Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

CUM MA AJUTA PSIHOTERAPEUTUL ?

CUM MA AJUTA PSIHOTERAPEUTUL ?
Autor: MARIA STEFANIA BOLDEA. Psihoterapeut. Life coach
Eisten spunea: "Nu poti sa rezolvi o problema aflandu-te la acelasi nivel de gandire la care a fost creata problema" Corect ! Aici intervine psihologul, psihoterapeutul, life coach-ul, ajutandu-te sa vezi aspectele vietii si problemei tale si din alte unghiuri, si din alt plan, din afara si de la alt nivel mult mai profund si mai obiectiv decat ai putea sa o faci tu vreodata sau cei apropiati tie.

Psihoterapeutul repara problemele care s-au format acolo unde s-au ars etape in copilaria ta, sau acolo unde s-au facut greseli in trecutul tau.

Te ajuta prin tehnici specifice, pe care le foloseste de-alungul mai multor sedinte de psihoterapie sa iti clarifici lucrurile care nu le intelegi, te sustine si orienteaza sa descoperi singur unde este problema, de ce ai aceasta problema si cum o poti rezolva acum si pe viitor. Prin psihoterapie, el iti ofera resurse ca sa te poti descurca singur si independent de el in obstacolele viitoare, si nu sa revii constant in cabinet, asa cum se intampla in cazul tratametului medicamentos.

Rezultatul tratamentului psihoterapeutic este intodeauna dezvoltarea personala prin maturizarea emotionala si sociala.

Psihoterapeutul te ajută:

- Sa te cunosti pe tine insuti, sa iti faci o autoanaliza obiectiva, sa fii sincer si onest cu tine, sa sti cine esti, cu adevarat.
- Să înţelegi ce ţi se întâmplă si de ce ti s-au intamplat anumite lucruri tocmai tie.
- Să evaluezi obiectiv situaţia în care te găsesti.
- Să vezi care sunt cauzele suferinţei tale.
- Să iţi exprimi suferinţa, să te confrunţi cu ea, să îi dai un sens şi apoi să mergi mai departe.
- Să exprimimi fără constrângeri, lucruri care ţi-a fost greu să le spui sau mult timp le-ai negat.
- Să analizezi şi să găsesti modalităţi noi de a rezolva situaţia în care te găseşti fiind ajutat şi susţinuţ în acest proces, într-un mod profesional.
- Să iei cea mai bună decizie în situaţia dată.
- Să găseşti în tine resursele interioare şi abilităţile necesare pentru a ieşi din dificultatea in care te găsesti, mai puternic si mai echilibrat.
- Să te impaci cu tine însuţi, cu trecutul, prezentul si viitorul tău. Să dobândeşti siguranţă de sine, pace şi linişte interioară.
- Să îţi cunoşti nevoile şi să înveţi să ţi le exprimi într-un mod eficient ţinând cont şi de nevoile celorlalti.
- Să te dezvolţi personal şi spiritual, să construieşti o imagine de sine pozitivă şi sănătoasă.
- Sa ai relatii bune cu oamenii din viata ta, să iniţiezi, să construieşti şi să păstrezi relaţii calde şi armonioase cu oamenii din jur.
- Să dobândeşti strategii noi de a face fata provocarilor vietii si de a avea succes în plan personal, familial, profesional şi social.
- Să îţi găseşti locul şi rostul tău în lume şi să te bucuri de o viaţă împlinită.
- Sa devii mai coplet.
- Sa devii mai rezistent la frustrare si stress.
- Sa te eliberezi de stafiile trecutului si de blocajele provenite din trecutul tau.
- Sa iti vindeci ranile vechi.
- Sa inveti sa ai incredere si sa devii optimist.
- Inveti sa ai grija de sufletul si de mintea ta.
- Cum sa iti depasesti temerile si limitarile.
- Cum sa traiesti in armonie cu tine insuti, cu Dumnezeu si cu lumea intreaga.

TIMPUL NU VINDECA TULBURARILE PSIHICO - EMOTIONALE !

Starea persoanei cu tulburari psihico - emotionale nu se inbunatateste cu timpul. Maine nu va fi mai bine. Va fi mai rau. Fericirea si multumirea, atat de indepartate de cel aflat intr/o astfel de situatie se vor indeparta si mai mult, chiar daca se schimba conditiile exterioare.

Aceasta tulburare poate fi fatala ?
Netratata poate duce la depresii grave si la sinucidere.
Rezistenta organismului slabeste, favorizand actiunea unor boli care in mod normal n/ar constitui o problema.
Multe dintre obsesiile si dependentele unei persoane care sufera de o astfel de tulburare cum ar fi alcoolismul, abuzul de stupefiante, medicamente, tulburari de nutritie sunt periculoase pentru viata bolnavului. Furia si violenta fizica pot pune in pericol viata unor fiinte nevinovate.

Exista cateva masuri care trebuie luate si care vor converti suferinta, care trebuie luate cu orice pret. Lucrurile nu se intampla pur si simplu de la sine. Totul depinde de dorinta ta de a te elibera de stafiile trecutului, cauze ale tulburarii psihico - emotionale de care ne vom ocupa, daca iti doresti acest lucru, impreuna, in cadru sedintelor de psihoterapie.
Incepand din acest moment nu mai ai scuza pentru tulburarea, dependenta, apatia, problemele, teama si starea de rau din viata ta. Nu mai poti sa spui: "Nu stiu ce sa fac !". Pentru ca acum sti ! Sti ca aici poti primi ajutor, vindecare si rezolvare. Sti ca aici este un specialist PENTRU TINE.

Daca doriti sa faceti o programare la cabinetul psihologic sau aveti intrebari
tel: 0726 227 085
e-mail: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem,vsi sa lucram impreuna.
MARIA STEFANIA BOLDEA
Psiholog. Psihoterapeut

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA CEA MAI BUNA !!