier Dacia.
(in spatele Scolii Spectrum) CONSTANTA

Pentru inscrieri sau orice fel de intrebari sau detalii suplimentare legate de aceste sesiuni va rog sa sunati la nr. de tel: 0726 227 085

Fii socialbil ! Spune despre aceste seminarii si altora care crezi ca ar avea nevoie de ele.

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
08-05-2015

Sambata 23 Mai - Seminarul „Omul fata in fata cu frica”

Sambata 23 Mai - Seminarul „Omul fata in fata cu frica”
Preț: gratuit
Viata este o aventura cutezatoare sau altfel nu este nimic. Helen Keller

Frica este un sentiment cunoscut fiecaruia din noi inca de cand suntem copii. Intr-o masura moderata frica ne poate salva viata prin masurile de precautie sanatoase care ne impune sa le luam, dar cand scapa de sub control, cand devine amenintatoare, atunci provoaca pagube mai mult decat orice alt sentiment trait vreodata de om, blocandu-ne si facandu-ne sa ne simtim paralizati, neajutorati, slabi si neputinciosi. Se spune pe buna dreptate ca frica este la radacina tuturor relelor faptuite vreodata de fiinta umana.

Frica este un semnal de alarma indispensabil care ne protejeaza. Dar daca simtim frica si la orizont nu exista nici un pericol concret ? Este foarte frecvent să încercăm acest sentiment şi în timp ce nici un pericol nu ne ameninţă. Acest gen de frică este artificială. Această percepţie poate părea reală, dar nu este bazată pe o realitate. Cu toate acestea, această angoasă ne împiedică să dormim noaptea, sau pur şi simplu să dormim. Aparent, ea nu are nici o raţiune de a fi, dar este nemiloasă: ne paralizează şi ne slăbeşte dacă o lăsăm să acţioneze. Am putea califica acest gen de frică drept „falsă mărturie care are toate aparenţele de realitate”. Ea îşi află originea în trecut şi declanşează teama de viitor. Aceste panici, inventate, au totuşi o raţiune de a fi: ele ne dau ocazia de a ne dezvolta, de a evolua, de a iubi. Ele sunt „purtătorul de cuvânt” al sufletului nostru care reclamă cu insistenţă să creştem şi să ne vindecăm. Ele ne dau ocazia de a ne modifica comportamentele, de a prefera curajul si iubirea în locul fricii, realitatea în locul iluziilor, prezentul în locul trecutului.

Frica ca si sentiment, ne face sa ne simtim nefericiti, si nu obiectul fricii noastre. Ea poate sa se manifeste in diverse feluri, prin: blocaj mental, indecizie, furie, gelozie, inferioritate, agresivitate etc. Responsabilitatea noastra este sa invatam sa transformam aceasta frica in intelepciune, pasind, cu pasi mici inspre lucrurile care ne provoaca teama. Frica noastra are cu atat mai mult putere asupra noastra cu cat suntem mai pasivi si inactivi.

A trai in frica, inseamna a nu trai cu adevarat. Inseamna supravietuire nu viata. Gandurile noastre nedisciplinate, nestapanite sunt cele care sporesc sentimentul de teama. Adevarata libertate consta in a face pasi exact spre acel lucru de care ne este cel mai teama. Inaintand, impotriva senzatiilor care tind sa ne tina pe loc, alegem viata si invatam sa traim liberi, e singurul mod in care putem trai viata plenar si ne putem descoperi resursele minunate de care dispunem in interiorul nostru. Este mult mai periculos a ramane permanent intr-o zona de aparent confort, pentru ca acolo, nu suntem altceva decat niste bieti prizonieri, prizonieri ai temerilor, nelinistilor si granitelor autoimpuse. Din clipa in care avem curaj sa inaintam spre frica noastra, viata incepe sa aiba sens, sa fie palpitanta si plina de semnificatie, sa merite traita.

Libertatea este scopul cel mai inalt spre care tinde fiecare om, dar pentru a trai liber presupune sa fim mai intai constienti de noi insine si responsabili, inseamna a ne confrunta si depasi mai intai fricile pe care le avem. Fricile noastre sunt fantomele din mintea noastra care ne saboteaza si primele pe care trebuie sa le depasim in procesul de dezvoltare si vindecare interioara.

Daca ai reusi sa te eliberezi de toate fricile tale, printr-o atingere de bagheta magica, cum s-ar schimba viata ta ? Ce ar fi diferit ? Ce ai face ? Cum te-ai comporta daca nu ai avea temeri ? Gandeste-te. Daca nimic nu s-ar mai opune viselor tale, existenta ta si comportamentul tau ar fi probabil foarte diferite, atunci ai trai la adevaratul tau potential !

Temele discutate in cadrul seminarului:
• Ce este frica ? Care este cauza ei si ce efect are in viata noastra ?
• Despre manifestarile fricii: anxietate, atacuri de panica, fobii.
• Despre frica de moarte.
• Strategii concrete pentru a prelua controlul asupra mintii si emotiilor noastre.
• Exercitiu practic pentru a ne elibera de frica.

Un seminar interactiv, provocator, care isi propune o abordare activa, angajata, directa ajuntandu-te sa faci pasi siguri in castigarea bataliei din mintea ta. Este un seminar care iti va furniza setul de instrumente necesare pentru dezvoltarea ta psihica si emotionala.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Data: Sambata 23 Mai, 2015, ora 15.00 – 17.00

Locatie: se va comunica din timp persoanelor inscrise.

Seminarul este GRATUIT !

Fii sociabil si invita si alte persoane interesate la acest seminar ! Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741

Website: www.PsihologConstanta.ro

Foarte Important:
Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea esti rugat sa te inscrii din timp. Dupa ce te-ai inscris esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
29-03-2015

SEMINAR: IERTAREA - O CALE SPRE LIBERTATE ! - Sambata 4 Aprilie, 2015

SEMINAR: IERTAREA - O CALE SPRE LIBERTATE ! - Sambata 4 Aprilie, 2015
Preț: gratuit
„ Iertarea e regăsirea unei averi înstrăinate.” Schiller

Numai cine n-a ştiut să ierte, nu ştie că poate fi iertat. Invata si practica iertarea pentru a te elibera de furie, frica si depresie, invata sa ierti pentru a fi fericit !

A dobandi un grad ridicat de echilibru si inteligenta emotionala este mai important decat a cuceri bogatiile lumii. Linistea emotionala, pacea mintii si a sufletului este o insusire tot mai greu de gasit in lumea in care traim. Conflictele care se creeaza intre oameni in diverse situatii si planuri ale vietii oglindesc conflictele din mintea oamenilor. O minte nelinistita naste o viata nelinistita, agitata si ingrijorata. Practicarea iertarii ne aduce inapoi, la interioritatea noastra, ne confrunta cu adancul sufletului nostru, cu lucrurile stranse acolo, ca intr-o debara veche, care asteapta tacute sa le fie gasit rostul si sa fie sterse de praf. O viata implinita va incepe intodeauna cu ordine in universul nostru interior.

Iertarea nu este in primul rand un sentiment, este o formă de implicare. A sti sa iertam, a sti cand sa o facem si cum, inseamna sa putem alege in fiecare situatie cum sa reactionam. Este eliberator sa stim ca nu trebuie sa ii schimbam pe altii pentru a ne simti bine si linistiti in preajma lor. A ierta inseamna a ne cunoaste avantajele si a actiona in acest sens.

Cum stim ca avem nevoie sa invatam sa iertam ? Poate tu te gandesti ca nu ai nevoie sa inveti asa ceva. In fiecare situatie in care ne infuriem si ne pierdem linistea si calmul launtric, am gasit o imagine a ceva ce nu este iertat si vindecat. Toti umblam intr-o sala plina de oglinzi iar lumea in care traim reflecta permanent ceea ce este in mintea noastra. Atunci cand devenim agitati, furiosi, cand ne este teama sau devenim tristi si resemnati, intamplarile si starile care le traim devin mesageri care ne atrag atentia asupra a ceea ce am incercat sa ignoram. In loc sa izgonim mesagerul, avem posibilitatea de a invata sa lucram cu iertarea – cea a propriei persoane si a altora.

Iertarea nu schimbă şi nu şterge faptele. Iertarea schimba starea mintii si a inimii. Sterge sentimentele de suferinta si ne scoate din mlastina autocompatimirii. Orice tulburare si dezechilibru de natura psihica si emotionala are la baza o suferinta care nu a fost acceptata si iertata.

Fiecare om a intalnit in viata oameni care l-au ranit si umilit iar aceste trairi sunt stocate, undeva in strafundurile sufletului nostru, fie ca noi ni le mai amintim sau nu. Chiar daca ca noi le gasim acum o scuza sau le rationalizam si spunem ca nu a fost cine stie ce. Ele sunt toate inregistrate in interiorul nostru cu emotiile care noi le-am trait atunci si din aceasta cauza am fost prinsi in capcana resentimentelor, a furiei, a fricii si resemnarii.

Acest seminar, este un seminar, dinamic, interactiv, bazat pe comunicare si dialog pentru a fi cat mai eficient si adaptat nevoilor participantilor. Prin subiectele abordate isi propune sa te invete pasii iertarii si faptul ca, daca iertarea este perceputa si infaptuita corect iti va aduce extrem de multe beneficii, atat emotionale si psihice, cat si fizice si relationale.

Subiecte abordate:
• Ce este iertarea autentica si ce nu este iertarea.
• De ce sa iertam si pe cine.
• Despre vina si nevoia de a fi iertati.
• Eliberarea din rolul de victima si agresor.
• As vrea sa iert dar nu pot ! Ce sa fac ?
• Harta si uneltele de care ai nevoie in calatoria iertarii.
• Scara iertarii si eliberarea din inchisoarea emotionala.
• Cum stiu ca am iertat cu adevarat ?
• Reconcilierea si refacerea relatiilor.
• Roada iertarii.
• Exercitii practice de constientizare si realizare a iertarii.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Data: Sambata 4 Aprilie, 2015, ora 15.00 – 17.00

Locatie: sediul cabinetului: str. Nicolaie Grigorescu. nr. 87. CONSTANTA

Seminarul este GRATUIT !

Fii sociabil si invita si alte persoane interesate la acest seminar ! Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741

Foarte Important:
Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea esti rugat sa te inscrii din timp. Dupa ce te-ai inscris esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
19-02-2015

Seminar de psihologie si spiritualitate: Echilibrare Emotionala prin Conectare la Spiritualitate - GRATUIT

Seminar de psihologie si spiritualitate: Echilibrare Emotionala prin Conectare la Spiritualitate - GRATUIT
Preț: gratuit
In pragul sarbatorii de Craciun esti invitat sa faci o incursiune in planul tau interior, sa iti regasesti dorinta dupa Dumnezeu si sa dai curs nevoii tale de siguranta, o siguranta care nu tine de planul material si financiar ci de cel al spiritualitatii autentice si profunde !

