Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

CERUL PE PAMANT

CERUL PE PAMANT
Visul în care trăieşti este creaţia ta. Este percepţia ta asupra realităţii pe care o poţi schimba oricând. Ai puterea de a crea iadul, dar ai şi puterea de a crea raiul. De ce să nu visezi un vis diferit? De ce să nu-ţi foloseşti mintea, imaginaţia şi emoţiile pentru a visa paradisul?

Doar foloseşte-ţi imaginaţia şi se vor petrece lucruri extraordinare. Imaginează-ţi că ai capacitatea de a vedea lumea cu ochi diferiţi, oricând doreşti tu aceasta. De fiecare dată când deschizi ochii, vezi lumea din jurul tău într-un mod diferit. Închide ochii acum, iar apoi deschide-i şi priveşte în afară. Ceea ce vezi este dragostea ce vine din copaci, dragostea ce vine din cer, dragostea ce vine din lumină. Vei percepe dragostea ce exultă din tot ceea ce te

înconjoară. Aceasta este starea de încântare, de armonie. Vei percepe direct dragostea ce exultă din tot ceea ce te înconjoară, inclusiv cea care provine din tine şi din alte fiinţe umane. Chiar atunci când oamenii sunt supăraţi sau furioşi, în spatele acestor sentimente poţi vedea că ei emit şi multă dragoste.

Folosindu-ţi imaginaţia şi deschizându-ţi ochii în faţa noilor percepţii, aş dori să te vezi pe tine trăind o nouă viaţă, un nou vis, o viaţă în care nu trebuie să-ţi justifici existenţa şi în care eşti liber să fii exact asa cum eşti.

Imaginează-ţi că ai permisiunea să fii fericit şi să te bucuri cu adevărat de viaţă.

Viaţa ta este liberă de orice conflict cu tine însuţi şi cu ceilalţi. Imaginează-ţi că trăieşti fără frica de a-ţi exprima visele. Ştii ce doreşti, ceea ce nu doreşti şi când doreşti acestea. Eşti liber să-ţi transformi viaţa în modul în care doreşti. Nu-ţi este frică să ceri ceea ce ai nevoie, de a spune da sau nu faţă de oricine sau orice.

Imaginează-ţi că trăieşti o viaţă fără frica de a fi judecat de ceilalţi. Tu nu-ţi mai conduci comportamentul în concordanţă cu ceea ce ceilalţi pot gândi despre tine. Nu mai eşti răspunzător pentru părerea nimănui. Nu mai trebuie să mai controlezi pe nimeni şi de asemenea nimeni nu te mai controlează pe tine.

Imaginează-ţi că trăieşti fără a-i judeca pe ceilalţi. Poţi să-i ierţi uşor pe ceilalţi şi poţi să nu-i judeci. Nu trebuie să ai dreptate şi nu trebuie să faci pe altcineva să simtă că a greşit. Te respecţi pe tine însuţi şi pe oricine altcineva, iar ei te respectă la rândul lor.

Imaginează-ţi că trăieşti fără frica de a iubi şi a nu fi iubit. Nu-ţi mai este frică că vei fi respins şi nu ai nevoie să fii acceptat. Poţi spune "Te iubesc!" fără nici o ruşine şi fără nici o justificare. Poţi merge în lume cu inima complet deschisă şi să nu-ţi fie frică că vei fi rănit.

Imaginează-ţi că trăieşti viaţa fără să-ţi fie frică să-ţi asumi riscuri şi să explorezi viaţa cu adevărat. Nu-ţi este frică că vei pierde ceva. Nu-ţi este frică să fii viu în lume şi nu-ţi este frică să mori.

Imaginează-ţi că te iubeşti exact aşa cum eşti. Îţi iubeşti corpul exact aşa cum este, îţi iubeşti emoţiile exact aşa cum sunt ele. Ştii că eşti perfect, exact aşa cum eşti.

