Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Subconstientul vorbeste prin mazgaliturile tale: Asculta-i secretele psihologice!

Subconstientul vorbeste prin mazgaliturile tale: Asculta-i secretele psihologice!
Mazgaliturile si desenele banale pe care obisnuim sa le schitam grabit sau in mod inconstient atunci cand vorbim la telefon, cand ne aflam in timpul unei sedinte sau cand suntem concentrati nu sunt atat de puerile si lipsite de sens pe cat am fi tentati sa credem. Aceste mazgalituri reprezinta ecoul partii subconstiente a mintii umane si pot spune multe despre felul de a fi al unei persoane, dar si despre starea sa emotionala. Prin urmare, iti prezentam semnificatiile psihologice ale celor mai frecvente desene si mazgalituri:

Cel care deseneaza intotdeauna chipuri diverse este o persoana care incearca sa para ceea ce nu este, o persoana care nu isi este autosuficienta si are in permanenta nevoie de sprijinul si confirmarea celorlalti. Are insa inclinatii artistice deosebite.

Sunt unii indivizi care au obiceiul inconstient de a desena chipuri hidoase, urate. Ce poate denota acest lucru? Ei bine, desenarea de chipuri urate poate trada o personalitate antisociala, o persoana retrasa, inchisa in ea, careia ii lipseste increderea in sine si in ceilalti. Totodata, denota agresivitate si rautate sau un temperament inclinat spre violenta. La polul opus, fetele frumoase, proportionate armonios tradeaza o persoana sociabila, prietenoasa, o fire deschisa si increzatoare. Cel care are tendinta de a desena fete care zambesc este o persoana joviala, energica, plina de viata, cu un simt al umorului bine conturat.

Daca schitezi in mod frecvent inimi inseamna ca esti o persoana emotionala, iar latura sentimentala este foarte importanta pentru tine. Esti extrem de sensibila in ceea ce priveste despartirile si, pentru ca te implici mult, ai tendinta de a suferi enorm la fiecare despartire. In mod frecvent, te lasi cuprinsa de sentimentul de dezamagire si cazi prada depresiei. Esti tipul de om care devine dependent de relatii, iubind ideea de iubire mai mult decat o persoana anume.
Copacii schitati pe marginea foii desemneaza o persoana cu un intelect deosebit, punctuala si rabdatoare, cu un simt al responsabilitatii foarte bine dezvoltat.

Copacii pot indica totodata faptul ca o anume persoana din trecut se afla inca in mintea si inima ta. Daca sunt insotiti de flori si iarba, indica o stare actuala de fericire, dar si nevoia de protectie. Prin natura lor, florile si frunzele sunt semne ce ascund valente feminine. Desenarea unui copac cu flori si frunze poate indica o persoana care devine constienta de adevarata sa personalitate. Crengile goale, fara frunze si flori, indica tristete si inclinatia spre depresie. Crengile cu fructe si frunze sunt un indiciu al faptului ca pentru cel care deseneaza ideea de iubire este legata cu ideea de familie si fecunditate.

Mazgaliturile sub forma de flori apartin persoanelor creative, cu inclinatii artistice deosebite, mari admiratoare si iubitoare ale naturii si avand un nivel de emotionalitate ridicata. Desenarea de plante si alte elemente vegetale constituie un indiciu al laturii generoase a unei persoane Persoana care deseneaza plante este capabila sa daruiasca iubire si sa se sacrifice pentru cei dragi.

Psihologii sunt de parere ca cei care au tendinta de a contura ochi in mazgaliturile lor sunt persoane schimbatoare, usor nehotarate si instabile. Au insa un spirit de observatie foarte bine dezvoltat si descopera ceea ce de multe ori multora le scapa la o prima vedere. Totodata, ochii pot reprezenta personalitatea celui care ii deseneaza. Cei care schiteaza ochi mari, proeminenti sunt firi exuberante si expansive, iar cei care schiteaza ochi mici sunt rezervati si cumpatati. Ochii inchisi pot fi un indiciu al refuzului de a privi in interiorul tau, iar ochii zambitori/ tristi pot spune multe despre starea ta interioara.

Figurile care au o forma geometrica bine definita indica tipul perfectionistului si al celui care asimileaza foarte repede informatiile noi. Tradeaza de asemenea incapatanare si opunere in fata schimbarii, lipsa de toleranta fata de opiniile altora. Formele geometrice ( triunghiuri, patrate, romburi) vorbesc despre latura rationala si pragmatica a unei persoane. Persoanele care deseneaza forme geometrice sunt firi echilibrate, cu o gandire logica si frumoasa. Sunt ordonate si se descurca excelent la planificari si programari.

Patratele, cutiile sau figurile tridimensionale complicate sunt mai susceptibile de a fi desenate de persoanele de sex masculin, existand in schimb o probabilitate mai mare ca figurile rotunde precum cercurile sa fie desenate de persoane de sex feminin. De asemenea, cercurile indica sentimente mai pasive si mai blande decat figurile in unghiuri ascutite, dar si dorinta de a gasi linistea, unitatea, perfectiunea emotionala. Triunghiurile indica ratiune si dorinta de a aduce o situatie anume intr-un stadiu de finalitate.

Liniile si firele incurcate pot fi un simbol al unor restrictii care ti se impun intr-un anumit domeniu al vietii si care nu iti permit sa actionezi in maniera in care ti-ai dori. Persoana care deseneaza linii alambicate se poate simti presata si constransa de circumstantele in care se afla.
Mazgaliturile sub forma de nori tradeaza o fire visatoare, care are tendinta de a fugi de realitate. Persoanele care schiteaza nori sunt introvertite si au tendinta de a se refugia in lumea lor interioara. Norii pufosi indica sentimentul de libertate si seninatate sufleteasca, iar cei intunecati, din care se scurg picaturile de ploaie, indica un inceput de depresie.

Daca schitezi case, inseamna ca la un nivel subconstient esti atasata de ideea de siguranta, stabilitate si de securitate. Pretuiesti relatiile si familia este pentru tine, mai mult decat orice altceva, aducatoare de echilibru si implinire. Totodata, desenarea de case poate indica faptul ca persoana respectiva tanjeste dupa o casa, o familie, dupa ceva care sa-i apartina numai lui.
Ferestrele indica gradul de sociabilitate al unei persoane. Cu cat o persoana deseneaza mai multe ferestre intr-o casa, cu atat va fi mai comunicativa si calda. Daca o casa pe care o desenezi este inconjurata de garduri, iata o dubla incercare a subconstientului de a-ti arata ca simti nevoia de protectie. Turlele si hornurile inalte indica sensibilitate.

Casele largi, extinse pe orizontala, tradeaza o fire atasata de confort si de lucrurile materiale, dar si nevoia de certitudini si siguranta in relatiile cu ceilalti. O casa inalta, extinsa mult pe verticala, este un indiciu al unei firi reci, distante, prea putin flexibile. Desenarea unei case care lasa impresia a fi goala si parasita (fumul nu este desenat iesind pe horn, perdelele sunt inexistente) poate trada sentimentul de singuratate si dorinta/ nevoia de a vorbi cu cineva despre sentimentele tale, despre ceea ce ti se intampla pe plan emotional.

Stelele indica optimism, ambitie, indrazneala, dar si dorinta apriga de succes si reusita. Persoanele care schiteaza stele au tendinta de a deveni egoiste si de a-si urmari propriile interese.

Mazgaliturile in forme 3D indica o fire analitica, care are tendinta de a despica firul in patru, dar si abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu a unei chestiuni si a patrunde in esenta ei.
Persoanele care deseneaza sageti sunt fie persoane neprefacute, de incredere, cu un optimism incurabil, fie persoane care iti tradeaza increderea atunci cand te astepti mai putin.

Desenarea de alimente sau bauturi precum fructe, sticle, pahare cu suc, etc indica nevoia de afectiune si de implinire, dar poate sugera si necesitatea fiziologica de a bea sau de a manca
Sursa: www.garbo.ro

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la Cabinetul Psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna