Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

SUFERINTA FIZICA ESTE TIPATUL INCONSTIENTULUI TAU SUPRAINCARCAT

SUFERINTA FIZICA ESTE TIPATUL INCONSTIENTULUI TAU SUPRAINCARCAT
Impulsurile aparute in interiorul nostru, citez, “cauta in mod activ sa se descarce, asa cum o minge pe care o tii sub apa tinde sa iasa la suprafata.”

Cu niciun chip nu vom putea tine un impuls interior in noi pentru totdeauna.

La un moment dat va iesi la suprafata intr-un fel sau altul:

1. In cazul nefericit, acea agresivitate pe care n-o accepti, sau acel egoism pe care nu ti-l permiti, sau acea lene pe care nu-ti dai voie s-o ai, sau acea invidie pe care refuzi sa recunosti c-o ai… va iesi la suprafata printr-o boala fizica. Metaforic vorbind “corpul plateaste pentru pacatele sufletului.”

Isi asuma toate acele “defecte” pe care tu refuzi sa ti le accepti (“Lasa-ma in pace domnule ca eu nu sunt invidios, ba chiar nu suport invidia !” – te-ai dat de gol.).

Oricum e un gest de iubire al corpului, un sacrificiu tacut pe care si-l asuma in favoarea sufletului – pentru care am putea sa-i multumim.

La unii se manifeste ca o simpla migrena, raceala sau alta afectiune banala, in timp ce altora li se solidifica intr-o tumora.

Altii insa se trezesc ca tot ceea ce au reprimat incepe sa le iasa prin piele (de la acnee si eczeme pana la boli cronice precum lupus sau psoriarsis). Alteori se poate sa nu te simti in niciun fel bolnav, insa transpiri mai umlt decat ceilalti si nu stii din ce cauza.

Te-ai gandit vreodata ca ceea ce blochezi in tine s-ar putea sa se manifeste exact prin acea transpiratie excesiva ?

Oricum manifestarile pot diferi de la om la om, nu intamplator au aparut acele tabele cu cauzele spirituale ale bolilor, care presupun ca fiecare afectiune contine si o componenta emotionala (pe langa cea fizica).

Totusi pe alti oameni impulsurile interioare reprimate nu apuca sa-i imbolnaveasca fizic, deoarece se descarca din situatii neasteptate si nu de putine ori tragice.

2. In cazul tragic, daca impulsul refuzat este acea agresivitate din exemplul de mai sus, ea se va descarca probabil in urma unui eveniment de la ‘Stirile de la ora 5′, cu tine in rolul principal.

Ori daca pe langa agersivitate mai iti respingi si impulsurile sexuale, se poate sa-ti fi violat si colega de biro, descarcandu-ti sentimentele pe care le aveai fata de a de ani buni, insa le tineai blocate in tine (asta in cazul in care nu ti-ai descarcat acest impuls acasa – cu mana dreapta, in fata calculatorului).

3. In cazul fericit… DA! EXISTA si cazul fericit si acela este SCOPUL FINAL al acestui articol, despre care afla citind mai departe.

Observam ca odata ce simti “ceva” inauntrul tau, odata ce a luat viata in tine un impuls (fie ca e impulsul de a sari pe fata aia care-si etaleaza fara rusine fundul obraznic intr-o pereche de pantaloni mulati), el nu mai poate fi negat deoarece EXISTA deja (a fost deja creat), si va cauta permanant un mod de a iesi la suprafata. (iti suna cunoscuta afirmatia: “cine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui” ?).

Asadar orice impuls care apare in interiorul nostru EXISTA DEJA (e real), chiar daca inca nu a fost manifestat la exterior prin fapte sau vorbe, inlauntrul nostru el exista si este real, chiar si viu). Poate s-a manifestat prin acea durere de cap care nu te lasa de 3 zile, te-ai gandit la posibilitatea asta?

Desi noi incercam deseori sa negam, sa omorim ceea ce am simtit, sa ne prefacem ca nu am simtit nimic, impulsul continua sa existe acolo in tine asteptand momentul potrivit pentru a iesi la suprafata.

Iata un citat interesant care vorbeste despre acest fenomen:

“Pulsiunile care apar înăuntrul nostru au un singur scop: să se descarce în exterior!
Energiile vor să se exprime şi aici nu e nimic de negociat cu ele.
Puterea Eului de a le opri sau înfrâna este dramatic limitată.
Dincolo de un anumit prag, Eul, oricât ar fi de solid, trebuie să cedeze.
Citat din cartea “Umbra” - de Adrian Nuta

Asadar tot ce continem in interior va iesi mai devreme sau mai tarziu la iveala.

