Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

Mostenirea transgenerationala si rezolvarea problemelor

Mostenirea transgenerationala si rezolvarea problemelor
Autor: Mitropolitul Antonie al Surojului
Întemeindu-se pe bogata sa experienţă pastorală şi medicală, mitropolitul Antonie al Surojului afirma: "Fiecare generaţie moşteneşte de la toate cele dinainte (în particular copiii de la părintii lor şi de la înaintaşii cei mai apropiaţi) caracteristici ale minţii, inimii, voinţei, particularităţi ale corpului, probleme rezolvate şi nerezolvate.

Dacă părintii au rezolvat în ei înşişi o anumită problemă, ei le transmit copiilor o omenitate mai şlefuită, eliberată de acea "problemă blestemată", ca să folosim expresia lui Dostoievski. Dacă ei nu vor fi în stare să o rezolve, generaţia următoare se va lovi de ea mai devreme sau mai târziu.

Și eu am întâlnit oameni care-mi spuneau: "Am cutare sau cutare ispită, apare în mine cutare sau cutare problemă. De unde şi până unde?" Și, "săpând" în trecutul lor, reuşeam să găsesc de câteva ori la strămoşii şi la părinţii lui aceeaşi problemă nerezolvată.
Problema apărea în faţa acelui om, care o rezolva tocmai fiindcă ştia că e un lucru moştenit şi că rezolvând-o o rezolva pentru bunica sa, pentru bunicul său, pentru străbunicul său şi pentru părinţii săi".

sursa: www.sfintiiarhangheli.ro


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la Cabinetul Psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna