Ce este „ortodonția minimum touch” și cum ajuta pacienții
Autor: Advertorial oferit de Cabinetele Dr. Anca Oltean

Modul de lucru în OMT implică îmbinarea mai multor metode imagistice și de tratament moderne, educarea pacientului și controlul online de specialitate. În acest sens, în vederea stabilirii tratamentului, încă de la început vor fi folosite scanerele 3D intra-orale, în combinație cu programele informatice de diagnostic și alte metode imagistice moderne, acolo unde este cazul. Astfel, medicul obține informațiile de care are nevoie în timp real, cu maximum de confort pentru pacient (gândiți-vă doar la metoda mulajelor...). Pasul următor îl reprezintă alegerea modului de tratament. Dotarea cabinetului de specialitate cu imprimantă 3D pentru confecționarea aparatelor transparente scade și mai mult timpul petrecut de pacient în cabinetul medical. Astfel, folosirea succesivă: scaner intra-oral 3D – program de diagnostic – imprimantă 3D, scade considerabil durata de așteptare pentru începerea tratamentului efectiv. Decizia în OMT este ușurată de purtarea de către pacient, a aparatelor fixe autoligaturante sau à alignerelor, aparate moderne, transparente (practic invizibile), asemănătoare gutierelor, aplicate fiecare pe câte un maxilar.
După o perioadă de câteva săptămâni, medicul, împreună cu pacientul, în urma controlului de specialitate hotărăsc tipul de aparat care va fi folosit pentru finalizarea tratamentului. Controlul în această perioadă se poate face online, iar aceasta presupune educarea pacientului de către medic în ceea ce privește modul de obținere a fotografiilor edificatoare pentru medicul ortodont. Este mai facil decât pare la prima vedere, și cu puțină atenție, pacientul poate obține cu ușurință imaginile dorite de specialist. Astfel, pacientul devine mult mai conștient de importanța urmării cu strictețe a recomandărilor medicului, în vederea obținerii celor mai bune rezultate. În urma controlului online, medicul îl va instrui pe pacient cu privire la etapele ulterioare ale tratamentului.
În cazul alegerii metodei de tratament clasice, cu aparate fixe montate (brakeți și sârme), există pe piață variantele moderne ale acestora, confecționate din aliaje noi, care sunt mult mai rezistente, mai flexibile și care interacționează într-un mod prietenos cu mediul oral, astfel încât sunt garantate atât scăderea duratei tratamentului, cât și eliminarea sau limitarea efectelor adverse (iritări ale gingiei, ulcerații, acumulări de placă bacteriană, demineralizări etc.). Unele dintre cele mai mari firme producătoare de aparatură medicală pentru cabinetele ortodontice oferă deja soluții ultra-moderne, concepute special pentru OMT. Există chiar soluții de urmărire și corectare a tratamentului, care implică folosirea inteligenței artificiale pentru evidențierea progreselor, dar și a defectelor.
Devenită deja lider în tendințele privitoare la modul de lucru al specialiștilor în ortodonție de peste hotare, OMT începe să fie aplicată și în cabinetele noastre, cu succes. Principiile de bază ale acestei metode: planificarea atentă, controlul tratamentului și garantarea unor rezultate foarte bune, sporesc eficiența actului medical și ajută la menținerea unor costuri colaterale sub control, prin reducerea operațiunilor efectuate în cabinet și a personalului implicat în proces. Rezultatul dorit al oricărui tratament ortodontic de succes, zâmbetul frumos, este astfel obținut mult mai rapid și mai eficient.
Cabinete dr. Anca Oltean - medic specialist Ortodonție și estetică dento-facială
- Piața Națiunile Unite nr 3-5, Bl A, et.2, ap 15, sector 4;
- Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Victor Babeș din Șoseaua Mihai Bravu 281, sector 3.
Pentru programări, vă așteptăm cu telefon la nr. 0754 341 179.
www.ancaoltean.ro - despre inovație în ortodonție
Pentru orice întrebare: smile@ancaoltean.ro
https://henryscheinortho.com/mto/
https://www.orthotown.com/magazine/article/8286/minimum-touch-orthodontics
https://neso.org/minimal-touch-orthodontics/
https://orthodonticproductsonline.com/resource-center/videos/john-graham-on-what-minimum-touch-orthodontics-means/
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Burnout: Redescoperă Echilibrul și Vitalitatea
- Cum să alegi un medic stomatolog bun
- Descoperă lumina în întuneric: Terapie Online pentru părinții cu copii cu dizabilități
- Luminând întunericul: lupta cu monștrii interiori - Depresia și Anxietatea
- Cinci Ani de Zâmbete și Îngrijire: Clinica Stomatologica Dentaline Bucuresti Sărbătorește cu mândrie peste 5 Ani de Activitate
- Clinica de reproducere asistată Embryolab, cu rate mari de succes în Europa, oferă un tratament FIV GRATUIT
- Dantură nouă, în doar 4 paşi! Descoperă cum să îţi recapeţi rapid zâmbetul, cu ajutorul iDentity®️ Clinic
- Examinarea psihologica pentru obtinerea permisului de conducere? De ce avem nevoie de ea?
- Terapia Winback TECAR pentru recuperare medicală
- Sigilările dinților la copii: prevenirea cariilor în mod eficient
- O echipă de clujeni a creat aplicația care stochează istoricul medical al pacienților
- Numește-le ca să le poți gestiona! Simplu, despre emoții...
- Lene sau depresie?
- Totul despre operația ReLEx SMILE Pro: procedura de corecție a vederii cu laser minim invazivă și avantajele sale
- Îmbătrânirea: ce alegeri putem face pentru a fi longevivi?
- Gândește pozitiv și viața ți va schimba!?
- Cum să pui granițe personale fără furie
- Femei fără copii
- Următorii pași după o ruptura de ligament incrucisat anterior
- Care sunt cauzele unei rupturi de menisc și ce tratament există pentru această afecțiune