Fie ca va iesi prin boala fizica, fie ca va iesi printr-o actiune necugetata. Ceea ce refuzam sa acceptam in noi ne va lua prin surprindere manifestandu-se exact in momentul in care ne asteptam mai putin, iar manifestarea este inevitabila.

Cred ca e destul de greu sa accepti ca acea invidie ascunsa pe care o nutresti pentru colegul de munca, dar si acea atractie secreta pe care o simti pentru vecina de vis-a-vis vor iesi odata la suprafata. (sub o forma sau alta)

Partea buna pentru tine e ca nimanui nu-i va trece prin cap (si nici chiar tie) faptul ca starea ta de sanatate se deterioreaza pe zi ce trece, tocmai din cauza acestor emotii pe care te straduiesti zilnic sa le tii in tine. ( cu exceptia cazului in care te vede un psiholog suficient de ‘nebun’ ca sa faca astfel de asocieri).

Bineinteles ca ramane deschisa si posibilitatea sa explodezi intr-un moment in care nimeni nu se asteapta, si drept urmare sa-i iei la bataie pe cei din jur, motivand-ti apoi comportamentul cu afirmatii te tipul “nu stiu ce-a fost cu mine, parca n-am fost eu”.

De fapt n-ai fost chiar tu (desi ai fost in mare parte si tu – din trecut), ci trairile interioare pe care ti le-ai reprimat/blocat in ultimii ani sau zeci de ani, dupa caz.

Ideea pe care vreau s-o subliniez aici este ca nu este deloc avantajos sa ne blocam / reprimam trairile interioare si sa purtam o MASCA care mai devreme sau mai tarziu ne va face sa explodam.

Asadar sa retinem ca….

Este INUITIL sa porti MASCA !!!

E in dezavantajul tau sa nu fii tu insuti, sa-ti reprimi sentimentele si impulsurile interioare care vor iesi oricum intr-un fel sau altul la suprafata.

* Agresivitatea pe care ti-o reprimi la serviciu se va descarca foarte probabil in familie, cand toti se intreaba de ce ai venit acasa nervos si strigi ca nebunu prin casa. Te impaci cu asta ?

* Nevoia de control pe care nu ti-o poti satisface intre oameni, te va transforma intr-o imitatie de Hitler ”acasa”. Si cu asta esti ok ?

* Amabilitatea fortata si prefacuta pe care o afisezi cand ai musafiri, se va transforma intr-o raceala cu propria familie dupa ce acestia vor fi plecat. S-a meritat efortul amabilitatii ?

* Timiditatea pe care incerci s-o maschezi fata de anumiti oameni, te va face sa te porti ca un nesimtit ordinar intre oamenii langa care te simti in siguranta.

* Frica de a te exprima liber si a spune oamenilor ce gandesti, va lua forma unor injuraturi porcoase in fata persoanelor dragi (sau langa care te simti in siguranta) ori cand esti beat si toate impulsurile blocate ies liber la suprafata.

* Dorinta reprimata de a-ti lua la pumni un coleg de serviciu, se va manifesta probabil printr-o bataie pe care i-o aplici animalului tau de casa… sau copilului tau… sau nevestei (dupa caz)..sau poate te bati pe tine cu pumnii in cap (se poate si asa).

Nu intamplator “baietii buni si linsititi” ajung criminali, chiar daca “nimeni nu s-ar fi asteptat” . Acesta e pericolul de a nu fi tu insuti, pericolul MASTILOR.

Ne afisam ca ingeri, insa la nivel interior ne transformam treptat in demoni.
Sursa: http://www.vindecator.com/vindeca-partea-intunecata-din-tine/

*** IMPORTANT: In acest cabinet puteti beneficia de ghidare prin exercitii si tehnici psihologice specifice: reprogramare mentala, psihanaliza, meditatie, relaxare si optimizare, exercitii de hipnoza in stare de semiconstienta, pentru vindecare profunda si completa.
Sunteti ajutati sa găsiţi acele amintiri celulare care se corelează cu problemele de sanatate fizica, mentala, emotionale, comportamentale care le aveţi şi apoi, sa le vindecaţi.

Cabinetul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod 1CT1109 - Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, functioneaza la adresa: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. Constanta si detine toate aprobarile necesare pentru functionare conform cu legile in vigoare.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA SIGURA SI CEA MAI BUNA !

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdarea si intelegerea dvs.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.