Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

INTERIORUL TAU - ULTIMA FRONTIERA DE CUCERIT. Despre procesul psihoterapeutic

INTERIORUL TAU - ULTIMA FRONTIERA DE CUCERIT. Despre procesul psihoterapeutic
Autor: Maria Stefania Boldea - Psihoterapeut
Mintea ta este cea mai mare si mai puternica comoara de care dispui. O comoara care nu se poate estima pentru ca valoreaza mult mai mult decat ne putem imagina. Mintea ta are puterea de a te imbolnavi si are puterea de a te vindeca. Are puterea de a te face un infrant sau un invingator. Are puterea de a te face un esuat sau un cuceritor. Insa cei mai multi oameni traiesc la limita existentei lor psihice, ca niste cersetori, traind de pe o zi pe alta, desi detin acest potential urias de a fi prosperi si invingatori - propria lor minte.

Mintea si sufletul tau – sunt ultima frontiera si cea mai importanta care trebuie sa o cuceresti. Daca devii stapanul mintii si sufletului tau ai totul, daca nu, nu ai nimic, chiar daca din afara poti parea bine relizat. Pentru ca bogatia si starea de bine a unui om nu vine din posesiunea lucrurilor materiale, nu vine din exterior, ci vine din interiorul omului.

Daca in interiorul tau este dezordine, daca in mintea e haos, daca in inima ta e jale... daca esti mereu agitat si nelinistit, nimeni si nimic din exterior nu te poate ajuta, decat in cel mai bun caz temporar.

Psihoterapia este singura sansa a unui om ajuns descumpanit, nemultumit cu sine, ajuns intr-o criza existentiala sau intr-o disperare, de a-si schimba destinul.

Psihoterapia iti ofera posibilitatea unica, magica, de a patrunde in adancul cel mai profund al fiintei tale pentru a-ti vindeca singur, cu grija si blandete, fiecare rana din suflet, fiecare durere si dezamagire, care ai inmagazinat-o acolo de-a lungul vietii tale, iar apoi de a face ordine si liniste in mintea ta, pentru a gandi sanatos si pozitiv. Acesta este cel mai frumos si mai fascinant proces din Univers – drumul regasirii si vindecarii de sine !

In cei aproape noua ani de cand lucrez ca psiholog si psihoterapeut, am lucrat cu foarte multi oameni, dar nu a existat nici macar o singura persoana, care sa fi cautat ajutor psihoterapeutic, sa fi fost constant si perseverat in acest proces, si sa nu-si fi gasit vindecarea si ajutorul care il cauta. Poate ca drumul a fost mai anevoios decat se parea la inceput sau mai lung, dar intodeauna am ajuns la destinatia dorita !! Fie ca a fost vorba de depresie, atacuri de panica, anxietate, complexe de inferioritate, dependente de diferite substante, disfuncii sexuale, probleme de cuplu, tulburari de nutritie, comportament obsesiv compulsiv etc, toate problemele au o solutie iar prin procesul terapeutic aceasta poate fi gasita singur.

Schimbarea credintelor limitative, care ne impietica sa experimentam abundenta vietii, se petrece la un nivel foarte profund in constiinta umana. Acolo, la acel nivel, este posibil sa accesezi si sa reprogramezi retelele neuronale si sa creezi un nou destin pentru tine, destin in care sa devii un erou si sa incetezi sa mai fii doar un supravietuitor.

Fiecare persoana poate descoperi despre ea insasi ca este mai mult decat a cunoscut si si-a imaginat – ca este creatorul propriului destin. A realiza acest lucru implica actiunea cortexului prefrontal, singura parte din creier care este capabila sa atinga acest nivel de intelegere si sa tina pensula cu care sa picteze un nou peisaj al mintii, decat cel deja bine cunoscut.

Avem nevoie de tranzitia de la gandirea vechiului creier la intelepciunea cortexului prefrontal, care aduce cu sine capacitatea de a lasa deoparte povestile vechi si de a creea harti noi ale propriei calatorii.

Dar, pentru a schimba modul in care ne vedem pe noi insine si a reprograma creierul, trebuie sa lucram cu axa hipotalamusului-hipofizo-adrenal (o grupare de raspunsuri la stres prin creier si glandele pituitara si suprarenale) astfel incat sa iesim din raspunsul lupta sau fugi, sa incetam sa raspundem oamenilor si situatiilor cu furie si violenta si sa incetam sa fugim si sa ne ascundem.

Inteleptii din vechime stiau ca, pentru a vindeca o trauma, persoana are nevoie sa descopere o mitologie personala noua in care sa inceteze sa fie victima unei copilarii teribile, a unui mariaj esuat, a unei boli sau a propriei istorii.

Cand intelegem ca credintele eronate din mintea noastra ne modeleaza sistemul neurologic si sunt, in egala masura, produsul retelelor noastre neuronale, putem alege sa ne schimbam credintele pentru ca astfel sa ne schimbam creierul. Din momentul in care ne schimbam creierul, putem incepe sa avem experiente noi si originale si sa extragem invataturi din ce in ce mai originale din asta.

Un aspect foarte important al vindecarii interioare este acela ca, aceasta nu se intampla instant ! Foarte multi oameni se asteapta ca psihologul sa le dea formula magica, care odata rostita sau folosita, starea de bine sa apara intr-o clipa si toate problemele lor sa fie rezolvate peste noapte. Aceste asteptari nu au nimic de a face cu realitatea.

Procesul psihoterapeutic seamana foarte mult cu o calatorie, e un drum de urmat, o carare care uneori este abrupta, anevoioasa, dificila, dar merita fiecare efort ! In joc este viata ta si destinul tau. Deci pregateste-te pentru o calatorie, pune-ti in desaga de pe umar rabdare, perseverenta, dedicare si dragoste, multa dragoste pentru tine insuti ! Si vestea buna: nu esti singur ! te voi insoti cu rabdare si calm, vom merge in ritmul tau, si vom inainta pana cand vom ajunge la destinatia care ti-o doresti !

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna