Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

SCENARIILE DIN MINTEA NOASTRA - OBSTACOLE IN A SAVURA VIATA

SCENARIILE DIN MINTEA NOASTRA - OBSTACOLE IN A SAVURA VIATA
Multi dintre oameni merg pe drumul vietii stabilind précis si exact cum arata iubitul ideal, slujba ideala, cum arata casa ideala si daca cel mai mic detaliu este diferit de imaginea prefabricata, se simt dezamagiti.

De-a lungul vremii mi-am dat seama ca de extrem de multe ori traim fie in viitor fie in trecut. Ori regretam clipele trecute, si numim acest lucru nostalgie, ori creem in mintea noastra scenarii ale viitorului, cultivand astfel speranta ca indeplinirea acestor profetii ne va aduce linistea si fericirea. Nici macar nu mai stim de unde am imprumutat aceste dorinte ca lucrurile sa fie intr-un anumit fel. Se poate sa fi privit cu invidie la viata prezentata in filme, in reviste, in mass media si acest lucru sa fi nascut in mintea noastra dorinta de a avea si noi acelasi lucru. Sau poate ca am vazut in jurul nostru oameni care duc un anumit stil de viata si care pare a le aduce multe zambeste pe fata si astfel, am considerat ca urmandu-le strategia , vom fi si noi mereu zambitori. Aceasta parea a fi reteta fericirii.

Astfel am pornit la drum la brat cu inflexibilitatea. Si acest lucru nu putea sa-ti aduca decat deceptii. Pentru ca nu suntem la fel. Pentru ca reteta pe care tu ai proiectat-o in mintea ta si care s-a potrivit perfect , modelului tau de viata, nu are cum sa se potriveasca exact la fel pentru tine.

Niciodata nu are cum sa fie asa cum tu fantasmezi. Asteptarile tale sunt proiectiile mintii tale. Atasamentele de un anumit rezultat te blocheaza sa te extinzi, sa evoluezi.

Cand spui :

"˜`Asa ar trebui sa se comporte un sot``, acest lucru reprezinta o conditionare. Daca asa ar trebui sa fie, nu vei vedea niciodata cum e. Nu il vei vedea niciodata asa cum e, pentru ca deja ai in minte doar cum ar trebui sa fie. Prin natura trebuie sa te extinzi, trebuie sa te dezvolti, sa fii flexibil. Nu trebuie doar sa faci mai multi bani, e important sa cresti in intelepciune. Altfel esti blocat intr-o rutina. Nu acesta este sucul pe care oamenii trebuie sa-l aiba in viata. O relatie care a devenit un obicei e o relatie moarta.

O relatie trebuie sa fie o cautare pentru adevar. O fiinta nu ar trebui a traiasca depinzand de o anumita fiinta umana. Schimbarea este oxigenul uneii finte umane. De multe ori te miri ca partenerul tau pleaca in alta parte. El nu pleaca pentru ca acea persoana ar fi mai inteleapta, mai frumoasa, mai buna decat tine ci pentru ca el are nevoie de acea gura de aer proaspat. Daca tu ti-ai setat targetul doar pentru a-ti rutiniza viata si a face aceleasi lucru mereu, fara dorinta de a evolua si a te extinde, mai mult ca sigur el va pleca acolo unde simte ca evolueaza.

Cea mai ascunsa dorinta noastra e evolutia, indiferent ca simt sau nu stim, fiinta noastra cauta sa se extinda, sa evolueze. A fi inflexibil in viata si a te agata cu rigiditate de cum crezi ca ar trebui sa stea lucrurile reprezinta cel mai mare obstacol in calea evolutiei tale. Lucrurile vin exact atunci cand ar trebui sa vina, pentru a-ti oferi ocazia sa cresi, sa evoluezi ca si suflet.

Accepta oamenii asa cum sunt, fara a incerca sa-I schimbi pentru ca tot ce incerci sa schimbi la ei, se afla in tine si nu vrei sa accepti.

Renunta la atasamentele tale.

Renunta la orice idee de a pierde sa a castiga.

Renunta la aspiratiile tale.

Renunta la ideea de iluminare.

Si atunci va ramane sinele tau adevarat. Acesta este momentul cand ti se deschid ochii adevarati. Atunci este momentul in care iti vei da seama ca tot ce ai nevoie apare la momentul oportun. Toate asteptarile si atasamentele de rezultat nu-si au rostul. Tot ceea ce ai nevoie apare spontan si fara efort exact atunci cand ai nevoie de el. Nu trebuie sa alergi dupa nimic. Sunt doar conditionari. Intelegerea pura are grija de absolut tot.

Asta nu inseamna ca nu vei avea acea pornire interioara de a evolua. Dar cand aceasta apare ea nu da nastere aspiratiilor ego-ului, ea nu cauta bogatiile materiale ci cunoaste adevarata bogatie. Cand fiinta ta nu isi doreste sa aiba mai mult, ci isi doreste sa fie mai mult, acela va fi momentul in care intr-adevar va avea acces la orice fel de bogatie.

In cel mai paradoxal mod, atunci cand te eliberezi de atasamentul de rezultate, de atasamentul de oameni, de atasamentul de obiecte, ajungi sa experimentezi magia vietii. Acela este momentul in care , in absenta efortului , cele mai magice si minunate lucruri apar spontan in viata ta atunci cand ai nevoie de ele. Atunci cand te astepti mai putin, primesti daruri ale vietii care te umplu de bucurie si te inalta. Nu as fi crezut vreodata ca lucrurile pot fi atat de simple. Nu as fi crezut vreodata ca renuntand la nevoia de siguranta si control, poti ajunge sa traiesti adevarata frumusete a vietii .

E extraordinar sa traiesti fara teama ca ai putea pierde ceva, e extraordinar sa realizezi ca atunci cand te gasesti pe tine, nu mai ai nevoide de absolut nici o siguranta exterioara. Atunci cand accepti spontaneitatea vietii si iti dai seama ca ai deja de cand te-ai nascut puterea divina sa te adaptezi oricarei situatii, nimic nu iti mai apre prea greu.

Imi doresc ca astazi sa-ti dai seama ca tot ceea ce cauti esti Tu. Ca dincolo de toate iluziile mintii, singurul adevar care iti va aduce pacea si linistea este intelegerea a cine esti cu adevarat. Imi doresc sa pasesti pe acest drum, al eliberarii tale de orice suferinta.

Nu ma asculta pe mine, nu asculta ceea ce citesti, nu-I asculta pe cei care iti vor spune ca detin adevarul supreme, dar te rog asculta-ti inima. Ea intotdeauna te va ghida pe drumul intalnirii cu tine.

Opreste zgomotul mintii, si lasa-te condusa de inima ta pentru ca ea iti va arata intotdeauna cararea potrivita pentru tine.

Nu pot sa-ti spun in cateva vorbe ceea ce o calatorie catre tine insati poate face . Singurul lucru pe care il pot face este sa-ti reamintesc ca te asteapta o intalnire cu adevarata ta fiinta
sursa: www.artafeminina.ro

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la cabinetul psihologic
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085. Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.

mai jos puteti urmari emisiunea: "Contrast" de la Litoral TV
Tema emisiunii: "Stresul si Depresia"
invitat: Maria Stefania Boldea. Psihoterapeut