Motivul pentru care te rog să-ţi imaginezi aceste lucruri este pentru că ele sunt perfect posibile. Poţi trăi în starea de graţie, în starea de beatitudine-visul raiului. Dar pentru a experimenta acest vis, trebuie mai întâi să-l înţelegi. Doar iubirea are capacitatea de a te face să intri într-o stare de beatitudine. Fiind în stare de beatitudine, înseamnă să fii îndrăgostit. A fi îndrăgostit înseamnă a trăi beatitudinea. Pluteşti pe nori. Percepi dragostea oriunde te duci. Este în întregime posibil să trăieşti în acest mod tot timpul. Este posibil, deoarece şi alţii

au putut, iar ei nu sunt diferiţi de tine. Ei trăiesc în beatitudine deoarece şi-au schimbat legămintele şi visează un alt vis.

O dată ce ai simţit ce înseamnă să trăieşti o stare de beatitudine, începi să o iubeşti. Ştii că raiul pe pământ este un adevăr, că raiul există cu adevărat. Odată ce ştii că raiul există, o dată ce ştii că este posibil să te menţii acolo, depinde doar de tine să faci efortul de a te menţine, de a rămâne acolo.

Cu două mii de ani în urmă, Iisus ne-a spus despre împărăţia raiului, împărăţia iubirii, dar a fost greu să fie auzit deoarece oamenii nu erau pregătiţi. Ei spuneau. "Despre ce vorbeşti? Inima mea este goală, nu simt iubirea despre care vorbeşti; nu simt pacea pe care tu o ai." Tu nu trebuie să faci asta. Doar imaginează-ţi că mesajul iubirii este posibil şi că tu vei găsi ceea ce ţi se cuvine. Lumea este frumoasă şi minunată. Viaţa poate deveni foarte uşoară atunci când îţi iubeşti calea ta în viaţă, modul în care trăieşti. Poţi fi iubitor tot timpul. Este alegerea ta. Poţi să nu ai motiv să iubeşti, dar poţi iubi pentru că dragostea te face fericit. Doar iubirea în acţiune este cea care produce fericirea. Dragostea vă va oferi pacea interioară. Va transforma percepţia voastră despre lume.

Poţi vedea orice cu ochii iubirii. Poţi fi conştient că totul în jurul tău este iubire. Când trăieşti astfel, nu va mai exista ceaţă în mintea ta. MITOTE a plecat într-o vacanţă permanentă. Aceasta reprezintă ceea ce caută oamenii de sute de ani. De mii de ani suntem în căutarea fericirii. Fericirea este paradisul pierdut. Oamenii au muncit atât de greu pentru a ajunge în acest punct, dar aceasta este o parte generată doar de evoluţia minţii. Acesta este viitorul umanităţii.

Acest mod de viaţă este posibil şi este în mâinile voastre. Moise a numit aceasta Pământul Făgăduinţei, Buddha a numit-o Nirvana, Iisus l-a numit Rai, iar Toltecii l-au numit Noul Vis. Din păcate, identitatea voastră este amestecată cu visul planetei. Toate credinţele şi legămintele voastre sunt în ceaţă. Simţiţi prezenţa parazitului şi vă identificaţi cu el. Aceasta face mai dificilă plecarea sa, eliberarea parazitului şi crearea spaţiului în care este experimentată iubirea. Eşti ataşat de Judecător, ataşat de Victimă. Suferinţa te face să te simţi în siguranţă deoarece o cunoşti atât de bine.

Dar nu există cu adevărat nici un motiv pentru care să suferi. Singurul motiv pentru care suferim este pentru că alegem să suferim. Dacă te vei uita în viaţa ta, vei găsi multe scuze pentru a suferi, dar nu vei găsi un motiv adevărat pentru care să suferi. Acelaşi lucru este adevărat pentru fericire. Singurul motiv pentru care eşti fericit este pentru că tu alegi să fii fericit. Fericirea este o alegere şi suferinţa, de asemenea.

Probabil că nu putem scăpa de destin, dar avem două posibilităţi de a alege: să ne bucurăm de destinul nostru sau să suferim din cauza lui. A suferi sau a iubi şi a fi fericit. A trăi în iad sau a trăi în rai. Alegerea mea este de a trăi în rai. A ta care este?
Extras din cartea "Toltecii" www.ursula-sandner.com

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare:
MARIA STEFANIA BOLDEA
Psiholog. Psihoterapeut. Life coach.
tel: 0726 227 085
e-mail: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Astept cu drag sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna