Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

FORME DE ABUZ: 1. Abuzul activ

FORME DE ABUZ: 1. Abuzul activ
ABUZUL ACTIV

Aici este vorba despre agresiuni fizice usor de identificat. Batai. Molestari. Abuzuri sexuale de orice fel, pana la contactul sexual. Acestea nu sunt numai acte imorale, dar si ilegale.

Active si distructive, dar nu si ilegale sunt si manifestarile extreme ale furiei, violenta verbala, tipetele sau acuzatiile violente si negandite, meritate sau nu, dar in general nefondate. Toate acestea lasa urme si cicatrici, care se vor simti de/a lungul timpului, chiar daca urmele lor nu sunt vizibile fizic. Copil supus violentei verbale sau emotionale este agresat la modul activ.

Daca in trecutul tau au existat abuzuri active, trebuie sa stai in fata realitatii, cu orice pret. In prima faza nu trebuie sa faci altceva decat sa recunosti existenta acestor abuzuri. Acesta este primul pas, foarte important pentru vindecare.

Dar tu poti spune cu sinceritate ca parintii tai n/au facut niciodata asa ceva, dar aceasta forma de abuz, nu este totul. Exista alte forme de agresiune mult mai subtile dar la fel de nocive: privarea de elementele necesare satisfacerii nevoii tale de a fi acceptat si iubit neconditionat, in copilaria ta, ceea ce numai parintii iti pot da prin: timpul lor, atentia, grija si dragostea lor.

Bibliografie. "Labirintul codependentei" de dr. Robert Hemfelt, dr. Frank Minirth, dr. Paul Meier. Editura "Pelegrinul"


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la cabinetul psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna