Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Pentru cine NU este Psihoterapia ?!?

Pentru cine NU este Psihoterapia ?!?
Autor: Psihotarapeut MARIA STEFANIA BOLDEA
Psihoterapia nu este pentru toti oamenii ! Psihoterapia NU este pentru tine:

- DACA Crezi ca nu ai nici o problema, nu ai nevoie de ajutor si nu vrei sa te schimbi.

- DACA Crezi ca sanatatea, starea de bine si fericirea iti " va cadea din cer" iar tu nu trebuie sa faci nimic pentru asta.

- DACA Crezi ca ceilalti ar trebui sa faca ceva pentru ca tu sa fii fericit. Daca nu vrei sa faci nimic. Pe oamenii care nu fac nimic, nici Dumnezeu nu-i poate ajuta.

- DACA Nu esti gata sa fii sincer si deschis cu tine insuti si preferi sa te minti singur.

- DACA Nu esti gata sa TE ANGAJEZI intr-un PROCES psihoterapeutic. Daca problema cu care te confrunti dureaza de mai mult timp, poate chiar ani si este o problema presanta, este nerealist sa iti imaginezi ca dupa cateva intalniri trebuie deja sa te faci bine !

- DACA Nu esti gata sa stai in fata trecutului tau si sa te confrunti cu el. Daca nu esti gata sa oferi si sa primesti iertare.

- DACA Nu esti gata sa-ti asumi responsabilitatea pentru viata ta si pentru situatia in care te gasesti.

- Daca te complaci in starea de nefericire, amaraciune, teama si suferinta in care traiesti.
DACA Iti place sa fii compatimit, sa ti se acorde atentie speciala si sa fii dependent de ceilalti.

- DACA tii cu orice pret la dreptatea ta, esti rigid si ai multe idei fixe ! Daca este mai important pentru tine sa ai dreptate decat sa fii sanatos si fericit ! DACA Nu esti gata sa renunti la limitari, la zidurile si blocajele din mintea si din viata ta.

- DACA Consideri ca tu nu meriti sa te bucuri de viata. Daca consideri ca nu merita sa investesti in tine pe termen lung. Daca renunti usor si nu esti gata sa perseverezi pentru a-ti atinge scopul. DACA Nu vrei sa fii fericit !

- Daca pentru tine sunt mai importante comoditatea, compromisul, comfortul, lenea decat vindecarea, evolutia si progresul tau ca fiinta umana.

Daca insa vrei mai mult de la tine si esti gata pentru o restaorare si o schimbare semnificativa in viata ta, incepe aceasta calatorie palpitanta si binefacatoare catre tine insuti, care este psihoterapia, iar rezultatele te vor surprinde intr-un mod placut.

De ce sa depunem un efort sustinut ca sa ne schimbam ? Pentru ca in viata fiecarui om, deci si in viata ta, vine o vreme a bilantului ! O vreme cand iti faci socotelile cu tine insuti, o vreme cand sa pui in cantar resursele personale, oportunitatile care le-ai avut la dispozitie, sansele de a face ceva diferit, si realizarile tale ! Daca balanta iti va iesi dezechilibrata, iar bilantul negativ atunci este bine sa sti ca singura sansa de a ajunge sa fii multumit si satisfacut cu tine insuti este facand O SCHIMBARE !

A trai o viata semnificativa inseamna sa te deschizi pentru experiente noi, inseamna a te schimba la fiecare pas. Fiecare pas din viata are pretul sau. Fie ca alegem sa ramanem asa cum suntem si nu schimbam nimic, fie ca alegem sa ne schimbam, trebuie sa platim pretul ! Nimic nu este gratis !

TIMPUL NU VINDECA TULBURARILE PSIHICO - EMOTIONALE !

Starea persoanei cu tulburari psihico - emotionale nu se inbunatateste cu timpul. Maine nu va fi mai bine. Va fi mai rau. Fericirea si multumirea, atat de indepartate de cel aflat intr/o astfel de situatie se vor indeparta si mai mult, chiar daca se schimba conditiile exterioare.

Aceasta tulburare poate fi fatala ?
Netratata poate duce la depresii grave si la sinucidere.
Rezistenta organismului slabeste, favorizand actiunea unor boli care in mod normal n/ar constitui o problema.
Multe dintre obsesiile si dependentele unei persoane care sufera de o astfel de tulburare cum ar fi alcoolismul, abuzul de stupefiante, medicamente, tulburari de nutritie sunt periculoase pentru viata bolnavului. Furia si violenta fizica pot pune in pericol viata unor fiinte nevinovate.

Exista cateva masuri care trebuie luate si care vor converti suferinta, care trebuie luate cu orice pret. Lucrurile nu se intampla pur si simplu de la sine. Totul depinde de dorinta ta de a te elibera de stafiile trecutului, cauze ale tulburarii psihico - emotionale de care ne vom ocupa, daca iti doresti acest lucru, impreuna, in cadru sedintelor de psihoterapie.

CARACTERISTICI FUNDAMENTALE ALE PERSOANELOR CU TULBURARI PSIHICO - EMOTIONALE

Persoana cu tulburari psihico - emotionale cauta in permanenta ceva despre care crede ca ii trebuie sau ii lipseste in viata personala pentru a fi fericita, este mereu nerabdatoare si nemultumita indiferent de conditiile exterioare in care se gaseste. Nimic nu ii este indeajuns !

O persoana cu tulburari psihico - emotionale este dominata de una sau mai multe obsesii: imagini, amintiri, ganduri, vise obsesive, precum si comportamente obsesive: obsesia de a munci tot mai mult, de a strange bani mai multi si mai multi, obsesia pentru alcool, droguri, agresiuni fizice, tulburari de nutritie, dependente sexuale, mania de a numara obiecte, de a le aranja geometric ori de a le alinia, obsesia de a/ti spala mainile fregevent.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale este marcata si sufera din cauza situatiei problematice din familia in care a crescut, marcata de abuzuri: fizice, emotionale, psihice: sumbre, fantomele trecutului, anii primei copilarii ne invadeaza prezentul. cateodata soptesc altadata tipa.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale are un scazut respect de sine, si adesea demonstreaza si un grad scazut de maturitate si inteligenta emotionala, traind ca o victima a propriilor impulsuri emotionale, alternand starile de "impietrire" cu izbucniri de manie sau lacrimi.
Cat de multumit esti de tine insuti ?
Te aperi de criticile nefondate ?
Te simti lipsit de sprijin si prieteni ?

Persoana cu tulburari psihico - emotionale este sigura ca fericirea si starea sa de bine depinde de ceilalti: partener, copii, parinti, sef etc, de ceea ce fac sau gandesc acestia, si de parerea lor. Compromiterea propriei imagini in fata altora fiind considerata o adevarata drama, pastrarea unei anumite aparente este o prioritate pentru o astfel de persoana.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale se simte excesiv de raspunzatoare pentru nefericirea celorlalti, pentru ceea ce li se intampla chiar si pentru capacitatea lor de discernamant.

Relatia dintre persoana cu tulburari psihico - emotionale si partenerul ei de viata sau alta persoana apropiata sau importanta pentru ea este tulburata de o lipsa de echilibru, intre dependenta si independenta, cu efecte extreme de nocive.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale este un adevarat maestru al negarii si reprimarii, nu pot vedea lucrurile asa cum sunt.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale isi face griji pentru lucrurile pe care nu le poate influenta si incearca sa le schimbe (in special isi doreste sa schimbe oamenii din jurul sau si comportamentul acestora).

Viata persoanei cu tulburari psihico - emotionale se desfasoara intre extreme.

Persoana cu tulburari psihico - emotionale cauta in permanenta ceva despre care crede ca ii trebuie sau ii lipseste in viata personala pentru a fi fericita.
Daca intalnesti la tine unele din aceste stari, iesi cat mai repede din aceasta situatie ! Cere chiar astazi ajutorul unui specialist !

daca doriti sa faceti o programare la cabinetul psihologic
tel: 0726 227 085
e-mail: dmboldea@yahoo.com. WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA CEA MAI BUNA !!