Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

PRINCIPIUL SCHIMBARII

PRINCIPIUL SCHIMBARII
Eliberarea mintii tale decurge din urmatorul principiu: realitatea depinde intotdeauna de felul in care o percepi. Invata sa o percepi intr-o maniera mai utila, si lumea ta se va transforma.

Acest principiu este un lucru pe care inca mai trebuie sa mi-l amintesc constient, dar cand procedez astfel, inteleg mai multe despre natura realitatii.

Acest principiu reflecta ceea ce marii savanti spun de zeci de ani, misticii spun de secole, iar filosofii argumenteaza de milenii. In tot acest timp extrem de putini l-au folosit concret ca sa perceapa lumea.

Foloseste principiul si lumea ta se va transforma. El e cel care iti va schimba viata. Este temelia tuturor celorlalte lucruri din aceasta carte. Daca te-ai alege doar cu acest principiu simplu, viata ta s-ar imbunatati in mod remarcabil.

Receptam ceea ce traim prin filtrul a ceea ce credem ca e adevarat. Convingerile noastre
determina felul cum percepem universul. Ca urmare, nu percepem niciodata lumea "cum este ea". O percepem doar "cum suntem noi".
Acest principiu se rezuma la a intelege ca lumea se schimba in fiecare zi si felul in care o gandim se schimba in fiecare zi Chimia creierului nostru ne influenteaza in receptarea lucrurilor, in concluziile pe care le tragem cu privire la ceea ce se intampla propriu-zis si in hotararile de a actiona pe care le luam in contextul acestor evenimente.

De multe ori, cand suntem intr-o stare buna, plina de resurse si productiva avem tot atatea probleme ca si atunci cand suntem intr-o stare proasta, lipsita de resurse si neproductiva. Diferenta este aceea ca in primul tip de stare actionam mai eficient si ne confruntam cu situatiile mai eficient. Cheia consta in a incepe sa facem trei lucruri principale:

1. Trebuie sa intelegem ca experientele noastre reprezinta doar felul cum ne "par" lucrurile, nu felul cum sunt ele in realitate.

2. Trebuie sa luam masurile necesare pentru a capata obisnuinta de a genera in noi insine moduri eficiente de a gandi productive si stari chimice pozitive la nivelul creierului.
3. Trebuie sa examinam lumea in cele mai utile moduri, prin sisteme inteligente de convingeri si o atitudine remarcabila."

Aceste insighturi le-am observat si eu de multe ori, de exemplu cum o zi obisnuita (pentru restul) poate parea minunata, fabuloasa pentru tine autnci cand in cateva ore stii ca vei fi in avion cu destinatia Barcelona, sa spunem. Cozi, masini, trafic, un sef arrogant? Ce sunt astea? In mintea ta vezi doar soarele stralucind si avionul decoland, cat mai repede daca se poate. Si totusi pentru colegul tau care inca nu are concediu, este o zi sumbra, ca oricare alta. Dar care este realitatea de fapt? A ta? Sau a lui? Sau nici una poate...

sursa:www.autoeducare.ro

Dan Boldea
Consilier Psihologic NLP - Life Coach
Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare:
tel: 0721 205 741
e-mail: dmboldea@yahoo.com