Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

VINDECAREA LA NIVEL INTERIOR. ELIBERAREA EMOTIILOR SUPRIMATE

VINDECAREA LA NIVEL INTERIOR. ELIBERAREA EMOTIILOR SUPRIMATE
Emotiile ne influenteaza sanatatea

Nu mai poate fi pus la indoiala faptul ca starea noastra mental-emotionala ne influențează starea de sanatate fizică.

Putem simti in viata de zi cu zi cum luptele noastre interioare, confictele care au loc in capul nostru si starile de tensiune emotionala ne intoxica din punct de vedere emotinal si in cele din urma ne fac sa ne imbolnavim.

Intoxicarea de la nivelul emotional e o chestiune prfunda care incepe încă din copilarie. Partea buna e ca la maturitate avem posibilitatea să face o “cură” de “Detoxifiere la nivel emotional”.

Ne place sau nu, legatura dintre starea noastra mental-emotioanala si bolile fizice nu mai poate fi sub nicio forma pusa la indoiala si iata câteva argumente:

* In primul rand auzim tot mai des in viata de zi cu zi despre boli facute pe baza de stress, mai ales cand vorbim de diabet sau bolile cardiovasculare.

* In al doilea rand exista specialisti care au descoperit unele legaturi dintre starea mental-emotionala si bolile fizice, exemple in acest sens sunt Dr. Ryke Hamer cu Noua Medicina Germana, Dr. Wilhelm Reich , avem si un român pe Horst Muller si nu in ultimul rand bio-energo-terapeutul Serghei N. Lazarev care se ocupa de cauzele spirituale ale bolilor.

* Apoi au mai aparut o serie de carti care sublineaza influența modului nostru de a gandi asupra sanatatii, una dintre cele mai cunoscute e “Poti sa-ti vindeci viata” de Louise L. Hay . Mai mult, exista teorii conform carora chiar si forma corpului este influentata de modul in care gandim si atitudinea pe care o avem fata de viata, asa cum se sublineaza in cartea“Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine” de Lise Bourbeau.

* Si nu in ultimul rand, pentru sceptici, avem o gramada de studii stiintifice atestate care evidentiaza efectele devastatoare ale stress-ului aspura sanatatii despre care nu mai e nevoie de amintim.

“Suntem ceea ce gandim”

Vrem sau nu sa acceptam, organismul nostru reflecta la nivel fizic realitatea de la nivelul gandurilor si sentimentelor noastre.

Tot ceea ce este in interior se manifesta mai devreme sau mai tarziu la nivel fizic.

Chiar Dr. Wilhem Reich a demonstrat ca fiecare emotie pe care o suprimam (o tinem in noi) se solidifica intr-o contractie musculara undeva in organism, iar contractia cronicizata poate duce la boala.

Nu intamplator auzim in spiritualitate despre faptul ca “Boala apare mai intai suflet si doar apoi in trup” sau “precum in Cer, asa si pe Pamant” – unde “Cerul” este universul nostru interior, iar “Pamantul” este lumea fizica(universul exterior).

Ideea este ca toate lucrurile se propaga dinspre interior spre exterior, chiar daca in “stiintele materialiste” se incearca din rasputeri sa demonstreze contrariul.

Aceastea fiind date, nu putem vorbi de sanatate fizica fara sa luam in calcul si sanatatea interioară.

Chiar daca alimentatia, sportul si diferitele obiceiuri sanatoase joaca un rol foarte important in ceea ce priveste sanatatea organismului, sanatatea la nivel interior este punctul de la care trebuie sa pornim in vindecarea orcarei boli.

Orice terapie sau dieta poate fi total ineficienta pe un fond emotional toxic. Practic ne vindecam cu alimentatia insa ne intoxicam cu emotiile - sau metaforic vorbind, cu o mana ne hranim, cu cealalta ne otravim.

