Suntem pe acest pamant cu un scop. Scopul si misiunea clinicii Alegria este de a-i ajuta pe care vin sa ne ceara ajutorul sa devina mai constienti,mai increzatori,mai puternici in interior,mai deschisi si mai atenti la propriile nevoi. Ai incredere si vei reusi!
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Homeopatie Homeopatie Bucuresti

Ce este terapia cognitiv-comportamentala?

    CBT (Cognitive Behavioral Terapy) este forma de psihoterapie care combină terapia cognitivă cu terapia comportamentală. Modul pe care se centrează această terapie este felul in care gândești ceea ce se întâmplă in viața ta- gândurile tale, imaginile, convingerile si atitudinea ta (procesele tale cognitive) și impactul pe care acestea îl au asupra comportamentului tău si asupra modului in care iti gestionezi problemele emoționale.

 

Terapia cognitiv-comportamentală se centrează pe felul in care iți poți modifica orice gen de tipar negativ de gandire sau comportament care iti cauzeaza problele.Alternativ acest lucru poate modifica ceea ce simti.

 

Ce se intampla intr-o sedinta de terapie?

Sedinta are o structura. La inceput te intalnesti cu terapeutul sa discutati problemele specifice si sa stabiliti impreuna obiectivele asupra carora doresti sa lucrati.Veti incepe sa planificati continutul sedintelor si sa discutati cum sa te descurci cu problemele tale.

Sedinta dureaza 50 de minute si poate fi urmata o data pe saptamana sau de doua ori ,in functie de intensitatea si gravitatea problemei.

Terapia CBT se axeaza mai mult pe prezent decat ceea ce s-a intamplat in trecut,cu toate acestea,terapia poate rascoli trecutul si felul in care experientele din trecut influenteaza in prezent modul in care interpretezi lumea.

 

In ce afectiuni este eficienta terapia cognitiv-comportamentala?

atacuri de panica si anxietate

depresie

managementul furiei

schimbari de dispozitie

sindromul de oboseala cronica sau burn-out

probleme de comportament alimentar(anorexie,bulimie)

durere cronica

tulburari de personalitate

probleme de somn

probleme de relationare

tulburari de stres post-traumatic

 

Prin terapia cognitiv-comportamentala poti invata principii care iti imbunatatesc calitatea vietii si cresc sansele sa progresezi in viitor.

 

 
Programare