Exista cumva o lume interioara, dincolo de zgomotul si agitatia de la suprafata ? Exista cumva o lume ascunsa care ar trebui explorata si conservata ? Se poate dezvolta acea tarie si rezistenta prin care sa putem face fata cu bine tuturor presiunilor si provocarilor cu care ne confruntam ?

Probabil ca multi dintre noi ne-am simtit la un moment dat, pe marginea prapastiei. De cate ori am trait senzatia unei oboseli care ne amortea sau ne irita, senzatia ratarii sau amara experienta a deziluziei, am avut tendinta sa abandonam. Am simtit ca suntem la un pas de o prabusire care ameninta sa antreneze lumea noastra interioara intr-o cadere fara sfarsit. Uneori parca nu era nimic de facut pentru a preveni aceasta cadere. De ce toate acestea ?

De ce oare atat de multi oameni considera ca vor gasi solutia la tensiunile si problemele personale nu in calmul si echilibrul interior ci alergand mai repede, agitandu-se mai mult, protestand mai vehement, acumuland mai multe bunuri, strangand mai multe date etc ?

Daca reflectam serios la aceste lucruri am putea descoperi existenta unui spatiu interior – viata noastra ascunsa de privirile celorlalti, stiuta doar de noi insine, de a carei existenta nici noi nu stiam prea bine inainte. Viata noastra ascunsa este de natura spirituala. Este centrul unde se iau deciziile si unde se stabilesc valorile, unde se poate cultiva starea de calm, echilibru si liniste, este un loc al inchinarii si confesarii, o zona linistita in care poluarea morala si spirituala a zilelor noastre nu ar trebui sa patrunda.

Dincolo de orice actiune si de bunele intentii declarate zgomotos de noi oamenii, trebuie sa existe ceva solid, ceva de care sa te poti sprijini. Faptul ca ne consideram prea ocupati pentru a mai da atentie vietii interioare ne face in ultima instanta sa platim un pret scump: stari de panica, stress, anxietate, depresie, conflicte, divorturi, dezorientare, incapacitatea de a lua decizii ferme, dependente, neputina de a ne atinge obiectivele, etc.

Oamenii dotaţi cu putere si calm interior îşi trag forţa dintr-un centru originar care îi face mai rezistenţi şi apţi de mari eforturi; ei sunt fermi. Oricare ar fi daunele pe care le pot suporta, ei se reînnoiesc şi îşi regăsesc mereu forţa la sursa fiinţei lor care pare invincibilă. Abundenţa naturală care ţâşneşte din fiinţa lor le dă oamenilor dotaţi cu o astfel de putere un elan victorios. În tot ceea ce întreprind, ei pun toată profunzimea naturii lor. Ei merg simplu şi cu tenacitate drept la ţintă, pentru ca sunt ancorati intr-un plan nevazut in care ei multa vreme au investit.

Acest seminar are menirea de a te ajuta sa descoperi in tine aceasta putere interioara, sa te conectezi la profunzimea fiintei tale pentru a incepe de acolo sa faci ordine pentru a-ti regasi echilibrul si increderea de care ai atat de mare nevoie. El isi propune sa te faca constient in primul rand de cauza stresului din viata ta, de efectele lui asupra sanatatii si calitatii vietii tale si de implicatiile psihice, emotionale si spirituale ale acestuia. Prin exercitii si metode psihologice practice si foarte eficiente vei fi invatat sa te eliberezi de incordare, panica si stresul interior si sa te relaxezi profund, iar aceasta relaxare sa devina modul tau de viata.

Ce câştigi dacă vii la acest seminar:
- Te vei conecta la emotiile si starile tale interioare pe care nici macar nu stiai ca le ai. Te vei cunoaste profund si vei deveni constient de ceea ce se afla adanc depozitat in psihicul tau.
- Vei fi invatat si condus prin exercitii si intrebari simple sa iti sondezi singur inconstientul si sa vezi care este cauza reala si profunda a stresului din viata ta, care de cele mai multe ori este cu totul alta decat cea superficiala la care te gandesti tu.
- O data aceste lucruri dobandite prin tehnici si metode de specialitate vei fi invatat sa lucrezi cu mintea ta astfel incat sa te vindeci si sa te eliberezi de orice teama, blocaj, si tensiune interioara.
- Vei descoperi in tine resurse noi de putere, intelepciune si creativitate care pana atunci erau reprimate.
- Îţi vei creşte echilibrul interior, încrederea în propriile forţe şi vei învăţa cum să faci fata cu bine provocarilor care iti stau in fata.

La finalul întâlnirii toți participanții vor avea o experiență concretă a echilibrului emotional, a conectarii la spiritualitatea crestina și de consolidare a încrederii, obținută într-un cadru creativ, interactiv și provocator.

Vă așteptam să exploram impreuna resursele minunate de care dispunem si sa trăim o experimentare eliberatoare regasirea radacinilor spirituale !

„Încetiniti ritmul si profitati de viatã. Nu doar peisajul îl ratati mergând prea repede - ratati si simtul locului si al motivului destinatiei voastre.” Eddie Cantor

Public țintă: toti cei interesati de psihologie si dezvoltare personala, motivați de dorința de a se cunoaste, de a-si gasi echilibrul emotional, psihic si spiritual, toti care au nevoie de o trezire si o schimbare in viata lor si nu stiu de unde sa inceapa sau cum sa continue ceea ce au inceput candva. Este o invitație deschisă tuturor !

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach
Data: Sambata 20 Decembrie 2014, ora 15.00 – 17.00
Locatie: sediul cabinetului: str. Nicolaie Grigorescu. nr. 87. CONSTANTA

Conectarea la spiritualitatea autentica este astăzi o necesitate vitală ! Fără viaţă interioară ne pierdem umanitatea ! A deveni constienti de ea si a o cultiva este salvarea noastra, in vreme de liniste ca si in vreme de furtuna !
Fii sociabil si invita si alte persoane interesate la acest seminar !

Foarte Important:
Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea esti rugat sa te inscrii din timp. Dupa ce te-ai inscris esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
19-02-2015

Seminar de spiritualitate : REINTOARCEREA LA RADACINILE SPIRITUALE PRIN CONSOLIDAREA UNEI RELATII AUTENTICE CU DUMNEZEU !

Seminar de spiritualitate :  REINTOARCEREA LA RADACINILE SPIRITUALE PRIN CONSOLIDAREA UNEI RELATII AUTENTICE CU DUMNEZEU !
Preț: gratuit
"O lume fara radacini este o lume fara morala..." Mihaela Onofrei

In fiecare om, dormitează, în adâncul lui, dorinţa de a fi chemat, cu toate forţele, spre Dumnezeu pentru ca omul, nu va găsi fericirea si adevarata implinire decât atunci când va descoperi ceea ce caută in nostalgia lui cea mai profundă. În această nostalgie, fie ca constientizeaza sau nu, omul iL presimte si il cauta pe Dumnezeu.

Fiinţa omului nu se trezeşte din propria lui amorteala sufleteasca, de la sine, ci treaptă după treaptă, prin răspunsuri date intrebarilor, chemărilor din adancul fiintei lui. După cum copilul devine o fiinţă care vorbeşte, pentru că mama lui, încă din leagăn, i s-a adresat lui, ca unei fiinţe capabile să răspundă, tot aşa fiinţa omului, nu se va implini si manifesta cu adevarat, decât prin intermediul raspunsului care il da Creatorului sau.

Dumnezeu nu ne-a creat ca sã fim nefericiti, dimpotriva, „a scris” in noi gandul vesniciei si tanjirea dupa adevaruri care sa ne elibereze si sa ne implineasca cu adevarat. Scenariul nefericirii, noi singuri l-am scris, si iesirea din el, transcederea lui, este posibila doar intorcandu-ne la radacinile noastre spirituale, la Dumnezeul Scripturilor.

Cred că, în paralel cu decăderea vieţii spirituale autentice, bazate pe adevarurile de nezdruncinat ale vechii Scripturi , nevrozele, tulburarile psihice si devianta comportamentala, au sporit considerabil in ultimul timp. Nu există nicio statistică în stare să dovedească prin cifre această creştere. Un lucru ştiu însă sigur, anume că starea de spirit generală a omului din ziua de astazi, denotă o lipsă de echilibru care dă de gândit.

Trăim incontestabil într-o epocă de nelinişte, nervozitate, confuzie şi dezorientare a concepţiei despre lume, de maximă anvergură. Oamenii bajbaie in intuneric tocmai pentru ca nu au gasit un sens vieţii, o implinire mult mai inalta decat ceea ce tine de lucrurile materiale de aici si acum.

Pe ce anume îţi clădeşti viaţa? Căci, crezi sau nu, fiecare dintre noi îşi clădeşte viaţa pe ceva. Fiecare avem o temelie, ceva în care ne punem nădejdea şi încrederea. Poate că acest ceva este reprezentat de propria persoană: „Ştiu că pot reuşi în viaţă dacă mă străduiesc cu adevărat.” Sau poate fi un stil de viaţă: „Dacă aş putea câştiga suficienţi bani, ce minunată ar fi viaţa!”. Oricare din ideile de mai sus ar fi la temelia vietii tale, realitatea ne arata că suntem pe un teren nesigur dacă ne punem nădejdea doar în noi înşine, în alţi oameni sau în ceea ce ne oferă această lume.

Vestea minunata este ca Dumnezeu, Cel care a creat acest Univers măreţ până în cele mai mici detalii, poate fi cunoscut… de noi ! El ni s-a revelat ! El ne spune diferite lucruri despre Sine, dar nu Se opreşte aici, El Insusi s-a daruit noua prin Iisus Hristos si ne cheamă să avem o relaţie personală cu El, vrea să ajungem să Îl cunoaştem intr-un mod intim si personal.

Lumea aceasta în care trăim este măcinată de lupte – în familie şi în afara ei – , de suferinţă, de durere, de tristeţe… Dar oare avem unde să găsim stabilitate indiferent ce se întâmplă în lume sau în viaţa noastră? Putem privi spre viitor cu speranţă, oricare ar fi împrejurările din viaţa noastră şi din lume? Intr-o lume a scimbarilor neasteptate putem sa gasim Ceva neschimbator, sigur ? Scriptura ne spune ca Dumnezeu nu Se schimbă. El este acelaşi, imuabil, sigur şi demn de încredere.

