ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Hematologie Hematologie Timisoara

Trombofilia indusă de COVID-19

Trombofilia indusă de COVID-19

Cele mai grave cazuri de infectie cu COVID-19, inclusiv varianta Omicron se manifestă prin formarea de cheaguri de sânge în diverse organe cu apariţia de insuficienţe severe de organ sau chiar deces. Din acest motiv este absolut necesar să fie combătută starea de trombofilie, adică predispoziţia la tromboze (formarea de cheaguri sanguine) prin prescrierea de anticoagulante atât în perioada acută a infecţiei cât şi pe termen lung după infecţia cu SARS-COV 2 deoarece s-au înregistrat numeroase accidente trombo-embolice la una sau mai multe luni de la boală, cu apariţia de infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale ischemice, tromboze venoase profunde, etc., inclusiv la persoane tinere.

Din păcate, medicaţia anticoagulantă are numeroase riscuri şi contraindicaţii şi trebuie supravegheată permanent, de preferinţă de un medic specializat în Hematologie care este familiarizat cu tulburările de coagulare ale sângelui şi tratamentul lor.

În acest scop puteţi apela la hematologul nostru (tel. 0735.165.497) pentru stabilirea preparatului medicamentos optim, a schemei terapeutice, precizarea duratei administrării şi monitorizare atentă.

 
Programare