Sunt sigur ca ai vazut oameni care mananca sanataos si traiesc sanatos, insa tin in ei o gramada de tensiune, incordare si conflicte interioare – motiv pentru nicio dieta sau medicament sau terapie nu-i poate vindeca… in timp ce altii care mananca total nesanataos, ba chiar beau si fumeaza, insa EXPRIMA LIBER tot ce simt… si se simt mereu liberi din punct de vedere emotional, motiv pentru care sunt sanatosi si la nivel fizic.

Oamenii se impart in 2 categorii in acest sens: unii sunt liberi ca pasarea cerului din punct de vedere emotional, in timp ce altii fac puscarie in propria minte – pedeapsa la care ei insesi se autocondamna.

Intrebare: Care dintre cei doi se va imbolnavi ? Nu cred ca trebuie sa dau rapsuns.

Ideea este ca cu cat suntem mai sanatosi la nivel de ganduri si sentimente cu atat vom fi mai sanatosi la nivel fizic.

Asadar, tot ce avem in planul interior, ajunge sa se manifeste in planul sanatatii fizice.

“Toate emotiile suprimate vor iesi oricum la suprafata “

In ciuda obisnuintei zilnice de a afisa o MASCA pentru e ne ascunde adevarata identitate, toate sentimentele neexprimate asteapta a fie manifestate, sa iasa la lumina. Interesant este ca INTOTDEAUNA reusesc prin 2 cai:

1. Momentele de criza: momente grele din viata cand tensiunea si stress-ul sunt la cote maxime, noi oamenii renuntam in mod inconstient la orice masca si ne aratam adevarata identitate, suntem noi insine cei din spatele mastii.

In acele momente TOT ce a fost suprimate in cativa ani sau zeci de ani va iesi la iveala deodata. Acestea sunt cazurile cand “oamenii buni” “oamenii linisiti”, “oamenii in toata firea” comit crime, violuri si alte acte de violenta.

Toate emotiile negative suprimate s-au descarcat intr-un moment de criza in care făptașul spune ca “parca nu am fost eu insumi”. Din pacate adevarul este ca a fost el insesi … cel de dupa masca de “om la locul lui”.

2. Bolile fizice: Toata tensiunea interioara pe care o acumulam se va materializa inevitabil intr-o boala. Fie acele sentimente vor incerca “sa iasa din noi “ prin boli de piele, fie se vor manifesta printr-un dezechilibru hormonal, fie se va solidifica intr-o tumora – cum afirma si Dr. Hamer ca se materializeaza socurile emotionale puternice.

Vedem ca ascunderea in spatele mastilor si neexprimarea a ceea ce simtim ne va afecta puternic atat pe plan emotional cat in plan fizic. Pe langa aceasta putem fi siguri ca orice suprimam in noi va iesi mai devreme sau mai tarziu la lumina, insa in momentul care ne aspteptam cel mai putin.

Sursa: http://www.vindecator.com/vindecarea-la-nivel-interior-eliberarea-emotiilor-suprimate/

Inainte de a apela la tratament medicamentos, pentru a-ti linisti anumite stari mentale si emotionale, asigura-te mai intai ca sti bine ce inseamna ! e in joc sanatatea ta ! Iti sugerezi sa vizionezi filmul a carui link il gasesti postat doua randuri mai jos, care te ajuta sa intelegi ce se afla in spatele tranchilizantelor si sedativelor prescrise de medici, ce efect au, daca te ajuta cu adevarat si cum reactioneaza corpul tau la ele.




*** IMPORTANT: In acest cabinet puteti beneficia de ghidare prin exercitii si tehnici psihologice specifice: reprogramare mentala, psihanaliza, meditatie si relaxare, exercitii de hipnoza in stare de semiconstienta, pentru vindecare.
Sunteti ajutati sa găsiţi acele amintiri celulare care se corelează cu problemele de sanatate: fizice, mentale, emotionale, comportamentale care le aveţi şi, apoi, sa le vindecaţi.

Cabinetul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod 1CT1109 - Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, functioneaza la adresa: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. Constanta si detine toate aprobarile necesare pentru functionare conform cu legile in vigoare.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA SIGURA SI CEA MAI BUNA !

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdarea si intelegerea dvs.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.