Cum ar fi daca noi ca oameni am putea sa-L cunoastem pe Dumnezeu cu adevarat ? Cum ar fi daca am putea vorbi cu El si am sti ca ne asculta ? Este acest lucru cu putinta ? Cum putem sa iL cautam asa incat sa iL gasim ? Cum putem sa ne apropiem de El si sa ne bucuram in prezenta Lui ? La aceste intrebari si la multe altele vom gasi raspunsuri in cadrul acestui seminar, la care esti invitat cu mult drag. Va fi un seminar dinamic, interactiv, provocator, care, prin adevarurile revelate iti poate schimba viata !

„Imprieteneste-te acum cu Dumnezeu si fii in pace: in felul acesta fericirea va veni la tine ! Vei hotari un lucru si iti va reusi, iar pe cararile tale va straluci lumina. ” Iov 22:21,28

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
18-02-2015

SEMINAR: MANIFESTAREA ABUNDENTEI IN VIATA TA ! (partea I)

SEMINAR: MANIFESTAREA ABUNDENTEI IN VIATA TA ! (partea I)
Preț: 100 Ron
Cea mai buna modalitate de a experimenta anul viitor schimbari semnificative, este sa inchei acest an cu o mentalitate a abundentei.

Ca urmare,
Cu drag si cu mult entuziasm esti invitat la curs ! Un curs minunat: „MANIFESTAREA BINECUVANTARII IN VIATA TA”. Un curs frumos, relaxant, iubitor, eliberator, vindecator, creat exact pe masura si nevoia sufletului tau.

Daca inca sunt domenii in viata ta in care nu experimentezi binecuvantarea la maxim, nu inseamna ca Dumnezeu nu este binevoitor cu tine, nici nu inseamna ca tu nu esti destul de bun, puternic sau inteligent ! Mai mult ca sigur, undeva, in inconstientul tau, se afla niste convingeri ascunse care iti blocheaza sau iti limiteaza manifestarea abundentei si binecuvantarii.

In acest curs, vom parcurge cu rabdare, incredere si iubire, pasii necesari pentru a descoperi ce ne retine, ne vom lua puterea inapoi, vom schimba credintele limitative inconstiente in mesaje si convingeri de putere, pentru a experimenta din plin eliberarea si binecuvantarea !

Acest curs va fi o calatorie reconfortanta, linistitoare, spirituala, plina de lumina. Ne vom cunoaste, ne vom simti bine si vom descoperi resurse personale noi, care nici nu eram constienti ca le avem. Il vom redescoperi pe Dumnezeu, in noi, bucurandu-ne de toata binecuvantarea Lui.

Prin acest curs vei fi ajutat sa te reconectezi la simplitatea si profunzimea vietii, sa descoperi cine esti, sa cultivi o relatie armonioasa cu Divinitatea, cu tine insuti, cu Universul, sa redescoperi remedii pentru sufletul tau : credinta, iertarea, recunostinta ; sa dobandesti pacea si linistea interioara, precum si sa gasesti sensului vietii tale.

Daca atelierele de pana acum, care s-au tinut in cabinet in anii trecuti, s-au axat mai mult pe lucrul in echipa, acest curs desi va fi interactiv, se focalizeaza cu precadere pe lucrul interior, cu noi insine. Va consta in multe intrebari provocatoare, de autoanaliza si constientizare, exercitii practice, tehnici si metode de lucru din sfera psihologiei si programarii neuro lingvistice, vom face de asemenea meditatii care sa ne apropie de esenta fiintei noastre si de Dumnezeu.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Cursul va avea loc la adresa cabinetului: Constanta, str. Nicolae Grigorescu. Nr. 87. Cartier Dacia.

Data si ora: Sambata 23 Noiembrie. Ora 15.00 – 18.00. Ora de incheiere este aproximativa si poate fi decalata, in functie de dinamica grupului.

Costuri: 100 Ron

Numar de locuri limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor. Pentru inscriere, scrie pe adresa de e-mail: dmboldea@yahoo.com sau suna la tel: 0726 227 085; 0721 205 741 si rezerva-ti un loc la acest curs.

Te asteptam cu inima deschisa si iti trimitem dragostea si binecuvantarea noastra:
Maria Boldea si Dan Boldea
18-02-2015

SEMINAR: MANIFESTAREA ABUNDENTEI IN VIATA TA ! (partea a II)

SEMINAR: MANIFESTAREA ABUNDENTEI IN VIATA TA ! (partea a II)
Preț: 100 RON
Pregateste-te pentru frumoasa Sarbatoarea de Craciun facandu-ti cel mai pretios cadou ! Un cadou spiritual, creat anume pentru sufletul tau.
Esti invitat cu bucurie si cu mare drag, sa participi la o noua sesiunea a Seminarului:
„MANIFESTAREA BINECUVANTARII IN VIATA TA !”

Ce ai indrazi sa faci daca ai sti ca n-ai cum sa pierzi ? Ce ai indrazni sa fii daca ti s-ar garanta un succes neconditionat ? Ce ai indrazni sa ai daca nu ar exista nici un fel de limite pentru tine ? Ce anume ai indrazni ? Iti dai permisiunea de a trai viata la acest nivel ?

Te-ai nascut cu puterea de a-ti decide viitorul. Esti pe deplin constient de aceasta putere ? O folosesti pentru a te binecuvanta ? Esti creatorul vietii tale ! Fiecare om are in mainile sale propria fericire precum artistul are materia bruta, careia vrea sa ii dea forma. De planul tau mental atarna totul, daca nu ai ordine in minte nu poti avea ordine nici in viata.

Universul dezvoltarii personale se bazeaza in principal pe ideea ca gandirea pozitiva iti va schimba viata. Desi ea reprezinta intr-adevar o parte a solutiei eu cred ca lucrurile sunt un pic mai complicate. Oricat de mult ai incerca sa te convingi singur ca esti fericit, daca in inconstientul tau sunt convingeri negative, credinte limitative si frici care iti spun contrariul, nu vei putea progresa prea mult. Singura modalitate de a ajunge sa traiesti viata implinita pe care ti-o doresti este sa elimini credintele limitative.

In acest seminar, vom invata, prin tehnici si metode practice cum sa descoperim propriul miracol interior si cum sa eliminam credintele limitative din inconstientul nostru, eliberandu-ne astfel intreg potentialul interior si deschizandu-ne spre abundenta si binecuvantare deplina.
Succesul incepe intodeauna la nivel mental. Daca vrem sa avem parte de succes, indiferent in ce privinta, trebuie sa ne antrenam mintea sa vada dincolo de obstacole, dezamagiri, piedici si esecuri. O viata de succes incepe cu o atitudine de succes. Inainte de a trai altfel, invatam sa gandim altfel, aceasta ordine nu poate fi inversata. Fericirea nu o primim de-a gata, ea vine ca urmare a modului nostru de gandire si a actiunilor noastre. Cu gandurile noastre construim propria viata si lumea in care traim.

Acest seminar va consta in intrebari provocatoare, de autoanaliza si constientizare, exercitii practice, povesti terapeutice, tehnici si metode de lucru din sfera psihologiei si programarii neuro lingvistice.

Si nu in ultimul rand, avand in vedere ca ne aflam in pragul sarbatorilor de iarna, pe langa ca ne purificam sufletul prin eliminarea convingerilor care ne limiteaza si ne blocheaza trairea binecuvantarilor in viata noastra, ne vom pregati si sa intampinam sarbatoarea Nasterii lui Iisus prin colinzi si un mesaj inspirat de Craciun !

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Seminarul va avea loc la adresa cabinetului: Constanta, str. Nicolae Grigorescu. Nr. 87. Cartier Dacia, in spatele Scolii Spectrum.

Data si ora: Sambata 14 Decembrie. Ora 15.00 – 18.00.

Numar de locuri limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor.
Cursul este deschis pentru publicul larg, oricine este bine venit !
Fii socialbil ! Spune despre acest program, si altora care crezi ca ar avea nevoie de el.

Pentru inscriere, suna la tel: 0726 227 085; 0721 205 741 sau poti scrie pe adresa de e-mail: boldea.maria@gmail.com si rezerva-ti un loc la acest curs.

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea


18-02-2015

Seminarul de Dezvoltare Personala: ECHILIBRAREA MENTAL - EMOTIONALA

Seminarul de Dezvoltare Personala: ECHILIBRAREA MENTAL - EMOTIONALA
Preț: gratuit
Orice minte care cunoaste puterea emotiilor si gandirii sanatoase se poate transforma, se poate imbunatatii, se poate recreea, isi poate controla mediul si isi poate schimba propriul destin.

In fata fiecarui om se deschide o cale. Sufletul nobil alege calea care duce spre inaltimi, cel mediocru alege cararea care il duce in vale. Cele doua regiuni sunt despartite de ceata. Multi oameni indecisi ratacesc prin aceasta ceata. Un lucru este sigur: in fata tuturor oamenilor se deschide o cale care ii poate conduce in sus si una care ii poate conduce in jos, si fiecare trebuie sa decida sigur ce cale alege.

Acest seminar care are ca scop o mai buna intelegere a propriilor sentimente si invatarea unor modalitati cum sa dam inteligenta emotiilor noastre.

Viata emotionala este o dominanta care poate fi gestionata cu mai mult sau mai putin talent si care presupune un set unic de competente. Masura in care cineva abordeaza aceste competente de o importanta majora pentru intelegerea faptului, ca o persoana poate reusi in viata, in vreme ce o alta persoana, cu o inteligenta egala, sfarseste intr-o fundatura: aptitudinile emotionale sunt meta-abilitati, ce determina cat de bine putem folosi talentele pe care le avem, inclusiv inteligenta pura.

Dovezile arata ca persoanele care se descurca din punct de vedere emotional – care isi cunosc si isi stapanesc bine sentimenele si care abordeaza eficient sentimentele celorlalti – sunt in avantaj in orice domeniu al vietii. Cei care au capacitati emotionale bine dezvoltate au cele mai multe sanse sa fie multumiti in viata si eficienti. Cei care nu pot sa-si controleze viata emotionala si duc nesfarsite batalii interne ajung sa-si saboteze sanatatea si capacitatea de a se concentra pentru atingerea obiectivelor.

Detectarea emotiilor, intelegerea semnificatiei lor profunde si utilizarea energiei mobilizate de ele in organism pentru a realiza actiunile eficiente permite oamenilor sa se ridice deasupra valului emotional si sa-l foloseasca pentru a avansa, la adapost de pericolul de a fi striviti de catre acestea.

Nu mai poate fi pus la indoiala faptul ca starea noastra mental-emotionala ne influențează starea de sanatate fizică. Putem simti in viata de zi cu zi cum luptele noastre interioare, confictele care au loc in capul nostru si starile de tensiune emotionala ne intoxica din punct de vedere emotinal si in cele din urma ne fac sa ne imbolnavim.
Intoxicarea de la nivelul emotional e o chestiune profunda care incepe încă din copilarie. Partea buna e ca la maturitate avem posibilitatea să face o “cură” de “Detoxifiere la nivel emotional”.

Ne place sau nu, legatura dintre starea noastra mental-emotioanala si bolile fizice nu mai poate fi sub nicio forma pusa la indoiala. Auzim tot mai des in viata de zi cu zi despre boli facute pe baza de stress, mai ales cand vorbim de diabet sau bolile cardiovasculare.

Sunt numerosi specialisti care au descoperit multiple legaturi dintre starea mental-emotionala si bolile fizice, starea noastra de sanatate fiind influentata de modul in care gandim si atitudinea pe care o avem fata de viata. Vrem sau nu sa acceptam, organismul nostru reflecta la nivel fizic realitatea de la nivelul gandurilor si sentimentelor noastre. Tot ceea ce este in interior se manifesta mai devreme sau mai tarziu la nivel fizic.

Fiecare emotie pe care o suprimam (o tinem in noi) se solidifica intr-o contractie musculara undeva in organism, iar contractia cronicizata poate duce la boala.

Nu intamplator auzim in spiritualitate despre faptul ca “Boala apare mai intai suflet si doar apoi in trup”. Ideea este ca toate lucrurile se propaga dinspre interior spre exterior, chiar daca in “stiintele materialiste” se incearca din rasputeri sa demonstreze contrariul.

In acest seminar ne vom ocupa de gestionarea si eliberarea de urmatoarele emotii apasatoare: FRICA, FURIA si DEPRESIA . Prin tehnici si metode psihologice simple si in acelasi timp foarte eficiente, vom invata sa ne echilibram emotional si sa traim viata din abundenta la care am fost chemati.

" Un intelept in furtuna se roaga la Dumnezeu nu pentru a-l feri de pericol ci pentru a-l scapa de frica. Furtuna din interior este cea care il pune in primejdie nu cea de afara." Ralph Emerson

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
13-01-2015

Seminarul: ELIBERARE DE PANICA SI STRESS PRIN ORDINE IN UNIVERSUL INTERIOR - BUCURESTI

Seminarul: ELIBERARE DE PANICA SI STRESS PRIN ORDINE IN UNIVERSUL INTERIOR - BUCURESTI
Preț: 100
„Încetiniti ritmul si profitati de viatã. Nu doar peisajul îl ratati mergând prea repede - ratati si simtul locului si al motivului destinatiei voastre.” Eddie Cantor

Exista cumva o lume interioara, dincolo de zgomotul si agitatia de la suprafata ? Exista cumva o lume ascunsa care ar trebui explorata si conservata ? Se poate dezvolta acea tarie si rezistenta prin care sa putem face fata cu bine tuturor presiunilor si provocarilor cu care ne confruntam ?

Probabil ca multi dintre noi ne-am simtit la un moment dat, pe marginea prapastiei. De cate ori am trait senzatia unei oboseli care ne amortea sau ne irita, senzatia ratarii sau amara experienta a deziluziei, am avut tendinta sa abandonam. Am simtit ca suntem la un pas de o prabusire care ameninta sa antreneze lumea noastra interioara intr-o cadere fara sfarsit. Uneori parca nu era nimic de facut pentru a preveni aceasta cadere. De ce toate acestea ?

De ce oare atat de multi oameni considera ca vor gasi solutia la tensiunile si problemele personale nu in calmul si echilibrul interior ci alergand mai repede, agitandu-se mai mult, protestand mai vehement, acumuland mai multe bunuri, strangand mai multe date etc ?

Daca reflectam serios la aceste lucruri am putea descoperi existenta unui spatiu interior – viata noastra ascunsa de privirile celorlalti, stiuta doar de noi insine, de a carei existenta nici noi nu stiam prea bine inainte. Viata noastra ascunsa este de natura spirituala. Este centrul unde se iau deciziile si unde se stabilesc valorile, unde se poate cultiva starea de calm, echilibru si liniste, este un loc al inchinarii si confesarii, o zona linistita in care poluarea morala si spirituala a zilelor noastre nu ar trebui sa patrunda.

Dincolo de orice actiune si de bunele intentii declarate zgomotos de noi oamenii, trebuie sa existe ceva solid, ceva de care sa te poti sprijini. Faptul ca ne consideram prea ocupati pentru a mai da atentie vietii interioare ne face in ultima instanta sa platim un pret scump: stari de panica, stress, anxietate, depresie, conflicte, divorturi, dezorientare, incapacitatea de a lua decizii ferme, dependente, neputina de a ne atinge obiectivele, etc.

Oamenii dotaţi cu putere si calm interior îşi trag forţa dintr-un centru originar care îi face mai rezistenţi şi apţi de mari eforturi; ei sunt fermi. Oricare ar fi daunele pe care le pot suporta, ei se reînnoiesc şi îşi regăsesc mereu forţa la sursa fiinţei lor care pare invincibilă. Abundenţa naturală care ţâşneşte din fiinţa lor le dă oamenilor dotaţi cu o astfel de putere un elan victorios. În tot ceea ce întreprind, ei pun toată profunzimea naturii lor. Ei merg simplu şi cu tenacitate drept la ţintă, pentru ca sunt ancorati intr-un plan nevazut in care ei multa vreme au investit.

Acest seminar are menirea de a te ajuta sa descoperi in tine aceasta putere interioara, sa te conectezi la profunzimea fiintei tale pentru a incepe de acolo sa faci ordine pentru a-ti regasi echilibrul si increderea de care ai atat de mare nevoie. El isi propune sa te faca constient in primul rand de cauza stresului din viata ta, de efectele lui asupra sanatatii si calitatii vietii tale si de implicatiile psihice, emotionale si spirituale ale acestuia. Apoi prin exercitii si metode psihologice practice si foarte eficiente vei fi invatat sa te eliberezi de incordare, panica si stresul interior si sa te relaxezi profund, iar aceasta relaxare sa devina modul tau de viata.

Ce câştigi dacă vii la acest seminar:
- Te vei conecta la emotiile si starile tale interioare pe care nici macar nu stiai ca le ai. Te vei cunoaste profund si vei deveni constient de ceea ce se afla adanc depozitat in psihicul tau.
- Vei fi invatat si condus prin exercitii si intrebari simple sa iti sondezi singur inconstientul si sa vezi care este cauza reala si profunda a stresului din viata ta, care de cele mai multe ori este cu totul alta decat cea superficiala la care te gandesti tu.
- O data aceste lucruri dobandite prin tehnici si metode de specialitate vei fi invatat sa lucrezi cu mintea ta astfel incat sa te vindeci si sa te eliberezi de orice teama, blocaj, si tensiune interioara.
- Vei descoperi in tine resurse noi de putere, intelepciune si creativitate care pana atunci erau reprimate.
- Îţi vei creşte echilibrul interior, încrederea în propriile forţe şi vei învăţa cum să faci fata cu bine provocarilor care iti stau in fata.

La finalul întâlnirii toți participanții vor avea o experiență concretă a eliberarii de panica si stress și de consolidare a încrederii, obținută într-un cadru creativ, interactiv și provocator.

Vă așteptam să exploram impreuna resursele minunate de care dispunem si sa trăim o experimentare eliberatoare prin ordine in universul interior !

„Încetiniti ritmul si profitati de viatã. Nu doar peisajul îl ratati mergând prea repede - ratati si simtul locului si al motivului destinatiei voastre.” Eddie Cantor

Public țintă: toti cei interesati de psihologie si dezvoltare personala, motivați de dorința de a se cunoaste, de a-si gasi echilibrul emotional, psihic si spiritual, toti care au nevoie de o trezire si o schimbare in viata lor si nu stiu de unde sa inceapa sau cum sa continue ceea ce au inceput candva. Este o invitație deschisă tuturor !

[b]Traineri:[/b] Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

[b]Data: Sambata 25 Octombrie 2014, ora 17.00 – 19.00[/b]

[b]Locatie: Libraria Brancoveanu[/b], Adresă: Șoseaua Olteniței 56, București.
Pentru înscrieri: Lucian Badescu. Tel:0785 203 040
Preț: 100 lei

Ordinea in universul interior este astăzi o necesitate vitală ! Fără viaţă interioară ne pierdem umanitatea ! A deveni constienti de ea si a o cultiva este salvarea noastra, in vreme de liniste ca si in vreme de furtuna ! Fii sociabil si invita si alte persoane interesate la acest seminar ! Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea esti rugat sa te inscrii din timp.

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
15-12-2014

Seminar de dezvoltare personala: FII ECHILIBRAT, FII PUTERNIC, FII LIBER !

Seminar de dezvoltare personala: FII ECHILIBRAT, FII PUTERNIC, FII LIBER !
Preț: gratuit
Seminar pentru dezvoltarea inteligentei emotionale.

„Daca abilitatile tale emotionale nu sunt in mana ta, daca nu te cunosti, daca nu ai abilitatea de a-ti controla emotiile negative, daca nu poti avea empatie si relatii sanatoase cu cei din jur, atunci nu vei ajunge prea departe, indiferent cata inteligenta vei avea.” Daniel Goleman

Adevaratele lanturi sunt cele mentale, pana cand nu le vei rupe, nu vei fi niciodata liber! Neavand control asupra sentimentelor negative nu avem control nici asupra momentului sau domeniului de viata in care acestea decid sa devina manifeste.

Este important sa intelegem ca emotiile ne influenteaza deciziile si alegerile pe care le facem clipa de clipa, inclusiv comportamentul pe care il manifestam, indiferent daca suntem constienti sau nu acest lucru. A te cuceri pe tine insuti este o victorie mai mare decat a cuceri mii de oameni intr-o singura lupta. Sentimentele pe care nu putem sa le controlam, ne controleaza, si dau nastere tuturor provocarilor, conflictelor, bolilor, durerilor si crizelor cu care ne confruntam in viata.

Negarea sau neglijarea sentimentelor negative nu le face sa dispara, ele nu dispar si nu se rezolva niciodata de la sine. Simplul fapt ca le tratam cu indiferenta, cu nebagare de seama sau le ingropam in inconstient nu inseamna ca ele dispar. Ele nu isi pot pierde puterea distructiva asupra psihicului si corpului nostru decat invatand sa le gestionam, sa le rezolvam intr-un mod constient si responsabil. Altfel ele raman sursa tuturor conflictelor noastre nerezolvate. Subconstientul nostru nu uita de ele si nici nu poate uita.

