Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

SCRISOAREA UNUI TANAR

SCRISOAREA UNUI TANAR
"Te rog mult încearcă să înţelegi şi ceea ce nu-ţi spun. Nu te lăsa prins în plasă, nu te lăsa înşelat de figurile pe care le fac. Port mii de măşti pentru că îmi este teamă să fiu descoperit. Dar te rog să nu mă crezi, te rog să nu mă crezi!!! Atitudinea mea exterioară poate ţi se pare sigură, dar nu este decât o mască.

În interiorul meu nu e nimic care să i se asemene acestei măşti. În minte totul este plin de teamă, confuzie, singurătate, dar încerc să le ascund pe toate acestea. Nu-mi place ca cineva să-şi dea seama de toate acestea. Numai gândul la slăbiciunea mea mă înspăimântă şi îmi este teamă să mă vadă ceilalţi astfel. Tocmai pentru acest motiv îmi fac cu disperare măşti în spatele cărora să-mi pot ascunde o faţă calmă, liniştită, inteligentă care să mă ajute să mă ascund în faţa celorlalţi, dinaintea privirilor pătrunzătoare care ar putea să mă recunoască.

Totuşi sunt conştient că una din aceste priviri ar putea să fie salvarea mea, mai ales acum dacă m-aş lăsa vindecat de iubire... E singurul lucru care mi-ar da acea siguranţă pe care acum nu pot s-o accept: aceea că eu valorez ceva! Totuşi eu nu vreau să-ţi spun toate acestea; nu am curaj; îmi este teamă să o fac. Îmi este teamă că privirea ta nu va fi plină de iubire şi nu mă va accepta aşa cum sunt. Îmi este teamă că mă vei dispreţui şi că vei râde de mine, iar acest zâmbet al tău m-ar ucide. Îmi este teamă că sunt un nimic, o nulitate, că eu nu contez, că fiinţa mea nu valorează nimic, îmi este teamă că tu o vei vedea şi o vei refuza...

Te rog ascultă-mă cu atenţie şi încearcă să înţelegi ceea ce nu-ţi spun şi ceea ce nu-mi place să-ţi spun. Ceea ce spun pentru a supravieţui şi ceea ce nu sunt în stare să exprim. Urăsc să joc teatru şi să mă ascund. Foarte serios o spun! Urăsc acest joc superficial pe care-l fac. Privirea ta, simpatia ta şi forţa inimii tale îmi pătrund în viaţa mea. Vreau ca tu să ştii asta.

Vreau ca tu să ştii cât de important eşti pentru mine, până în ce punct poţi să faci din mine, dacă vrei, fiinţa umană care sunt în realitate. Cât de mult aş vrea ca tu să vrei! Doar tu poţi distruge zidul în spatele căruia mă ascund tremurând, plin de teamă! Doar tu poţi distruge această mască a mea. Doar tu poţi să mă eliberezi de lumea mea plină de umbră şi teamă, de nesiguranţă şi singurătate. Te rog să nu mă treci cu privirea! Te rog să nu mă abandonezi!

Nu-ţi va fi uşor. Îndelunga convingere că nu valorez nimic creează mari bariere. Cu cât vei încerca să te apropii mai mult de mine cu atât mai mult voi încerca să te resping. Mă voi apăra de tot ceea ce spun acum. Totuşi mi s-a spus că iubirea este mai puternică decât orice atac şi în ea mi-am pus toată speranţa! Te rog încearcă să distrugi aceste bariere cu blândeţe şi cu fermitate!

Te vei întreba cine sunt eu. Ei bine, eu sunt o persoană pe care tu o cunoşti foarte bine. Eu sunt acela pe care îl întâlneşti, orice om care îţi vine în întâmpinare!"

Un tânăr între tineri


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la Cabinetul Psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna