Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

SUFLETUL TAU - CALEA SPRE IMPLINIRE SI SATISFACTIE

SUFLETUL TAU - CALEA SPRE IMPLINIRE SI SATISFACTIE
N-as stii sa-ti spun de ce eu mi-am pus toate intrebarile din lume acum cativa ani si de atunci tot cobor in jos , patrunzand in lumea dinauntrul meu, gasind raspuns dupa raspuns. Nu as stii sa-ti spun de ce pentru unii oameni aceasta cautare porneste mai devreme si pentru altii mai tarziu. Ceea ce cred este ca are legatura cu acea ordine perfecta si divina care ne inconjoara. Exista un timp pentru toate si aproape ca nici nu are sens sa te intrebi de ce pentru unii vine mai devreme si pentru altii vine mai tarziu.

Ceea ce te asigur este ca nu esti singurul sau singura care isi pune intrebari. Nu esti singurul sau singura care traieste diferite stari in aceasta cautare de sine. Probabil ca dupa ce ne plictisim sa tot cautam in exterior , ne dam seama ca universul pe care atata ni-l dorim se afla dincolo de granitele acestei realitati. Si atunci vine momentul in care realizezi ca ochii tai sunt minunati si cu ei poti vedea tot ce este in afara, dar ca mai exista ceva si mai minunat de atat care te ajuta sa privesti inauntru, acolo unde chiar vei gasi raspunsurile la cautarile tale. Acest lucru si mai minunat decat ochii tai il reprezinta inima ta si prin ea poti ajunge cu usurinta pe insula sufletului.

Poate ca ai trait si tu aceasta transcendenta catre acest taram, al sufletului deja sau daca nu ai facut-o inca , cu siguranta va veni momentul.

Pe aceasta insula nemarginita a sufletului se intampla lucruri minunate. O noua lume ti se dezvaluie, insa si eu si tu, pana acum nu am reusit decat sa aruncam din cand in cand o privire. Acele priviri au venit insotite de acele sentimente minunate de bucurie, liniste, fericire, magie chiar. Cu totii le traim din cand in cand insa nu stim ce se intampla .

In acele momente mintea noastra se opreste si intr-o fractiune de secunda chiar ne teleportam intr-un taram al fericirii. Nici nu ne putem explica aceasta stare insa stim ca in acel moment nu mai avem nevoie de nimic , suntem plini, intregi, completi. Astfel intram in casa sufletului, unde toata bogatiile lumii dainuiesc si ne imbratiseaza cu iubire. E ca si cum cineva ne-ar fi sarutat din interior si o data cu acel sarut am fi primit toata fericirea si iubirea din lume. Orice dorinta pentru altceva, orice vis, scop, obiectiv se disipa in acel moment. Simti ca ai totul si nu ai nevoie sa faci nimic pentru asta.

In aceasta insula a sufletului cautam multi sa ajungem, insa de multe ori ne alegem mijlocul de transport nepotrivit. Cu siguranta nu poti ajunge acolo cu masina, cu avionul, cu barca sau orice inventie a tehnologiei secolului. Nici macar cu propria-ti minte . Va veni un moment in care va trebui sa renunti la ea ca sa poti ajunge pe insula mult visata.

Singura care te va duce acolo va fi calea inimii. Momentul in care poti sa o faci este acela in care mintea si toate iluziile ei tac. Momentul in care orice trecut sau viitor dispar , ramanand un singur timp, acela al prezentului.

Cu totii cautam raspunsuri. Aproape in fiecare moment al vietii noastre, luam decizii , facem alegeri care ne conduc fie catre bucurie si iubire, fie catre teama si suferinta.

De multe ori ne cautam maestrii, cautam ghizi care sa ne dea raspunsurile potrivite , sa ne conduca acolo unde trebuie sa ne conduca, astfel incat sa nu mai suferim.

Da, asta ne dorim cu totii, sa nu mai suferim. Multi spunem ca ne dorim sa fim fericiti, insa cred ca la ce ne referim este sa scapam de acest sentiment de ne-fericire, sa ne pierdem de acele lucruri care ne tulbura linistea interioara. Pentru unii, intreaga viata e o cautare, o cautare a acelei imbratisari a universului plina de pace si liniste interioara.

Cat timp ne lasam condusi de minte si iluziile ei , insa ne vom gasi mereu in confuzie. Pentru ca mintea ta poarta cu ea toate tiparele omenirii, toate imprumuturile, toate razboaiele, toate incertitudinile, toate temerile si toate suferintele lumii.

Pe insula sufletului nu exista nimic din aceste nenorociri, pentru ca aceea este casa puritatii, esenta pura a existentei, divinitatea insasi iar maestrul pe care il cauti , locuieste aici. El este maestrul tau interior , singurul care te poate conduce pe taramul bucuriei si linistei.

