Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

ABORDAREA HOLISTICA IN VINDECARE

ABORDAREA HOLISTICA IN VINDECARE
In acest cabinet se lucreaza pe toate nivelurile, incluzandu-le pe cel fizic, emotional, mental si spiritual, eliberand obstacolele care te impiedica sa-ti atingi potentialul maxim in viata. Metodele folosite activeaza un proces rapid de vindecare mentala, emotionala , spirituala si fizica, proces care actioneaza direct la nivelul ADN-ului si a retelelor neuronale din creier.

De ce vindecare holistica?
In primul rand este simplu si natural sa te vindeci fara costuri mari si suferinta.
Nu se consuma produse chimice de sinteza, nu se fac radiografii daunatoare, nu se pun diagnostice-etichete.
Nu e necesara nici o aparatura medicala sau aparate.
Niciodata nu sunt reactii adverse.
Vindecarea dureaza mai putin decat urmand alte metode.

Atitudinea terapeutului este una de intelegere si compasiune, constient ca nu este cu nimic deosebit decat persoana tratata; Dumnezeu fiind cel care vindeca de fiecare data.
Astazi, vremurile s-au schimbat si ne indreptam tot mai mult catre formele de terapie holistica, fiind binecunoscuta legatura dintre tulburarile fizice si cele emotionale.
De multe ori este greu sa facem distinctia intre simptomele rezultate in urma stresului emotional si cele datorate unor cauze organice.

Terapia holistica difera de medicina alopata prin urmatoarele particularitati:
spiritul, mintea si corpul sunt o singura entitate;
sanatatea se defineste prin starea de bine, nu prin simpla lipsa a bolii, iar principala preocupare a oamenilor trebuie sa fie prevenirea bolii, deci ingrijirea starii de sanatate, nu vindecarea bolii deja instalata;
deseori, organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fara nici o medicatie;
omul este privit ca un intreg, nu se trateaza doar organul bolnav;
impactul mediului asupra organismului are o importanta majora, cu accent pe ceea ce mancam - bem, unde, cum, cu cine, cand, daca facem miscare, cat de fericiti suntem in ansamblu;

Nici unul din aceste aspecte nu este o descoperire a epocii moderne.
Hipocrate considera ca " este mai important sa cunosti persoana care are o boala, decat boala pe care oare persoana."
Puterea naturala de vindecare a organismului poate fi crescuta printr-o mare varietate de terapii, iar starea emotionala, mentala si spirituala a fiecaruia dintre noi, are un rol primordial in prevenirea si tratarea bolilor fizice.

Toate convingerile si sentimentele tale iti creeaza viata pe care o ai acum si toate circumstantele ei de zi cu zi. Convingerile si sentimentele limitative din subconstient sunt responsabile de lipsa implinirii si a reusitei din orice aspect al vietii tale, incluzand: cariera, relatii, finante, scopul vietii, mediul familial si sanatatea fizica.

Prin metode psihoterapeutice specifice ti se permite sa identifici blocajele adanci si sa reprogramezi mintea ta pentru vindecare si succes. In loc sa te invarti in cerc ASTEPTAND ceva, invata-ti subconstientul ce inseamna sa AI acel lucru – si atrage acea energie in viata ta!
In cautarea de ajutor pentru a rezolva dureri fizice si emotionale poate ti s-a parut drumul dificil si fara sfarsit.

Daca ai cautat ajutor si raspunsuri ani de-a randul sau doar azi pentru prima data ai infruntat o anumita provocare, sa sti ca ai gasit solutia. Poate te intrebi cum e posibil? Raspunsul e simplu si concis : prin tehnicile potrivite, prin vointa ta si cu ajutorul lui Dumnezeu totul posibil.
Multi dintre noi, adesea, trebuie sa infruntam provocari in propriile noastre vieti si unii dintre noi trebuie sa infrunte in fiecare zi conflicte emotionale, altii au permanente limitari fizice, iar altii au din amandoua, si provocari emotionale si si fizice. Indiferent de cat sunt de mari sau de mici aceste provocari putem spune cu certitudine: calitatea vietii noastre nu doar se poate imbunatatii, ci ar trebui sa fie mult mai placuta!

Folosindu-ne de conexiunea cu Dumnezeu pe care noi toti o avem, putem constientiza oportunitatea de a alina si chiar a inlatura aceste neajunsuri din viata noastra.
Invatand cum sa va schimbati viata eliminati programele limitative din mintea dvs, va schimbati ADN-ul, si va activati cromozomii pentru o schimbare autentica si de durata.
Medicina holistica abordeaza problema sanatatii si vindecarea bolilor intr-un mod cu totul diferit de medicina clasica. Medicina holistica se bazeaza pe unitatea dintre trup, minte si spirit, promovand conceptul unei minti sanatoase, intr-un corp si mediu sanatos.

Daca pana acum cativa ani aceste tipuri de tratamente erau folosite ca ultima solutie in vindecarea unor boli grave, in prezent din ce in ce mai multi oameni beneficiaza de tehnicile medicinii alternative, preventiv.

Filozofia holistica care ne invata:
SUNT RESPONSABIL PENTRU CREAREA SANATATII MELE. Prin urmare, am participat la un anume nivel in crearea acestei boli. Pot participa la vindecarea acestei boli, vindecandu-ma singur, ceea ce inseamna ca simultan ma vindec emotional, spiritual, psihologic si fizic.
Termenul Holistic provine de la "Holos" care inseamna "TOTUL".
Deci, Terapia Holistica integreaza Totul in Sinele uman.

Terapiile holistice au scopul de a amplifica perceptia vietii, aducand o ameliorare a calitatii in relatiile noastre, oferindu-ne posibilitatea de a trai autentic si sanatos.
Pentru vindecarea fiecarui sine uman este nevoie de rabdare, perseverenta si disciplina.
Terapia holistica intenţionează să lucreze cu întreaga fiinţă umană.

Intreaga fiinta umana reprezinta sau este alcatuita din corp vizibil, fizic, şi o parte invizibilă, pe care nu o putem simti/vedea sau percepe. Cert este că, datorită regenerarii celulelor, organismul nostru este permanent reinnoit. Celulele noastre de azi nu sunt acelaşi ieri, nu trebuie să fie aceleaşi mâine. Dar esenţa noastră rămâne aceeaşi. Noi susţinem aceeaşi conştiinţă de sine, abilităţi dobândite, avem aceleaşi gusturi, idealuri, ştim ceea ce am făcut ieri şi care sunt planurile noastre pentru mâine. Există un principiu inviolabil care asigură continuitatea de a fi, prin aceleaşi modificări prin corpul fizic.

Un pas progresiv, este sa putem înţelege partea nevazuta a corpului nostru,care este în primul rând un corp emotional, fiind baza (suportul) dorinţelor noastre, legat într-un plan imediat după, cu corpul mental, care dezvoltă gândirea.Corpul mental poate controla/educa emotiile.
Chiar si la nivelul de bază, toate fiinţele umane sunt intr-un fel limitate, rezultatul fiind procesul mental al dorintelor acestora.Astfel personalitatea umana este alcatuita din corpul emoţional şi mental.

Sunt multe alte tehnici, dar intenţia noastră este de a înţelege relaţia dintre energia subtila, constituţia noastră intangibila.
Energia subtila hrăneşte şi pătrunde în corpul fizic si in corpul emotional. Acestea două la rândul lor, sunt profund interconectate, deoarece focalizarea mentală generează o voinţă emotionala. Acesta este conectat la corpul fizic, în cazul în care vom observa manifestările sale. Prin urmare, dezechilibrele energetice ale corpului fizic îşi au originea în corpurile emotional si mental care pot fi astfel tratate prin diverse tehnici de terapie holistică.

Terapiile holistice, complementare şi alternative, au în comun ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii descrie ca "având grijă in acest fel, de persoane ca fiind considerate ca un întreg într-un spectru larg ecologic, care subliniază că sănătatea sau boala este generată de către o persoană într-un sistem ecologic la nivel mondial, si nu este cauzata doar de către agenţii de mediu şi evoluţia patogenetica ".

Cand spunem, intreaga persoană, de obicei, ne referim la sănătatea holistică, deoarece include nu numai trupul, dar si celelalte parti (corpuri) şi funcţii: fizic (corp şi mişcare), intelectual (creierul şi mintea) şi emoţional (sentimente).
Terapiile complementare si alternative caută să umple aceste parti cu sensuri şi funcţii şi să evidenţieze relaţia dintre minte şi organism dovedita ştiinţific.
În loc de a reduce variabilele, sau explorarea pilulei magice, aceste terapii sunt aplicate pentru intregul uman într-o încercare de a ajuta pacientul de a se recupera de la boli şi / sau răniri, facilitand fluxul de resurse naturale de energie individuală.

sursa: http://initiere-reiki-terapie.blogspot.ro/p/terapie-holisticade-ce.html
http://www.almeea.com/theta-healing-tehnica-antica-de-vindecare-holistica/
http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturiste/10040/medicina-holistica-metoda-care-poate-preveni-bolile.html

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit.
Va multumesc pentru rabdare si intelegere.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !