ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

De ce sa merg la psiholog?

De ce să merg la psiholog? 

Ce se întâmplă la psihoterapie?

 

Psihologul este o persoană care are cunoștințe și experiență pentru a asculta și a însoți pe cineva într-o discuție: ascultă și este interesată cu adevărat de ceea ce spui, înțelege ce îi spui, nu te judecă, este deschis, știe când, cum și ce să îți spună (de asemenea, știe și când să tacă), este sinceră, autentică și naturală și va ști să creeze o atmosferă în care tu să te simți bine.

 

În cadrul psihoterapiei, tu și psihologul tău veți lucra împreună pentru a descoperi și înțelege problemele și dificultățile pe care tu le ai, pentru a găsi soluții de a schimba sau îmbunătăți comportamentele și gândurile tale, ce nu sunt bune pentru tine. În plus, vei învăța strategii pentru a face față mai bine altor probleme din viitor. Nu va fi ușor, dacă ar fi ușor nu ar funcționa. O schimbare adevărată necesită efort.

 

Gândește-te că psihoterapia este pentru tine ca o călătorie sau ca un drum, pe parcursul căreia sau căruia vei face schimbări în viața ta, în gândurile, comportamentele și emoțiile tale. Psihoterapeutul este un însoțitor pe care tu o să-l ai în această călătorie, dar el nu va străbate acest drum în locul tău și nici nu te va căra în spate până la destinație. El va fi ghidul tău în această călătorie, iar tu vei străbate acest drum, la pas, în ritmul tău de mers. Vei trece peste obstacole, vei ajunge la răscruci și vei decide calea pe care o vei urma din acel punct. La capătul acestei călătorii sau la destinația la care te-a dus drumul tău, vei găsi acea stare de bine pe care tu o cauți acum, în timp ce citești acest text, dar și începutul unor noi și noi călătorii sau drumuri către tine însăți/însuți.

 

Drum bun și să ne vedem cu bine la destinație (una sau unele dintre ele)!

 
Programare