La nivelul celular al fiintei noastre, ele continua sa fie la fel de active ca si in clipa in care au aparut. Aceste sentimente ne guverneaza tiparele mentale, convingerile, atitudinile, deciziile, comportamentele, obiceiurile, stilul de viata si destinul, ele determina de asemenea experientele pe care le traim zi de zi.

Poti fugi in aceasta lume de orice, numai de tine insuti n-ai cum. Acest seminar te va ajuta sa iti schimbi dramatic stilul de viata, te va ajuta sa inveti cum sa lucrezi cu acele emotii care tind sa preia controlul vietii tale. Existenta ta de zi cu zi va deveni astfel mult mai satisfacatoare, mai implinita, mai pozitiva decat ai experimentat-o vreodata pana acum.

In viata nimeni nu traieste din sufletul altuia, fiecare traieste din sufletul lui. Daca vei aplica mereu instrumentele si pricipiile care iti vor fi prezentate in acest seminar, iti vei putea echilibra si armoniza toate aspectele vietii tale: cel fizic, cel mental, cel emotional, cel spiritual si cel social. Aceasta armonizare interioara iti va permite sa radiezi o stare de bine care va atrage in viata ta schimbarile pozitive pe care ti le doresti de multa vreme.

Omul care nu este condus si controlat de frica este cu adevarat un om liber. De aceea la acest seminar vom vorbi in continuare despre emotiile negative care tind sa ne scape de sub control: frica, anxietate, atacuri de panica, furie, depresie. Prin intrebari, tehnici si exercitii de psihologie specifice, simple si in acelasi timp foarte eficiente vom invata sa lucram cu aceste emotii si sa le rezolvam.

„ Libertatea omului e partea divina din el. „ spunea Petre Tutea, deci invata sa devii echilibrat, puternic si liber. Redevino stapanul vietii tale si elibereaza-te de frica, furie, depresie ! Participa la acest seminar si invata sa iti faci ordine in planul mental si emotional ! Educatia este cea mai buna provizie care poti sa o faci pentru calatoria vietii tale !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
25-04-2014

Seminar de Dezvoltare Personala si Spirituala: DESCOPERA ADEVARATA PACE ! - Seminar GRATUIT !

Seminar de Dezvoltare Personala si Spirituala: DESCOPERA ADEVARATA PACE ! - Seminar GRATUIT !
Preț: GRATUIT
Seminar de psihologie si spiritualitate crestina.

La ce te gândeşti… CHIAR ACUM? La nimic? Sau la ceva de genul: „Vreau ceva mai mult”? Deci vrei mai mult. Ceva mai mult. Dar nu eşti sigur ce este acel ceva. E ca şi cum ar fi o sete constantă în viaţa ta. E ca şi cum ai avea sentimentul că ceva lipseşte. Sentimentul că trebuie să fie ceva mai mult ÎN viaţă. Ceva mai mult pe care să-l primeşti de la viaţă.

Te întrebi: „Sunt doar un om nepotrivit pentru locul în care mă aflu? Care este problema mea? Care este rostul meu?” Setea rămâne. Iar ceea ce ai experimentat până acum n-a reuşit să-ţi astâmpere câtuşi de puţin această sete.

Te-ai gândit vreodată că această sete are de-a face cu Dumnezeu? Desigur, Dumnezeu este aproape de noi deşi nu se vede cu ochiul liber. Dar El se află şi în alte sfere, dincolo de a noastră. Şi poate că aici este dilema. Avem nevoie de ceva de dincolo de lumea noastră care să astâmpere setea noastră cea mai profunda.

Oare nu a fost creată viaţa într-un asemenea mod, încât nimic din această lume să nu ne satisfacă pe deplin? Chiar şi acele lucruri bune cum sunt o carieră de succes, o viaţă de familie sănătoasă, căsătoria cu persoana pe care o iubeşti cu adevărat. Pana la urma şi aceste lucruri lasă în urmă un sentiment de neajuns. Poate că nici aceste lucruri nu satisfac setea. De ce? Pentru că ele aparţin sferei pământeşti. Iar noi avem nevoie de ceva de dincolo de această lume, care să ne împlinească vieţile. Poate că Dumnezeu ne-a creat în aşa fel, încât să-L căutăm pe El.

Gândeşte-te la acest lucru. Dacă tot ceea ce ne-am dorit şi am avut nevoie vreodată poate fi obţinut din lumea în care trăim, nu L-am mai dori pe Dumnezeu. Nu am mai simţi nevoia de Dumnezeu. Şi poate că El simte că este prea important pentru a fi omis.

Deci iată-te aici. Chiar acum. Având nevoie de ceva mai mult. Dorind ceva mai mult. Dar dacă acest „mai mult” pe care ţi-l doreşti nu se găseşte în succes, recunoastere din partea altora si lucruri materiale, ce faci? Unde te duci să-l găseşti?

În vremurile nesigure, cum poţi avea pace în suflet? Cum poţi să nu fii frământat de griji şi de nelinişte?

Pentru multi oameni din zilele noastre viata este confuza, lipsita de orizont si implinire. Ei ratacesc de la un capriciu la altul cautand pace, succes sau satisfactie suferind mereu dezamagiri. Bani, droguri, sex, diplome, cariera – toate aceste lucruri promit pacea si implinirea, si unele chiar o aduc – pentru o vreme, pentru ca mai apoi omul sa ramana la fel de gol sufleteste cum era si inainte, tanjind dupa ceva care sa ii umple cu adevarat viata. Lumea noastra este plina de oameni care au incercat totul dar n-au gasit nimic, oameni care au de toate dar isi doresc totusi „ceva”, cautatori neobositi, fara sa stie macar ce cauta.

Din fericire acel „ceva” exista, este adevarata pace si implinire pe care durerea si pierderea nu o pot rapi. Aceasta pacea umple sufletul omului si continua sa ramana indiferent de circumstantele exterioare. Aceasta pace este la indemana fiecaruia dintre noi. Nu trebuie sa fim bogati, foarte curajosi sau religiosi pentru a o avea.

Viata este plina de intrebari. Unele sunt triviale, altele mai serioase, intrebari de o importanta deosebita. Fiecare dintre noi si-a pus candva intrebari de genul: „Cine sunt eu ?”, „ Care este rostul vietii mele ?”, „ Este viata importanta ? Este un sir de evenimente intamplatoare care se termina cu o moarte stupida ?” , „De ce sunt important ? sau poate nu sunt important ...”

Omul este doar o „existenta”, o acumulare accidentala de atomi care s-a intamplat sa se potriveasca impreuna intr-un pachet pe care il numim: „fiinta umana” ? Este el un animal superior sau o forma preistorica de viata care a evoluat in om ? Care este locul nostru in acest Univers ?

Raspunsul la aceasta intrebari il vom afla impreuna in cadrul acestui seminar, care isi propune sa ne ajute sa descoperim adevaruri spirituale cu efect asupra starii noastre psihice si emotionale, menite sa ne elibereze de conflicte interioare, de anxietate, de o imagine falsa despre noi insine, de starile de depresie, de dependente si atasamente nesanatoase, dandu-ne intelesuri profunde si eliberatoare.

A venit timpul sa intelegem că avem nevoie de o reformă a sufletului. Că avem nevoie de o schimbare a felului nostru de a fi. De a gândi. Că viaţa nu constă într-o alergatura continua dupa a aduna cat mai multe lucruri sau titulaturi. Că viaţa, pentru a fi viaţă cu adevarat implinita, are nevoie de un crez santos, de valori şi principii dupa care sa ne putem ghida in vremuri tulburi. Că avem nevoie să începem să credem în Dumnezeu si in noi insine. Fie ca acest seminar, prin adevarurile si raspunsurile care ni le ofera sa ne ajute să ne trezim din amorteala spirituala si din ignoranta, pentru a trai viata la nivelul maretiei noastre interioare !

Participa la acest seminar dinamic, interactiv, provocator, care iti poate schimba viata ! Prin intermediul lui vei fi ajutat sa te conectezi la dimensiunea ta spirituala, sa devii liber si pe deplin fericit !

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Pretul: – Seminarul este GRATUIT !

Data si ora: Sambata 10 Mai 2014. Ora 15.00 – 18.00. Adresa la care va avea loc seminarul se va comunica in timp util persoanelor care vor fi inscrise.

Numar de locuri limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor. Seminarul este deschis pentru publicul larg, oricine este bine venit ! Fii sociabil si spune si altor persoane interesate, despre acest seminar !

Pentru inscriere, suna la tel: 0726 227 085; 0721 205 741 sau poti scrie pe adresa de e-mail: „PsihologConstanta@gmail.com” si rezerva-ti un loc la acest seminar.

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea
11-04-2013

SEMINAR PENTRU PARINTI: "EDUCATIA SI STIMA DE SINE LA COPII"

SEMINAR PENTRU PARINTI:
Preț: GRATUIT
EVENIMENT. Sambata 13 Aprilie, ora 12:00 - 14:00

SEMINAR PENTRU PARINTI: "EDUCATIA SI STIMA DE SINE LA COPII"

Psiholog. Psihoterapeut Maria Stefania Boldea.

Locatia: Libraria Diverta - City Mall
23-12-2011

"CAFEA, SPIRITUALITATE SI SENS" Grup de Dezvoltare Personala si Spirituala

Preț: 70 lei
Simti ca viata ti se scurge printre degete, fara sens ?
Ca trec ani de zile pe langa tine fara sa te bucuri de viata si fara sa te simti implinit ?
Pentru tine a fost conceput NOUL program: "CAFEA, SPIRITUALITATE SI SENS" program de Dezvoltare Personala si Spirituala.

DE CE ACEST PROGRAM ?
Pentru ca tu nu poti fi satisfacut, implinit si fericit preocupandu-te doar de lucruri materiale, doar satisfacand nevoile şi instinctele tale fiziologice, sau adaptandu-te societăţii şi mediului.

Tu esti mai mult decat materie, decat o persoana fizica si sociala, esti spirit viu.. care nu poate fi saturat decat cu Divinitate si cu sensul vietii care il primesti in relatie cu aceasta.

Eforturile pentru a găsi un sens vieţii constituie o motivaţie fundamentală a fiinţei umane. Numeroase sondaje confirmă că fiecare are nevoie să trăiască pentru "ceva sau cineva" pentru care este gata să moară. În timp ce 16% consideră ca foarte importantă "câştigarea de bani", 78% aleg "găsirea unui sens pentru viaţa mea." ca fiind cel mai important lucru.

Persoana care nu reuşeşte să găsească o raţiune de a trai, mai devreme sau mai tarziu va experimenta "VIDUL EXISTENTIAL" iar acesta poate provoca: nevroze, angoasa dar mai ales PLICTISEALA, trairi care sunt atat de des intalnite in zilele noastre. Depresia, agresivitatea şi toxicomania provin de asemenea din vidul existenţial care le stă la bază. Aceasta este adevărat şi în cazul crizelor pe care le suferă pensionarii şi cei care se tem să îmbătrânească.

SUBIECTE:

TU.. CEL CARE ESTI

Acest program te va pune in contact cu identitatea ta profunda si esentiala de creator al propriului tau destin. Atingerea acestui obiectiv are drept consecinta o schimbare dramatica in felul in care te vezi pe tine, pe ceilalti si traseul destinului tau, astfel apar alte perspective si potentialul unor noi decizii in viata ta.

VALOAREA RELATIILOR TALE

Acest proiect te va ajuta sa evaluezi relatiile in care esti din perspectiva celui care are puterea de decizie si de a experimenta forta unei relatii in care ambii parteneri de relatie sunt total in siguranta, astfel vei ajunge la reajustarea relatiilor din viata ta si reasezarea lor dupa alte criterii, disparitia sentimentului de dependenta sau neputinta in relatii si un impuls vital si creativ de a face o schimbare.

RESPECTUL SI STIMA DE SINE

In acest punct vei fi ajutat sa fii mereu si neconditionat de partea ta indiferent ce ai facut si cand. Cand nimeni nu mai judeca pe nimeni nu mai sunt victime si calai. Vei fi incurajat sa fii propriul tau sustinator si incurajator. Iti vei da seama ca participi la un plan mai mare decat tine, decat mintea ta care are ca finalitate binecuvantarea, apar noi oportunitati si se vindeca rani vechi sau relatii vechi.

VALOAREA SI PUTEREA EMOTIOANALA

Scopul acestui program, pe langa altele este de activa pozitia observatorului obiectiv in orice experienta din viata ta, de a exersa capacitatea de observare a vietii interioare si exterioare pana in punctul in care devii total prezent in viata ta, experimentand controlul, pacea si linistea interioara.

VALOAREA SI PUTEREA RATIUNII SI VOINTEI TALE

In acest punct vei fi ajutat sa iti eliberezi mintea de acele ganduri parazite si toxice care iti blocheaza vointa si entuziasmul in a creea planuri eficiente si a duce la indeplinire dorintele tale. Vei fi ajutat sa iti largesti orizontul vietii tale prin transformarea experientelor tale in intelepciune, prin incredere puternica in tine si in Divinitate.

CONEXIUNEA CU DIMENSIUNEA TRANSCEDENTALA A VIETII TALE SI CU DIVINITATEA

Prin acest proiect vei fi ajutat sa te reconectezi la simplitatea si profunzimea vietii, sa descoperi cine esti, de unde ai venit si incotro te intrepti, sa cultivi o relatie armonioasa cu Divinitatea, cu tine insuti, cu Universul, sa redescoperi remedii pentru sufletul tau : credinta, iertarea, recunostinta ; sa dobandesti pacea si linistea interioara, precum si sa gasesti sensului vietii tale.

BENEFICIILE ACESTUI PROGRAM:

- scazi nivelul de stres si dobandesti o stare de bucurie, liniste si incredere: in tine insuti, in oamenii din jurul tau, in viata, in Divinitate.
- prietenie adanca si sincera cu oameni care, ca si tine, isi doresc sa se dezvolte personal.
- armonizarea relatiei cu Sinele si cu Divinitatea
- afli cine esti, cine ai putea fi si drumul de parcurs pana acolo.
- descoperi in tine resursele necesare pentru a face acele schimbari in viata si personalitatea ta, care ti le doresti.
- iti modifici: gandurile, actiunile, obiceiurile, sentimentele in asa fel incat sa lucreze in favoarea si pentru dezvoltarea ta.
- rezolvi temeri, fobii, probleme: personale, relationale, profesionale sau de sanatate.
- accesezi inconstientul tau simplu si rapid pentru a avea o viata mai buna.

CINE POATE BENEFICIA DE ACEST PROGRAM ?
Oricine cu conditia sa vrea sa se bucure de viata, cunoasca oameni noi, sa se dezvolte personal si spiritual.

MODALITATI DE LUCRU:

Exercitii si Jocuri terapeutice de grup (lucru individual si in echipe)
Art terapia: desen, povesti terapeutice, metafore etc
Joc de rol, pantomima.
Momente de umor si buna dispozitie
Interactiune de grup: provocari, dialog, dezbateri.
Tehnici de relaxare
Tehnici de Programare Neuro Lingvistica

Programul se va desfasura intr-o atmosfera calda, relaxanta, inmiresmata de mirosul de cafea si muzica ambientala. Vom servi cafea, ciocolata calda sau ceai, fursecuri, ne vom cunoaste si ne vom simti minunat.

LOCUL DE DESFASURARE:
Sediul cabinetului. str. Nicolae Grigorescu. nr 87. (in spatele scolii Spectrum) cartier Dacia
Constanta.

PROGRAM:
Sambata: 11:00 - 13:00

MARIMEA GRUPULUI:
5 - 10 persoane

COSTURI:
70 lei pentru o intalnire
Daca vii impreuna cu o alta persoana, primele 3 intalniri vei beneficia de o reducere de 25% atat tu cat si persoana care te insoteste.

MODERATOR DE GRUP:
Maria Stefania Boldea.
Psiholog. Psihoterapeut

CUM MA INSCRIU ?
scrie pe adresa de e-mail: dmboldea@yahoo.com
sau suna la tel: 0726 227 085
si rezerva-ti un loc la acest grup.

CREZI CA MERITI dupa o saptamana de munca, sa aloci doua ore in weekend, DOAR PENTRU TINE ?? In care sa te deconectezi de la problemele cotidiene, sa te relaxezi, sa cunosti oameni noi, sa te simti bine si sa te dezvolti personal si spiritual ?

Daca DA, atunci Nu mai zabovi,
HAI CU NOI IN GRUP !!!

Un astfel de grup este o experienta unica, facand parte din el, n-ai cum sa nu te dezvolti ! Raspunde provocarii si vei fi mai mult decat incantat !!


"Sufletul omenesc, este ceva capabil să ia foc.
Si totusi el nu este făcut decât pentru aceasta.
Focul acesta poartă un nume, se cheamă bucuria sau mai exact entuziasmul, pentru că vine de la Dumnezeu. Acest foc îl invită pe om să-si trăiască drama vietii în toată intensitatea ei si să convertească orice experientă - călătorii, întâlniri, succese, esecuri, iubire-pasiune, căsătorie - în ocazie de a se maturiza. ...
Deviza acestei bucurii? Nu împiedica muzica. Nu împiedica, sub nici un pretext, să se împlinească muzica vietii tale."
Emmanuel Godo - Paul Claudel, la vie au risque de la joie


Te astept cu drag, sa ne cunoastem
si sa pornim in calatoria palpitanta a autodescoperirii,
a dezvoltarii personale si spirituale de grup.

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

http://www.romedic.ro/cabinet-psihologie-psihoterapie/articol/10213
23-12-2011

PROGRAM in tratamentul dependentelor : "FII IMPLINIT, FII LIBER ! Terapie de grup

PROGRAM in tratamentul dependentelor :
Preț: 70 lei
GRUP DE TERAPIE IN Tratamentul dependentelor:
alcool, fumat, droguri, medicamente, jocuri de noroc, mancare in exces, bulimie, anorexie, shoping, jocuri video, etc.

Datorita faptului ca programul de dezintoxicare nu trateaza alte aspecte ale dependentei de droguri si alcool precum: aspecte psihologice, factori sociali, relationarea cu familia si alte situatii problema care interactioneaza cu dependenta de droguri si alcool, in programul: "FII IMPLINIT, FII LIBER !" persoana este informata si invitata sa parcurga intregul process de tratament al dependentei sale.

Programul de reabilitare in tratamentul dependentelor: "FII IMPLINIT, FII LIBER !" presupune responsabilizare, intelegerea cauzelor si mecanismelor prin care a aparut si s-a mentinut dependenta, maturizare emotionala, cresterea stimei de sine, cresterea motivatiei pentru schimbare, imbunatatirea relatiilor cu ceilalti (familie, prieteni, colegi), dezvoltarea unor strategii de prevenire a consumului (prevenirea recidivei), precum si alte alte aspecte necesare in tot acest demers.

Pentru tratarea eficienta a oricarei dependente, vointa si hotararea joaca un rol esential.

Nici o dependenta nu dispare fara efort si restrictii personale. Fie ca este vorba de dependenta de tutun, alcool, droguri sau alte obiceiuri si deprinderi nocive, fiecare tratament va incepe de la dorinta fiecaruia de a avea un mod de viata sanatos.

Psihoterapia trateaza eficient orice dependenta prin descoperirea cauzei, specificarea motivatiilor si gasirea solutiilor proprii pentru indepartarea definitiva a obiceiurilor nesanatoase.

Fiecare moment in care simtim nevoia sa apelam la un obicei nesanatos pentru a depasi o etapa dificila din viata va fi analizat in profunzime.

Cel mai bun terapeut al nostru suntem chiar noi, iar specialistul ne va ajuta sa gasim modalitatea eficienta pentru tratarea dependentei. Vor fi analizate toate motivatiile, cauzele si sentimentele care apar atunci cand simtim nevoia de a apela la un obicei nesanatos.

In tratarea oricarei dependente, meditatia consta in sedintele psihologice de grup. Aflarea experientelor altor persoane care au aceeasi problema si modul in care ei au incercat sa o rezolve sunt foarte importante pentru gasirea solutiilor personale de tratare a dependentei.

Ca specialist pot recomanda atat sedinte de comunicare, cat si de experimentare a propriilor solutii gasite pentru indepartarea dependentei.

