Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

FII LIBER - MESAJ pentru Adolescenti

FII LIBER - MESAJ pentru Adolescenti
TREI POVESTI:

Au fost odata trei baieti:Teddy,George si Abe.

• Teddy s-a nascut in 1858,suferea de astm si de miopie. Astmul il facea atat de sensibil,ca nu putea merge la scoala cu ceilalti copii si nici cu baietii din vecini nu se putea juca. Dificila situatie.. Dar,cu toate acestea tatal sau i-a spus odata:"˜ Daca vrei,poti face lucruri mari !"˜.L-a crezut.Din acea clipa a inceput tratamentul pentru astm si lupta cu destinul, acel impuls l-a insotit toata viata...Astfel a reusit sa stapaneasca astmul;se exceleze in limbile clasice si sa obtina Magna cum Laude la Harvard. Dar pentru a depus EFORT,mult...

• George a crescut impreuna cu familia sa intr-o plantatie, izolat de restul lumii. Pentru ca tatal sau a murit cand el avea 11 ani si s-a invatat de mic cu greul, preluand responsabilitatile impreuna cu fratele sau. A lucrat pe plantatie din greu pana la varsta de 15 ani, iar la 15 ani a fost acceptat pe un vas.......................Si el a depus mult EFORT, iar la 20 de ani a ajuns comandant al politiei.

• Abe s-a nascut in 1809. Toata copilaria si adolescenta si-a petrecut-o lucrand din greu si ajutandu-si tatal pe putinele pamanturi ale familiei. Nu a ajuns la scoala,desi ar fi vrut. Tot ce a invatat,a invatat singur. Mergea zeci de kilometri pentru a cumpara o carte sau pentru a asculta un vorbitor bun. Visa sa ajunga avocat. Dar asta nu era chiar asa de usor,un simplu taran fara carte,s-ajunga avocat. A invatat,a depus EFORT si a luat examenul in avocatura.
"˜Da,si ce-i cu asta?`.Nimic,dar i-a ghici cine-s cei trei baieti !
.Primul este George(Washington),al doilea este Teddy(Theodore Roosevelt),iar ultimul este Abe(Abraham Lincoln).
Cei mai mari presedinti ai Americii.
Spune-mi acum ca destinul e devina...

Hai sa-ti spun ceva,ai doua alternative:calea majoritatii si calea oamenilor mari.

• Prima e simpla,fara responsabilitati,o aleg 95% din oameni.Te nasti,cresti,mergi la
scoala unde inveti sau nu,mergi mai departe la liceu,facultate,te distrezi ceva
timp.Apoi alegi un servici,de regula la intamplare,unde lucrezi pentru altul pe un salar
mizer,de obicei facand ce nu-ti place,in loc sa lucrezi pentru tine.Putin mai tarziu iesi
la pensie,cand te miri de ce n-ai bani pentru medicamente si te intrebi ce sens are viata
asta.Normal ca n-are sens daca nu-i dai tu unul.Ai fost "˜liber`,ai facut ce-ai vrut,de ce ai ajuns aici?NU exista destin, e doar scuza oamenilor slabi.Probabil n-ai raspuns,dar iti dau eu unul : ai semanat mediocritate ai cules mediocritate.Nu ti s-a facut absolut nici o nedreptate.Daca cineva poate fi acuzat,tu esti acela.Aceasta este viata anonimului de rand.

• A doua alternativa(a marilor personalitati)
presupune efort,disciplina,multa munca,dar cu toate acestea le faci de placere.Te nasti,cresti,mergi la scoala unde inveti daca-ti place.Mergi mai departe la liceu,facultate,te distrezi,dar nu uiti de responsabilitati,pentru ca deja ai un vis la care lucrezi.La un moment dat ceilalti isi dau seama ca esti diferit,dar tu esti mandru de asta.Incep sa rada de tine,sa te ironizeze,dar tu nu bagi in seama decat pe cine trebuie.Dupa un timp incepi sa ai idei
ciudate pe care ceilalti le considera nebunii.Tu,insa dezvolti acele "˜nebunii` si dupa
mult timp de stat impotriva curentului oamenii observa ca ideile tale erau
geniale,regretand ca n-au observat asta mai devreme.Acum lumea te cunoaste,devii un
exemplu pentru multi si toti iti multumesc pentru ca nu ia-i ascultat.Aceasta este
viata marelui om pe care lumea il idolatrizeaza pentru imensele lui realizari.

De TINE depinde totul...nu spun sa te lasi de PC games,TV,messenger,pornografie,reviste de scandal,seriale de trei bani sau alte dependente.Dar iti spun ceva:asta e drumul majoritatii,un drum al naibii de batatorit.Si drumurile batatorite de obicei nu duc nicaieri.
Nimic,crede-ma chiar nimic(nici vizionarea celui mai nou film,nici castigarea unui meci de basket sau altceva,nici terminarea celui mai nou joc,nici castigarea la lotto,etc.,etc.) nu-ti da o asa o satisfactie ca atunci cand iti dai seama ca ai realizat ce ti-ai propus,ca ai reusit sa te conduci pe tine insuti,ca detii puterea in viata ta.E ceva magnific sa vezi soarele cum apune in toata puterea lui si sa-ti dai seama ca propria putere creste.

Sa-ti vand,pe gratis,un ultim pont:Si oamenii care au ramas jos si cei care au schimbat lumea au depus aceeasi cantitate de efort!!!Culmea ironiei,nu?Asta e adevarul.Primii se chinuie toate viata.Ceilalti depun foarte mult efort la inceput,apoi e mai usor.
Eu personal imi doresc sa alegi a doua alternativa(care duce la succes),astfel sa formam o comunitate mai buna si...poate intr-o zi o lume mai buna.

Pe scurt:
Totul depinde de tine,daca vrei sa ramai un anonim,sa te zbati toata viata,sa nu gusti niciodata adevaratul succes alege prima varianta,te incurajaza aproape toata lumea.O SA FIE SIMPLU,chiar foarte.

Daca vrei insa ceva mai mult,sa iesi din anonimat,ca lumea sa te cunoasca si sa se bucure de ce-i oferi.Daca vrei s-ajungi liber,sa-ti traiesti viata la maxim,fara sa mori in coma alcoolica sau de supradoza(ce cred unii ca inseamna libertate).Daca vrei sa traiesti fiecare secunda din viata,fiind fericit si facandu-i pe altii fericiti.Vrei celebritate,putere,lux,popularitate,bani si mai ales o viata fericita?Daca vrei s-ajungi pe cele mai inalte culmi...poate chiar sa schimbi lumea alege...cea de-a doua varianta,te incurajez eu si inca cativa "˜nebuni`.O SA-TI PLACA,la nebunie.

Practic:
Alege!Ce vrei mai mult,sa fi ca ceilalti(mupetts) sau sa fi liber?E destul de simplu,alege...
Simte-te liber sa-ti modelezi viata!
sursa: http://fiiliber.com/zacusca/trei-povesti/

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la cabinetul psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro