ROmedic Cabinete medicale Piatra Neamt Cabinete Chirurgie cardiacă și a vaselor mari Chirurgie cardiacă și a vaselor mari Piatra Neamt

Radiologie Generala

Radiologie Generala
Autor: Antares Clinic

Radiografia cu raze X este cea mai rapida si mai usoara metoda utilizata de medic pentru a vedea si a evalua structura osoasa (oasele) in caz de traumatisme (cum ar fi fracturi craniene si leziuni ale coloanei vertebrale) si nu numai. Radiografia joaca, de asemenea, un rol important în ghidarea interventiilor chirurgicale ortopedice, se pot descoperi forme mai avansate de cancer la nivelul oaselor, desi depistarea precoce a neoplaziilor necesita alte metode.
Probabil cea mai comuna utilizare a radiografiei osoase este de a ajuta medicul în identificarea si tratarea fracturilor. Radiografii ale craniului, coloanei vertebrale, toracelui, abdomenului, articulatiilor si extremitatilor sunt efectuate in cadrul clinicii noastre in fiecare zi. Imaginile radiografice ale leziunilor dupa traumatisme sau alte incidente pot arata fracturi chiar foarte fine sau aschieri ale osului, în timp ce imaginile produse dupa tratament asigura medicul ca fractura a fost aliniata corect si stabilizata pentru vindecare. Acestea mai pot fi folosite pentru diagnosticarea si monitorizarea progresiei bolilor degenerative, cum ar fi artrita. Ele joaca, de asemenea, un rol important în depistarea si diagnosticarea cancerului, desi, de obicei, tomografia computerizata (CT) sau RMN-ul sunt mult mai eficiente in diagnosticarea (natura si marimea leziunii ) neoplasmelor.De asemenea pe radiografie pot fi vizibile modificarile severe de la nivelul osului determinate de osteoporoza. Insa determinarea densitatii osoase pentru pierderea timpurie a densitatii minerale a osului se face de obicei cu echipamente specializate (metoda DEXA) in clinica noastra realizandu-se osteodensitometrie DEXA la nivelul coloanei vertebrale, soldurilor (col femural) si antebrat.

 
Programare