Mai mult, pot fi folosite sedintele de hipnoza, exercitiile de relaxare, respiratie corecta, terapia prin muzica sau miscare. Meditatia in aceste cazuri semnifica de fapt gasirea tratamentului prin puterea exemplului si aplicarea experientelor celorlalti in cazul fiecaruia.Programul de reabilitare dureaza in functie de caz intre 3 si 6 luni
Program: saptamanal.
in fiecare Marti 18.30 - 20.30

Pret: 70 lei pentru o intalnire


Locatia: sediul cabinetului.
Str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr 87. cartier Dacia. (in spatele Scolii Spectrum) CONSTANTA

Grupul este format din 5 - 10 participanti.
(Se asigura confidentialitatea intalnirii prin semnarea unui contract in acest sens. )


Pentru orice fel de intrebari sau detalii suplimentare
legate de acest program va rog sa scrieti pe
adresa de e-mail: dmboldea@yahoo.com
sau tel: 0726 227 085

Fii socialbil !
Spune despre acest program,
si altora care crezi ca ar avea nevoie de el.

Asteptam cu bucurie si drag
sa te cunoastem si sa lucram impreuna

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

http://www.romedic.ro/cabinet-psihologie-psihoterapie/articol/7539

PERSONALITATEA DEPENDENTA

Personalitatea adictiva poate fi definita ca o stare psihologica care face respectivul succeptibil la dependente. Aceasta poate include orice de la droguri si abuz de alcool la pornografie, jocuri de noroc, internet, jocuri video, mincare, exercitii fizice, munca, chiar relatii.

Expertii descriu spectrul de comportamente desemnate drept adictive in termen a 5 concepte inter-relationate care cuprind modele, obiceiuri, compulsiuni, tulburari de control al impulsurilor si dependenta fizica.

O persoana este considerata la risc de a dezvolta astfel de dependente cind prezinta semne de comportament impulsiv combinat cu o senzatie de esec in societate, alienare sociala si stres maxim. O astfel de persoana poate trece de la o dependenta la alta sau chiar sustine mai multe dependente in diferite momente.

Cum recunoastem o persoana predispusa la dependenta?

Persoanele care sufera de personalitate adictiva sunt definite a avea o boala a creierului. Acestia sunt foarte sensibili la stres. Prezinta probleme in a face fata situatiilor devenind frustrate chiar daca evenimentul este de scurta durata. Le lipseste frecvent stima de sine si vor prezenta comportament impulsiv cum este consumul de cafea excesiv, de dulciuri, folosirea internetului.

Schimbarile de comportament si comportamentul antisocial sunt alte modele vizibile ale persoanelor care sufera de personalitate adicitva. Ei refuza invitatiile in adunari sociale pentru a se izola de respectivele societati.

Motivul principal pentru acest comportament este frica de a fi prinsi cu aceasta tulburare. Sentimental de izolare va avea frecvent efecte negative. Incercind sa substituie lipsa relatiilor personale se vor intoarce spre droguri, fumat, alcool. Vor considera aceste substante daunatoare drept solutii de moment pentru problemele vietii lor.

Personalitatile adictive gasesc dificil controlarea nivelului de stres. De fapt absenta tolerantei la stres este un semn patognomonic al conditiei. Acestora le este dificil sa faca fata situatiilor stresante. Indeplinirea scopurilor de lunga durata se dovedeste dificila deoarece aceste persoane se concentreaza mai ales asupra stresului care apare la scurta durata. Ele se intorc spre activitati mult mai placute in momentul cind sunt private de placere in dependentele deja avute.

Indivizii adictivi se simt nesiguri cind este vorba de relatii. Acestora li se pare greu sa aiba incredere in cel iubit intr-o relatie de lunga durata. Cauta constant aprobarea celorlalti iar ca rezultat aceste neintelegeri contribuie la distrugerea relatiilor. Persoanele care sufera de dependente intra in depresie si anxietate controlindu-si emotiile prin dezvoltarea de dependente fata de droguri, alcool sau alte activitati aducatoare de placere.

Tipuri frecvente de comportamente adictive: Abuzul de substante si dependenta este una dintre cele mai comune manifestari ale personalitatilor adictive. Alcoolul este substanta psihoactiva cel mai frecvent abuzata si afecteaza numeroase persoane. In afara de alcool alte droguri psihoactive consumate abuziv frecven inlcud barbituricele, narcoticele, stimulantele, antianxioasele si halucinogenele.

O alta dependenta comuna care atrage personalitatile adictive sunt jocurile. Cind un dependent se comporta iresponsabil cind joaca, aceasta poate deveni o adevarata problema.

Se spune ca sunt trei stadii ale jucatorului cu personalitate adictiva. Primul este cel de castigator in care persoana inca isi controleaza comportamentul. A doua este faza de pierdere cind individul incepe sa joace singur, imprumutind bani si jucind sume mari facind datorii pe care nu le poate onora. In final se gaseste in faza disperata cind jucatorul isi asuma riscuri, se angajeaza in actiuni ilegale, este depresiv si se poate sinucide.

Personalitatile adictive cuprind tulburarile alimentare cum este anorexia, bulimia si alimentatia compulsiva. Cei cu anorexia nervoasa nu sunt multumiti de aspectul lor fizic si se infometeaza constant pentru a fi frumosi. O data ce o persoana a inceput o dieta ii este dificil sa o abandoneze. Acest fapt este adevarat si pentru cele cu bulimie. Un individ are bulimie cind maninca cantitati mari de alimente si previne absorbtia lor prin eliminare (laxative, varsaturi autoinduse). In alimentatia compulsiva persoana simte o nevoie chinuitoare de a minca chiar daca nu ii este foame. Comportamentul adictiv determina frecvent obezitate.

Alte trei comportamente adictive prezente din ce in ce mai mult in societatea noastra sunt munca si efortul fizic excesive. Munca poate deveni o obsesie daca familia, prietenii, interesele si placerile au devenit brusc neimportante.

Cum sunt tratate personalitatile adictive? Personalitatile adictive si dependentele lor sunt dificil de tratat si au consecinte psihologice de lunga durata. Dependentele fizice altereaza chiar biochimia cerebrala facind drumul vindecarii lung si foarte dificil. Frecvent persoana cu o dependenta fizica nu poate fi expusa acestui obicei fara a recadea in dependenta. De aceea ratele de vindecare sunt urmate atent de recaderi.

Primul pas in procesul de recuperare este cel de a recunoaste si a admite ca exista o problema si de a cauta ajutor.
Interventia medicala poate fi necesara pentru cei care sunt dependent de droguri - medicatia pentru a trata simptomele de sevraj si malnutritia. Multe forme de interventie psihologica sunt deasemeni disponibile incluzind consilierea, terapia in grup, terapia comportamentala si interventia fata de mediul extern.
Dr. Simona Stiuriuc Sursa: http://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-adictiva

http://www.romedic.ro/cabinet-psihologie-psihoterapie/articol/7478
23-12-2011

ATELIER DE OPTIMIZARE SI DEZVOLTARE PERSONALA pentru Adulti

ATELIER DE OPTIMIZARE SI DEZVOLTARE PERSONALA pentru Adulti
Preț: 70 lei
SIMTI CA VIATA TA A DEVENIT LINIARA SI MONOTONA ?
Simti ca te plafonezi si ai nevoie de o provocare noua care sa te scoata din rutina si sa te ajute sa te dezvolti ? Sau dimpotriva, simti ca esti agitat, stressat, frustrat, intr-o continua alergatura ? Ai momente cand te simti la capatul puterilor, singur si neinteles ? Pentru tine a fost conceput: ATELIERUL DE DEZVOLTARE PERSONALA !!

DE CE SA VII LA ACEST ATELIER ?

Pentru ca interactiunea de grup si exercitiile te vor ajuta:
sa te relaxezi, sa faci schimbarile care le vrei in viata ta, sa iti gasesti echilibrul, sa treci mai usor peste problemele pe care le ai acum, sa iti indeplinesti visele...ba chiar sa creezi altele noi si nu in ultimul rand: SA ITI FACI PRIETENI !!!

Dupa domnia IQ-ului, astazi descoperim importanta emotiilor - esentiale pentru a comunica si a convinge. Inteligenta inimii face diferenta.
Cum ar fi daca ar exista o alternativa la comprimatele, tabletele si capsulele pe care le inghitim ca sa ne linistim, ca sa dormim mai bine, ca sa gasim alinare?

La scoala invatam istorie, geografie, matematica; dar ce invatam despre afectivitate? N-ar fi util ca pe langa nume si date sa avem la indemana si niste notiuni despre trairile din sufletul nostru ? Este momentul sa ne intelegem mai bine emotiile pentru a le gestiona in mod eficient.

CINE POATE VENI LA ATELIERUL DE DEZVOLTARE PERSONALA ?

Oricine...CU CONDITIA SA VREA SA SE SIMTA BINE, sa vrea sa se dezvolte, sa experimenteze lucruri noi si sa cunoasca oameni noi !!

MODALITATI DE LUCRU:

EXERCITII si jocuri terapeutice (lucru individual si in echipe):
- Exercitii de autocunoastere, autoevaluare si dezvoltare
- Exercitii de comunicare si socializare
- Exercitii de constientizare a convingerilor limitative
- Exercitii pentru dezvoltarea ta ca lider
- Exercitii pentru dezvoltarea vointei si motivatiei pe termen lung
- Exercitii pentru dezvoltarea creativitatii, flexibilitatii si influentei tale,
- Exercitii pentru identificarea valorilor, viziunii, misiunii personale, sensului vietii etc

Tehnici de Programare Neuro Lingvistica
Interactiune de grup: provocari, dialog, dezbateri.
Tehnici de relaxare
Art terapia: desen, modelaj, colaj, metafore etc
Joc de rol.
Momente de umor si buna dispozitie

LOCUL DE DESFASURARE:

Sediul cabinetului. str. Nicolae Grigorescu. nr 87. (in spatele scolii Spectrum) cartier Dacia
Constanta.

PROGRAM:
Miercuri 18.00 - 20.00

MARIMEA GRUPULUI:
5 - 10 persoane

COSTURI:
70 lei pentru o intalnire.

MODERATOR DE GRUP:
Maria Stefania Boldea.
Psiholog. Psihoterapeut

CUM MA INSCRIU ?
scrie pe adresa de e-mail: dmboldea@yahoo.com
sau suna la tel: 0726 227 085
si rezerva-ti un loc la acest atelier.

Urgenta zilelor noastre este una afectiva.
In prezent, competentele tehnice si un IQ ridicat nu mai sunt suficiente pentru a reusi. Increderea in sine, creativitatea, aptitudinile relationale si autonomia joaca un rol decisiv.

Dinamici de retea, interdependenta...provocarea noului mileniu este colaborarea.
Inteligenta inimii, inteligenta relationala si emotionala, este inteligenta de maine.

In ultimii ani dezvoltarea personala este o necesitate in evolutia societatii actuale, pentru ca prin ea potentialul de realizare personala si profesionala este in stransa legatura cu increderea in sine si cu capacitatea de a accesa resursele interne necesare provocarilor care apar zi de zi intr-o societate diamica, in perpetua schimbare.

