Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

FERICIREA: O ALEGERE !

FERICIREA: O ALEGERE !
In intreaga sa existenta omul a incercat din rasputeri sa dea definitia dar mai ales sa gaseasca sensul si esenta fericirii. Inca din Antichitate filozofii s-au straduit sa descopere sursa si calea catre fericire. Acest concept atat de complex a trezit in fiinta umana stari contradictorii si atitudini atat de diferite!

Pana de curand, in urma lecturilor mele din liceu, apoi din facultate, fericirea imbraca o haina grea, apasatoare si era foarte greu de gasit. Doar trairea suferintei si a durerii profunde aduceau cateva clipe de fericire, care insa se evaporau rapid. Un moment foarte dificil (petrecut acum un an) mi-a condus pasii catre cel mai frumos si bun lucru care mi se putea intampla. Nu stiu exact cat a fost intamplare, cat vointa, cat dorinta sau cat destin dar sunt norocoasa ca astazi sunt asa : fericita!

Vreau sa va impartasesc si voua prezentul meu si sa va arat cat de simplu e sa fii fericit!
In fiecare dimineata cand deschid ochii - somnoroasa : zambesc usor si sunt fericita ca se asterne o noua pagina a “cartii” mele si sunt fericita ca traiesc. Ma ridic din pat incantata ca pot pasi si pot merge mai departe. Ma bucur ca sunt in deplinatatea sanatatii fizice si sunt fericita ca exist. Sunt fericita ca sunt libera, ca nu traiesc intr-o colivie, ca pot gandi liber si cel mai important : ca mintea mea este sanatoasa.

In timp ce-mi pregatesc micul dejun si cafeaua sunt vesela ca le am : ca ma pot bucura de ele, ca le pot adulmeca – simtindu-le savoarea si gustul. Deschid fereastra si sunt fericita ca vad. Ma imbrac si ma privesc in oglinda iubindu-ma asa cum sunt. Raspund la telefonul de dimineata al bunicii si sunt fericita ca ii am pe cei dragi in viata si ca sunt sanatosi. Imi iubesc prietenii si sunt binecuvantata ca ii am langa mine (desi nu fizic) in fiecare zi a vietii mele.

Merg pe strada privind oamenii, copacii, pasarile, masinile, asfaltul, pietrele, cainii, frunzele, pisicile, semafoarele, magazinele, cerul, troleibuzele, norii … si ma gandesc cum totul exista si ca trebuie doar sa am binevointa, blandetea, deschiderea si iubirea : sa ridic privirea si sa le ved ! Atat! Sa le vad ! Gust impreuna cu oamenii pe care-i iubesc din momentele lor de bucurie sperand din tot sufletul ca intr-o buna zi sa am si eu parte de ele. Iar seara cand pun capul pe perna inspir adanc, ii multumesc lui Dumnezeu pentru TOT si ma rog sa pot iubi in continuare!
Nu-i asa ca acum fericirea e chiar langa tine daca alegi sa o vezi?

Fericirea este o chestiune de alegere ; ca si iubirea! Suntem fiinte care au posibilitatea sa aleaga. Asta inseamna ca avem si capacitatea sa alegem prost, lucru de care nu scapa nimeni. In trecut am ales sa-mi traiesc nemultumirea si nefericirea, pana la un moment dat, cand mi-am dat seama ca nu aduce niciun beneficiu (de niciun fel). Daca facem alegeri proaste in trecut nu inseamna ca trebuie sa le repetam in viitor. Satisfacerea nevoii mele de fericire si iubire este un exercitiu de alegere pe care il fac zilnic.

La inceput a fost un “antrenament” voit si voluntar, menit sa imi “incalzeasca” mintea iar apoi s-a transformat intr-un mod de viata. Am invatat sa pretuiesc tot ceea ce am. Am inteles ca nu lucrurile materiale imi aduc fericirea ci oamenii si iubirea fata de ei. Am inteles ca nimeni nu-mi este “dator” cu nimic si m-am deprins sa ofer doar pentru ca asta simt sa fac. Am deschis ochii si am vazut. Am intins palmele si am oferit blandete.

Trei lucruri foarte importante m-au ajutat pe mine : sa-l iubesc pe Dumnezeu, sa ma iubesc pe mine si sa-i iubesc pe ceilalti. De fapt, e unul singur : IUBIREA! Dar despre iubire voi vorbi pe larg cu alta ocazie caci nu e deloc simplu sa iubesti!

Asa ca nu uitati sa alegeti in fiecare zi sa iubiti si sa va traiti prezentul !

Articol scris de Sandra
participanta la Atelierul de Dezvoltare Personala al Cabinetului Psihologic - Constanta


Daca aveti intrebari, doriti sa faceti o programare sau sa va inscrieti la Atelierul de Dezvoltare Personala

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna