Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

Fii bun! Fii recunoscator! Fii atent…..!

Fii bun! Fii recunoscator! Fii atent…..!
Majoritatea dintre noi ne plangem ca avem o viata grea. Alergam sa ne-o imbunatatim din stanga in dreapta. Vedem masina vecinului, casa fostului coleg, jobul celuilalt, imbracamintea “starletei sau starului” x, mobila lui y, faianta lui z……si ne dam de ceasul mortii ca sa le avem si noi.

Viata adesea ne trece pe langa, fara sa intelegem ca lucrurile mici creeaza lucrurile mari. Daca am fi mai atenti la ceilati, daca am invata sa simtim ceea ce se afla sub mastile sociale, daca am fi activi in a darui comori sufletesti de nepretuit, cu siguranta ca ne-am simti cu mult mai impliniti.

Adevarata satisfactie nu consta in bunuri materiale, concedii costisitoare si ego centrat pe individualitate, ci in atingerea iubirii, a consideratiei si compasiunii, a ceea ce se afla dupa obiecte, acele trairi emotionale pe care le-o oferim celorlati si implicit noua insine, aratand prin asta ca noi chiar suntem fiinte cu suflet nu doar niste trupuri goale si fara continut.

Cele mai multe satisfactii le-am avut atunci cand m-am deschis fata de ceilalti, multumind intr-un fel sau altul Divinitatii ca sunt OM, ca m-a creat ca sa aduc bucurie si consideratie celor cu care peregrinez in aceasta viata.

A arata atentie semenului tau chiar si printr-un simplu gest de a da un like materialului pe care cu drag l-a scris si ti l-a oferit spre a-ti fi de ajutor sau pur si simplu spre a-ti insenina ziua, sau a da un feedback oricat de scurt, este un act de recunostinta prin care ii spui Divinitatii multumesc ca mi-ai trimis un pretios ajutor sau un zambet, exact atnci cand am avut nevoie de el.

Oare de cate ori Dumnezeu nu ne trimite prin semenii nostrii daruri de nepretuit, ridicandu-ne in momentele noastre de restriste printr-un sfat, o vorba buna, un ajutor concret material, primirea unui job, vindecare sau orice alta forma aleasa de Divinitate. Si de cate ori i-am multumit pentru aceste minunate daruri?

Astazi este o zi MINUNATA, iar tu meriti sa te bucuri de ea in felul tau. Propune-ti ca azi, in loc sa te uiti in vitrine, in ecranul de la calculator, in maldarul de dosare de la servici, sau la ce au ceilati si tu nu ai cautand sa iti manipulezi semenii spre a-ti implini minusculele dorinte egotice, sau a-i umili ori sabota, sa privesti la sufletul oamenilor, sa treci peste aparente, simtind cu inima ceea ce doresc si le este greu sa ceara.

Ofera-le tu acele daruri exact asa cum consideri ca e mai in beneficiul lor, atingandu-i cu sentimentele de dupa ajutor atat de puternic, incat sa le schimbi viata in bine. Cei curati si deschisi iti vor multumi in felul lor. Ceilati, posibil vor fi prea ocupati si axati in continuare pe cele materiale ca sa isi aminteasca ca unui gest nobil i se cuvine recunostinta.

Tu mergi insa inainte, fiindca cu cat vei invata mai trainic sa simti ce se ascunde dupa……cu atat mai mult vei reusi sa te expansionezi ca OM. In fond si la urma urmei, tu chiar meriti sa traiesti ca un OM si nu ca un robot purtat de ego de colo colo. Si nu uita, cum te vezi pe tine, cum te comporti cu tine insuti, cum te valorifici pe tine, la fel o faci si cu ceilati. Valoare ta care este? Cat esti de de recunoscator Divinitatii pentru darurile pe care ti le ofera? Esti suficient de atent incat sa vezi aceste daruri?

Este omenesc lucru sa ai compasiune pentru cei necajiti; si, desi compasiunea aceasta este bine sa o aiba fiecare om, se cuvine a fi simtita mai ales de catre cei ce au avut si ei uneori nevoie de mangaiere si au aflat-o. Giovanni Boccaccio
sursa: www.caleaspretine.worldpress.com

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la cabinetul psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna