Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

PROGRAMAREA NEURO LINGVISTICA - CALEA SPRE VISUL TAU

PROGRAMAREA NEURO LINGVISTICA - CALEA SPRE VISUL TAU
Richard Bandler: ,,NLP este arta de a-ţi controla stările tale prin controlul propriului creier.``

John Grinder: ,,Studiul excelenţei umane şi modul în care aceasta poate fi reprodusă.``

NLP te învaţă cum să ai succes în ceea ce faci.

Indiferent ce activitate desfăşori vei afla ce poţi face pentru a deveni mai eficient.

Dacă eşti manager vei şti cum să-ţi stabileşti priorităţile şi cum să-ţi conduci echipa pentru a-ţi atinge obiectivele, dacă eşti profesor vei şti cum să comunici mai eficient, dacă lucrezi în vânzări vei şti să relaţionezi mai bine cu clienţii.

Vei învăţa să fii mai creativ, să găseşti soluţiile potrivite pentru provocările care apar în viaţa ta.

Dacă vei aplica ceea ce înveţi prin NLP şi în viaţa de familie vei observa cât de mult se va schimba relaţia cu copiii tăi, cu soţul/soţia ta.

Şi în primul rând te ajută să afli ce-ţi doreşti. Mulţi oameni nu ştiu ce-şi doresc. Dacă acum ar apărea ,,peştişorul de aur`` şi i-ar întreba ce dorinţe au.. probabil că nu ar ştii să răspundă.

Cum ar fi dacă ai ajunge acolo unde iţi doreşti?

Stai puţin cu tine şi doar imaginează-ţi...

Ai visat o viaţă întreagă să ai ceva şi poate că nu ai chiar ceea ce ţi-ai dorit. Apoi ai găsit o serie de explicaţii: că nu ai bani, că şeful nu te place, că nu e timpul, că alţii sunt de vină... sau alte motive pe care eu pot doar să le banui dar tu le ştii foarte bine.

Şi astfel ai pierdut din vedere poate lucrul cel mai important: ,, Noi suntem responsabili pentru ce suntem acum".

Una din învăţăturile lui Budha spune: ,, Suntem acum rezultatul gândurilor şi acţiunilor noastre din trecut iar gândurile şi acţiunile noastre din prezent ne vor creea viitorul``.

Şi dacă ţi-a trecut supărarea iţi dau o veste bună: doi oameni extraordinari R. Bandler şi J. Grinder au pus la punct o metodă care te învaţă ce să faci şi cum să faci ca să ajungi acolo unde iţi doreşti. Chiar dacă nu au primit premiul Nobel - părerea mea este ca îl merită - prin ceea ce au creat au făcut mulţi oameni fericiţi şi bogaţi.

Şi dacă eşti curios să ştii mai multe sau te gândeşti să aplici metodele NLP în viaţa de zi cu zi poţi începe chiar acum cu o mică intrebare:

,,Ce-mi doresc eu cu adevărat?``

Şi lasă această întrebare să rămână în mintea ta acum, poate câteva minute sau poate câteva ore sau poate câteva zile... şi când crezi că ai găsit răspunsul, notează-l pe o foaie albă, scriind-ul cu culorile care îţi plac ţie.

Apoi, seara sau dimineaţa, când ai câteva minute, ascultă întrebarea pe care o ai în minte: ,,Ce-mi doresc eu cu adevărat?`` şi citeşte răspunsul pe care l-ai scris.

Vei trăi experienţe interesante în drumul tău spre ceea ce iţi doreşti.

Ce inseamna NLP?

Prietene drag, am hotărât ca astăzi să te introduc în domeniul Programării Neuro-Lingvistice şi pentru început am să-ţi spun cu ce se mănâncă de fapt aceasta.