Nici o strategie din lume pe care altcineva ti-o va spune nu valoreaza mai mult decat vocea acestui maestru. Indiferent de experientele pe care le ai in lumea de afara, daca urmezi calea aratata de acest maestru, intr-o zi vei ajunge pe insula sufletului.

Ajungand aici, vei trai o viata extraordinara, plina de magie, bucurie si lipsita de teama sau grija. Vei intelege perfect cine esti cu adevarat si care este rolul fiecarei experiente de viata sau a oamenilor pe care ii intalnesti. Traind pe calea inimii vei intelege ca experientele nu sunt rele sau bune ci ele toate iti servesc tie pentru a gasi calea spre insula sufletului.

In articolele ce urmeaza ma voi stradui ca impreuna sa gasim aceasta cale spre a trai cu inima.

Noi inceputuri

De azi ne indreptam spre noi inceputuri. Asa ca te invit a pasesti alaturi de mine.

Vindecarea incepe cu un prim pas. Primul efort constient de a-ti schimba viata in mai bine reprezinta primul pas inainte. Esti gata sa faci acest pas?

Pentru ca acest lucru inseamna sa te indrepti spre noi posibilitati si renastere. Este un pas plin de speranta.

Nu conteaza daca primul pas pe care il faci este unul de bebelus. Nu conteaza daca vei face un pas si apoi vei mai ramane ceva timp acolo , pana sa faci cel de-al doilea pas. Important este ca ai facut efortul. Ai facut primul pas. Este un inceput. Primul pas catre calatoria vindecarii , spre insula sufletului, marcheaza un nou inceput. Ne aflam intr-o perioada de profunda transformare la nivelul constiintei umane globale, asadar este o perioada extrem de potrivita pentru asta. Putem sa incepe sa traim o alta viata plina de bucurie , liniste, magie. Cum? Urmand calea inimii.

Cele 6 virtuti ale inimii

Se pare ca inima energetica este compusa din sase forme primare de expresie: aprecierea, compasiunea, iertarea, modestia, intelegerea si curajul. Impreuna, aceste 6 comportamente reprezinta esenta inimii energetice si exprimate in viata noastra zilnica, ii dau posibilitatea inimii sa functioneze ca un portal spre sinele nostru interior sau suflet.

Indiferent cata importanta i-am acorda puterii creierului nostru se pare ca nu este aceasa singura forma de inteligenta din univers, ba mai mult aceasta inteligenta folosim este intarita de inteligenta emotionala si abilitatea de a ne conduce vietile de pe platform celor 6 virtuti . Aceste virtuti intotdeauna ne vor duce sa ne intoarcem catre intuitia noastra, vocea noastra interioara pura, care ne striga de pe insula sufletului si care reprezinta conexiunea noastra cu divinitatea si informatia universala.

Exista o zicala care spune ca

"˜`Ceea ce putem exprima prin inima reprezinta aur pentru minte.``

Aurul in acest caz repreinta abilitatea noastra de a ne exprima aceste virtuti in tandem sau separate pentru situatiile variate cu care viata ne-a stability intalnirea.

Primul pas pe calea inimii inseamna asadar sa invatam sa ne modificam actiunile pa baza acestor virtuti si sa ne reclaibram sistemu de valori, astfel ajungand la o energie extraordinara si creativitate si la recapatarea echilibrului emotional.

In functie de experientele cu care viata te aseaza la masa, intreba-te:

Ce ar face acum aprecierea?

Ce ar face acum compasiunea?

Ce ar face acum iertarea?

Ce ar face intelegerea?

Ce ar face curajul?

Ce ar face modestia?

Filtrandu-ti deciziile zilnice pe baza acestor virtuti nu numai ca vei contribui la imbunatatirea starii tale personale si te vei gasi pe drumul potrivit spre insula sufletului, dar vei crea in jurul tau un camp pozitiv in jurul tau , un camp care ii va atinge pe toti cei cu care interactionezi pe principiul rezonantei. Daca vei fi incojurata de toate aceste minunate emotii, nu doar ca vor avea un efect extraordinary asupra ta dar vor atinge sufletele celorlalti.

Totul se rezuma la urmatorul lucru. Ne apropiem de divinitate, de fericire, de pace, de lumina prin intermediul inimii si nu al capului. Putem invata toate cunostintele din lume, putem asimila toate informatiile din lume, daca nu ne vom ghida viata dupa aceste virtuti vom avea doar un cap plin de concepte si cuvinte goale.

Mintea nu te va duce niciodata spre insula sufletului si fericirii insa o inima deschisa o va face intotdeauna.

Esti pregatita sa pasesti spre bucurie, fericire, liniste?
sursa: www. artafeminina.ro

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la cabinetul psihologic
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085 Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

mai jos puteti urmari emisiunea: "Contrast" de la Litoral TV
Tema emisiunii: "Stresul si Depresia"
invitat: Maria Stefania Boldea. Psihoterapeut