CREZI CA MERITI sa aloci doua ore pe saptamana, DOAR PENTRU TINE ?? In care sa te deconectezi de la problemele cotidiene, sa te relaxezi, sa cunosti oameni noi, sa te simti bine si sa te dezvolti personal ?

Daca DA, atunci Nu mai zabovi,
HAI CU NOI IN GRUP !!!

Cel mai de temut adversar pe care il vei confrunta vreodata este ignoranta ta asupra laturilor necunoscute si neexplorate din fiinta ta.
Ai cea mai mare capacitate de a-ti influenta pozitiv viata, deci o cunoastere mai aprofundata asupra propriilor ganduri si sentimente este esentiala pentru asigurarea unei dezvoltari emotionale pe termen lung.

A te dezvolta personal si a te optimiza inseamna sa obtii cel mai bun rezultat din utilizarea propriilor resurse, sa-ti maximizezi abilitatile personale.
Prima ta responsabilitate este nu sa faci bine ci sa fii bine, pentru ca cine esti e mult mai important decat ce faci.

Succesul nu este definit simplu ca atingerea unor scopuri specifice -este mentaliate.
Esecul nu este inabilitatea de a indeplini anumite obiective, este de asemenea mentalitate.
Mentalitatea de invingator este invatata in mod sistematic. Daca vrei mai mult, fa mai mult!

Puterea de a initia un progres in propria viata se afla doar in tine.
Fiecare om poseda toate capacitatile necesare pentru a-si indeplini potentialul personal, trebuie doar sa le descope!
Iar o modalitate extraordinara pentru a face asta este in grup !! Pentru ca grupul este o resursa inepuizabila de diversitate, empatie, provocari, creativitate, sustinere, umor, feedback, afectivitate, motivatie si NOU.
Intr-un cuvant tot ce ai putea avea nevoie pentru o dezvoltare personala sigura si armonioasa.

Un astfel de grup este o experienta unica, facand parte din el, n-ai cum sa nu te dezvolti ! Raspunde provocarii si vei fi mai mult decat incantat !!

Te astept cu drag, sa ne cunoastem
si sa pornim in calatoria palpitanta a autodescoperirii
si dezvoltarii personale in grup.

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

http://www.romedic.ro/cabinet-psihologie-psihoterapie/articol/7760
23-12-2011

CURS DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADOLESCENTI SI TINERI: "FII GENIAL, FII LIBER !"

CURS DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADOLESCENTI SI TINERI:
Preț: 50 lei
DORITI SA AVETI UN COPIL SANATOS, FIZIC SI MENTAL ?? INVESTITI IN EDUCAREA LUI MENTALA, EMOTIONALA SI SPIRITUALA !!

PENTRU COPII DVS. A FOST CREAT:
CURSUL DE DEZVOLTARE SI OPTIMIZARE PERSONALA: "FII GENIAL, FII LIBER", O RAMPA DE LANSARE PENTRU O VIATA DE SUCCES !!

Daca alte cursuri, ofera informatii sau formarea de abilitati doar strict intr-un anumit domeniu, cursul "FII GENIAL, FII LIBER" ajuta la transformare in toate domeniile vietii, formeaza un caracter echilibrat, o personalitate puternica si deci un destin de INVINGATOR pentru copilul dvs.

IN VREMURILE PE CARE LE TRAIM, ACEST CURS
NU ESTE O OPTIUNE, ESTE O NECESITATE !!

CURSUL SE ADRESEAZA:

Adolescentilor si tinerilor cu varste cuprinse intre
14 - 18 ani, 19 - 24 ani

Grupul este format din 5 - 10 persoane


Prin echilibrul emotional, dezvoltarea psihica si sociabilitatea securizanta oferite de acest curs copiilor dvs, ajutati la protejarea lor, acum si pe mai tarziu, de dependenta de: calculator, grupuri dubioase, droguri, alcool, precum si de esec scolar, vagabonda, teribilismj etc, oferindu-le astfel sansa formarii unei personalitati puternice si echilibrate asa incat sa poata spune NU tentatiilor tot mai agasante care distrug in ultimul timp viata a tot mai multor adolescenti si tineri.

Ajutati-l pe copilul dvs. sa-si formeze trasaturi de caracter pozitive, sa-si dezvolte potentialul, sa aleaga un stil de viata responsabil si sanatos.

DE CE ACEST CURS ??

La o anumita varsta, adolescentilor si tinerilor le este mult mai usor sa accepte valori si principii sanatoase de viata cand acestea vin din partea unei persoane neutre, mai ales daca este vorba de un specialist cu o personalitate calda, placuta, atractiva si in acelasi timp ferma, decat din partea parintilor sau a rudelor, datorita faptului ca in legatura cu acestia copilul, tanarul detine deja un istoric afectiv, de multe ori incarcat de frustrari infantile, care este un inhibitor in procesul educativ, copilul dezvoltand mai degraba o atitudine de inchidere in sine si opozitionism.

Astfel cursul, prin activitati placute, relaxante si in acelasi timp antrenante si provocatoare, vine in sprijinul parintilor precum si a cadrelor didactice in procesul educativ, de dezvoltare personala, al adolescentilor si tinerilor, provocandu-i sa gandeasca si sa se exprime liber si creativ, sa-si puna singuri intrebari, sa gaseasca raspunsuri si solutii privind situatiile din viata lor si dintr-un alt punct de vedere decat cel obisnuit.


FII UN PARINTE CONSTIENT DE CEEA CE SE INTAMPLA IN SOCIETATE !!
FII IN PAS CU VREMURILE PE CARE LE TRAIM SI ACTIONEAZA CA ATARE.
PREGATESTE-TI COPILUL PENTRU VIATA.

SUBIECTE:

DEZVOLTAREA DE CAPACITATI EMOTIONALE:

Gestionarea emotiilor negative
Identificarea propriilor emotii, asumarea lor si exprimarea lor intr-un mod creativ,
non agresiv.
Controlarea impulsurilor
Flexibilitate emotionala
Dezvoltarea emotiilor pozitive


DEZVOLTAREA DE CAPACITATI COGNITIVE:

Rezolvarea de probleme
Identificarea unor moduri de gandire gresite si schimbarea lor cu un mod de gandire sanatos.
Intelegerea perspectivei altora.
Intelegerea normelor de comportament.
Libertatea si asumarea de responsabilitati potrivite varstei.
Dezvoltarea creativitatii.


STIMA DE SINE:

Autoexplorare, cunoasterea si descoperirea propriei persoane
Acceptarea si respectul de sine, precum si fata de ceilalti.
Identificarea si formarea de valori personale, standarde morale de conduita, convigeri spirituale, atitudini pozitive.


SOCIABILITATE:

Autoexplorare, cunoasterea si descoperirea propriei persoane si a resurselor proprii.
Dezvoltarea capacitatii de a rezolva conflicte prin comunicare asertiva,
negociere si conciliere.
Dezvoltarea abilitatii de a fi placut si de a avea influenta.
Dezvoltarea unui atasament si atitudini pozitive fata de familie si scoala


SPIRITUALITATE:

Reconectarea cu simplitatea si profunzimea vietii
Cultivarea unei relatii armonioase cu Divinitatea, Sinele si Universul
Remedii pentru suflet: Compasiunea si Iertarea
Dobandirea pacii si linistii interioare


PREVENIREA, ELIBERAREA DE DEPENDENTE:

Constientizarea efectelor pe termen scurt si lung a consumului de droguri, alcool, tutun, de ce si cum sa ne tinem la distanta de aceste obiceiuri.
Despre dependenta de internet si efectele acesteia pe termen lung.
Motivatie si pasi concreti pentru a depasi aceste dependente.


AFECTIVITATE, INTIMITATE, SEXOLOGIE:

Diferentele esentiale intre femei si barbati: nevoi, dorinte, perceptie, emotii, comportamente.
Constientizare si responsabilizare cu privire la propriul comportament sexual.
Beneficiile abstinentei.
Efectele promiscuitatii sexuale: fizic, emotional, psihic, comportamental.
Informare cu privire la bolile cu transmitere sexuala, conceptie si avort.


ORIENTARE SCOLARA SI PROFESIONALA:

Aflarea: competentelor, optiunilor si intereselor tanarului in domeniul scolar si profesional
Cunoaştea propriei personalitati in vederea corelaţiei între posibilităţi-aspiraţii şi cerinţe socioprofesionale;
Invăţarea procesului de luare a deciziilor în alegerea şi dezvoltarea carierei.


MODALITATI DE LUCRU:

Exercitii de autocunoastere si de socializare
Jocuri terapeutice
Art terapia
Joc de rol.
Metafore si povesti terapeutice
Momente de umor si buna dispozitie
Videoclipuri, filmulete cu caracter educativ si motivational.
Interactiune de grup: provocari, dialog, dezbateri.
Concursuri cu premii.
Tehnici de Programare Neuro Lingvistica
Teste psihologice
Tehnici de relaxare

NOTA:

Acest curs descurajeaza izolarea, lenea si indiferenta.

PROGRAM:

In fiecare SAMBATA la ora 14:00 - 16:00

DURATA:

Programul cursului, se desfasoara pe durata a 9 luni,
si este format din trei nivele:
1. nivelul incepator - 3 luni de zile
2. nivelul intermediar - 3 luni de zile
3. nivelul avansat - 3 luni de zile

La finalul programului participantii vor primi diplome, si un Atestat de Dezvoltare Personala, ce va cuprinde numarul de ore parcurse si tematica modulelor. Acesta se poate anexa la portofoliul educational al elevului si ii slujeste acestuia pentru a sublinia nivelul sau de dezvoltare psihico - emotional, nivelul de sociabilitate, dezvoltarea cognitiva, al limbajului si comunicarii.

PRET:

50 lei pentru un adolescent/tanar pe o intalnire
plata se face anticipat pentru patru intalniri.

LOCATIE:

Sediul cabinetului: str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr 87. cartier Dacia.
(in spatele Scolii Spectrum) CONSTANTA

Pentru orice fel de intrebari sau detalii suplimentare
legate de acest curs va rog sa scrieti pe
adresa de e-mail: dmboldea@yahoo.com
sau tel: 0726 227 085

Fii socialbil !
Spune despre acest curs,
si altora care crezi ca ar avea nevoie de el.

Astept cu bucurie si drag
sa ne cunoastem
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut pentru Familie

http://www.romedic.ro/cabinet-psihologie-psihoterapie/articol/8866