Când am auzit eu prima data de NLP eram pe coridoarele Universităţii de Psiho, când văd trântit pe uşa de la intrarea sălii de curs, un afiş mare cu un curs în Programare Neuro Lingvistică. Primul gând a fost referitor la vreun curs de calculatoare, gândindu-mă că aici se învaţă să programezi pe calculator anumite programe. Am râs cu gura până la urechi când m-am informat că de fapt înveţi să-ţi programezi creierul să gândească în termeni pozitivi.

De unde-i vine numele? Păi, să încep cu " Neuro": ce se referă la sistemul nervos uman. Orice om sănătos acţionează cu ajutorul celor 5 simţuri: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv şi gustativ. Toate aceste simţuri ne ajută să dăm culoare şi semnificaţie atât informaţiilor ce stau ascunse în corpul nostru, dar şi pentru o mai bună relaţionare cu lumea înconjurătoare.

De ce "Lingvistică"? Păi, gândeşte-te de ce ai avea nevoie pentru a-ţi exprima toate simţurile enumerate mai sus? Da, ai dreptate, folosim limbajul pe plan intern pentru a ne coordona gândurile şi comportamentele, cât şi pe plan extern pentru a comunica. De ce ai avea nevoie pentru a-ţi organiza ideile, emoţiile şi acţiunile pentru a ajunge la rezultatele dorite? Având o structură clară, îţi poţi "programa" mult mai eficient întreaga activitate.

NLP-ul, te învaţă cum să-ţi foloseşti limbajul şi cum să acţionezi pentru a-ţi atinge scopurile. NLP-ul te ajută

- în luarea unei decizii,

- în construirea de relaţii,

- în începerea unei afaceri,

- în îndrumarea unei echipe,

- în inspirarea şi motivarea altora,

- în crearea unui echilibru în viaţa ta,

- în a-ţi alege drumul în viaţă, a-ţi stabili clar scopurile şi visele,

- şi nu în ultimul rând, te învaţă cum să înveţi.

Acesta poate fi aplicat în toate domeniile: -business, leadership, dezvoltare personală sau organizaţională, psihologie, psihoterapie, drept, sănătate, medierea conflictelor, educaţie, management, relaţii interorganizaţionale, comunicare avansată, marketing, relaţii interpersonale şi nu numai.

Dacă:

• Vrei să rezolvi un conflict cu cineva şi nu ştii cum,

• Simţi că ai ajuns într-un moment critic şi că viaţa ta trebuie să se schimbe radical.

• Vrei să te cunoşti mai bine sau poate vrei să te echiliberezi în viaţa personală şi profesională, pentru a te redescoperi şi a avea mai multă încredere şi siguranţă în tot ceea ce urmează să întreprinzi;

• Te afli într-un moment crucial în viaţa personală şi profesională şi ai mare nevoie de ajutor şi de comunicare • Consideri că meriţi mai mult şi îţi doreşti mai mult

• Vrei gândirea şi perseverenţa unui învingător ?

• De câţiva ani buni ţi-ai propus să câştigi 1.000.000 EUR însă ţi-a lipsit "ceva"...

• Vrei să înveţi tot timpul lucruri noi, să te specializezi mereu, pentru că aşa realizezi o încredere mai mare în sine, capacităţi de a accesa resursele interne necesare provocărilor ce apar în viaţa de zi cu zi..

• Ai temeri şi nu ştii cum sa le învingi ?

• Vrei să ai o relaţie mai buna cu părinţii, iubitul (a), familia, colegii ?

• Vrei să-ţi dezvolţi rapid anumite comportamente care stau ascunse în tine?

• Ai dependenţe şi nu ştii cum să scapi de ele ?

• Stai prost la capitolul comunicare sau relaţionare?

• Vrei să înveţi jocuri şi povestioare distractive ?

Atunci ai nimerit foarte bine, pentru că aici gasesti raspuns si ajutor in satisfacerea nevoilor tale.
sursa: www.nlptimisoara.wordpress.com

Dan Boldea
Consilier Psihologic NLP - Life Coach
Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare:
tel: 0721 205 741
e-mail: dmboldea@yahoo.com