ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Hematologie Hematologie Timisoara

De ce sistemul nostru de video-endoscopie cu capsulă este cel mai performant

Centrul Medical Ţuculanu a reuşit de curând achiziţionarea uneia dintre cele mai de vârf tehnologii în domeniul imagisticii tubului digestiv, sistemul de videoendoscopie digestivă cu capsulă.
Această explorare imagistică redefineşte diagnosticul gastrointestinal oferind o alternativă minim invazivă, neiradiantă şi nedureroasă de vizualizare a întregului tub digestiv în status natural.
Metoda s-a dovedit a fi sigură şi eficientă, şi foarte important, dintre explorările digestive, cea mai agreabilă, tolerată şi acceptată pentru pacient.
Principiul simplu de funcţionare a fost respectat pe parcursul întregii evoluţii tehnologice a platformei de diagnostic şi constă în ingestia unei camere video de dimensiunea unei capsule de medicament, capabilă să filmeze cu înaltă rezoluţie imagini din tractul digestiv , imagini care sunt apoi transmise prin intermediul senzorilor la un dispozitiv de stocare de imagini. La sfârşitul procedurii toate imaginile sunt compilate cu ajutorul unui soft specializat în procesare video şi interpretarea aspectelor endoscopice.
Totodată, avem bucuria să vă anunţăm că echipamentul pe care vi-l punem la dispoziţie, Given Imaging-Pillcam Endoscopy, este cel mai performant în momentul de faţă dintre principalele patru sisteme utilizate pe plan mondial:
PillCam (pentru esofag, intestin subţire, colon) produs de Given Imaging, Israel;
Endocapsule (pentru intestin subţire) produs de Olympus, Japonia;
OMOM (pentru intestin subţire) produs de Jinshan Science and Technology Co., China;
MiroCam (pentru intestin subţire) produs de Intromedic, Coreea de Sud.

Sistemul video-endoscopic cu capsulă tip Given Imaging este cel mai bun de pe piaţă din următoarele motive:
1. asigură cele mai multe segmente digestive investigate;
2. este dotat cu cel mai mare număr de camere video;
3. dispune de cel mai mare unghi de vizualizare;
4. beneficiază ca sistem de siguranţă de sistemul Agile care poate evalua permeabilitatea tubului digestiv şi previne retenţia capsulei;
5. soft-ul ultraperformant este actualizat periodic.

1. Cele mai multe segmente digestive investigate
Sistemul Given Imaging, spre deosebire de celelalte care pot investiga doar intestinul subţire, poate examina esofagul, parţial stomacul, intestinul subţire şi colonul. Pentru aceasta echipamentul nostru poate utiliza trei tipuri de capsule endoscopice: PillCam Eso 2, PillCam SB 2 şi PillCam Colon 2

2. Cel mai mare număr de camere video
Sistemul PillCam Eso 2 şi Colon 2 are două camere video (faţă-spate), spre deosebire de celelalte endocapsule de pe piaţă care au doar o singură videocameră (faţă) şi, datorită acestui fapt, prezintă numeroase unghiuri moarte şi pot omite detalii importante ale mucoasei tubului digestiv.

3. Cel mai mare unghi de vizualizare
Videocamerele sistemului Pillcam au cel mai mare unghi de vizualizare, astfel încât pot observa mai multe detalii decât sistemele concurente:
PillCam 156-169-172°
Endocapsule 145°
OMOM 140°
MiroCam 150°

4. Sistemul Agile care poate evalua permeabilitatea tubului digestiv şi previne retenţia capsulei
Sistemul Agile permite estimarea probabilităţii de retenţie a capsulei şi de ocluzie intestinală la persoanele cu risc, aşa cum sunt pacienţii cu suspiciune de strictură sau stenoză digestivă în caz de:
administrare cronică de antiinflamatoare nesteroidiene;
intervenţii chirurgicale pe abdomen;
boală Crohn cu evoluţie îndelungată;
tumori benigne sau maligne ale tubului digestiv;
iradiere pe regiunea abdominală şi intestinală.
Investigaţia cu capsula Agile se efectuează înaintea unei procedurii reale de endoscopiei cu video-capsulă la pacienţii care prezintă unul sau mai mulţi factori de risc ocluziv dintre cei menţionaţi mai sus.
Testarea începe cu ingestia capsulei Agile care are dimensiuni comparabile cu ale video-capsulei endoscopice PillCam, este biodegradabilă şi este prevăzută cu un senzor RFI.
După 30 ore, se verifică cu scanner-ul de patenţă Agile dacă a fost eliminată capsula-test.
În cazul în care aceasta nu a putut traversa tot tubul digestiv, senzorul RFI al capsulei-test va putea fi identificat cu ajutorul scanner-ului la nivelul zonei de strictură sau stenoză şi ulterior capsula Agile este supusă unui proces de biodegradare, micşorare şi eliminare, prevenind necesitatea îndepărtării chirurgicale a video-capsulei.
Retenţia capsulei Agile contraindică, bineînţeles, investigaţia cu video-capsulă şi face sistemul de videoendoscopie Given Imaging cel mai sigur sistem de examinare cu capsulă.

5. Soft ultraperformant actualizat periodic
Sistemul Given utilizează aplicaţia de interpretare RAPID care dispune de o mare capacitate de analiză a imaginilor:
estimare automată a dimensiunii polipilor;
formularea suspiciunii de sângerare;
ameliorarea imaginilor cu ajutorul tehnologiei FICE (cromoendoscopie virtuală) care poate vizualiza mai bine leziunile subdenivelate, supradenivelate sau sângerânde;
creerea unui film video adaptativ care optimizează decodarea imaginilor;
vizualizare unică, dublă, duală, cvadruplă, în mozaic sau panoramică, modalităţi care permit examinatorului să depisteze detalii dar şi să-şi facă o imagine completă.
 
Programare