DEZVOLTARE PERSONALA

Bucuresti (Bucuresti)
Adresa: Bdv. Luptătorilor, Nr. 55, Cod postal 013305
Telefon: 0799772919
Web: www.reicenter.ro

 


REI ALTERNATIVE CENTER faciliteaza dezvoltarea personală prin utilizarea unor tehnologii brevetate și demonstrate științific timp de peste 40 de ani de către cercetătorii de la Monroe Institute® USA, www.monroeinstitute.org, pentru a îi ajuta pe participanții cursurilor să realizeze o stare personală de conștientizare interioară profund extinsă și să integreze experiențe personale în moduri în care să le aducă o viață mai productivă, mai sănătoasă și mai plină de sens.

 

Care este misiunea noastră?

Dorim să deschidem larg ușa spre creșterea nivelului de conștiință, pentru a crea un drum drept libertății de exprimare a adevăratului sens al vieții, a conștientizării și alegerii neconstrânse de frică, nevoi sau ignoranță.

 

Ce vă oferă cursurile noastre ?

În ultimii ani 20 ani, Dr. Psih. Roxana-Anca Macrin, impreuna cu echipa REI ALTERNATIVE CENTER, au susținut și participat la programe care au extins cunoașterea dincolo de limitele corpului fizic prin explorarea conștientă a dimensiunilor și lumilor interioare ale inconșientului personal.

 

Exercițiile din cadrul programelor au fost cercetate și verificate științific timp de 40 de ani în cadrul Institutului Monroe, mii de cursanți din toată lumea au experimentat deja în deplină siguranță, pas cu pas, stări care le-au adus răspunsuri, conștientizări și vindecări ale corpului fizic, mental, emoțional dar și dezvoltare spirituală.

Fiecare exercițiu urmează o temă specifică și de aceea are rolul de a susține și de a ghida prin indicații precise.

După fiecare exercițiu aveți ocazia să discutați experiențele personale cu ceilalți membrii ai grupului, dar și cu trainerul. În timpul pauzei, puteți să faceți o scurtă plimbare, să vă relaxați, să cunoașteți alți participanți la program, să vă bucurați de mese sănătoase și proaspăt pregătite sau pur și simplu să stați pe o bancă și să vă notați experiențele traite în caietul de curs.

 

TEHNICI UTILIZATE - imagerie ghidata

Forta imaginatiei - realitatea virtuala vindeca si  schimba perspective. Pentru ca SUBCONSTIENTUL nostru nu stie diferenta dintre realitate si fictiune, nu stie prezent, trecut si viitor, nu stie NU. Si pentru ca viata noastra, cu totul, este reprezentata de forta subconstientului in proportie der peste 90%....
Ideea de a recurge la imersiunea in realitatea virtuala pentru a trata fobiile  sau multe altele le-a venit comportamentalistilor americani pe la mijlocul anilor ‘90. Realitatea virtuala utilizeaza de obicei informatii vizuale sisonore (cercetatorii americani au reusit sa produca virtual chiar si senzatii tactile) si - cu toate ca scenariile virtuale contin mult mai putini stimuli senzoriali decat cei existenti in realitate- reusesc sa le induca pacientilor iluzia prezentei lor inrealitatea construita. De ce? Pentru ca fiinta umana nu poate procesa simultan decat un numar limitat de informatii, dar poate umple "gaurile" de perceptie prin puterea imaginatiei.Pana la urma, tehnica realizeaza prin mijloace specifice aceeasi desensibilizare prin expunere pe care o practica si terapiile comportamentale si cognitive, insa pare a fi mult mai eficienta.

Primul studiu terapeutic realizat pe baza realitatii virtuale - incercarea de a tratafobiile de inaltime a 20 de pacienti - a fost publicat in 1995 decatre Barbara Rothbaum, de la Universitatea de Medicina din Emory,Statele Unite. 12 dintre pacienti (ceilalti 8 au fost pusi pe o lista de asteptare) au urmat timp de 8 saptamani, individual, sedinte de imersiune in situatii virtuale, pe balcoane, poduri suspendate si in ascensoare transparente.70% dintre cei astfel tratati au confirmat intrarea in regresie a fobiei lor in viata de zi cu zi.

In 2002, A. Garcia-Palacios, de la Universitatea Jaume-I din Castellon, Spania, a realizat un studiuasupra arahnofobiei (frica de paianjeni). Dupa o serie de sedinte in cadrul carora pacientii trebuiau sa se "imprieteneasca" atat de bine cu un paianjen virtual, incat sa aiba chiar curajul de a-l "atinge", 83% dintre subiecti au inceput sa-si controleze aceasta fobie si in lumea reala. Cea mai explorata, in testele realizate prin intermediul realitatii virtuale, ramane totusi fobia de avion, considerata o tulburare complexa care asociazafricii de prabusire si celei de altitudine o componenta claustrofobica. De fobia de avion sufera cel putin 10% din intreaga populatie a globului si, potrivit estimarilor facute decompaniile aeriene, cel putin 20% dintre pasageri recurg la calmante inainte de decolare.Psihoterapia poate trate fobiile si prin asa-numita desensibilizare prin expunere virtuala, un fel de "cui pe cui se scoate". Mai intai, terapeutul trebuie sa-l obisnuiasca pe pacient, in mod gradual, mai intai virtual, cu obiectul sau situatia care-i provoaca angoasa, iar tratamentul se bazeaza pe ideea ca aceasta expunere progresiva virtuala, ceea ce permite reglarea alarmei anxioase, adica modifica circuitele cerebrale activate in prezenta stimulului.
Fobia este asociata unei dereglari a alarmei anxioase, iar alarma este modulata la nivelul nucleului amigdalian, care poate primi informatia de la un stimul extern pe doua cai diferite: una scurta, rapida, inconstienta, care trece direct din talamus in amigdala, si o alta elaborata, precisa si constienta, care trece prin cortex. Esecul acestor terapii se poate datora faptului ca nu toti pacientii reusesc sa-si imagineze scenele anxiogene sau sa-si infrunte direct "demonii". Angoasa care se ascunde inspatele oricarei fobii este greu de suportat, in primul rand pentru ca nu poate fi constientizata. Unii oameni de stiinta cred ca aceasta incapacitate ne vine din copilarie, cand inca nu detineam instrumentele necesare pentru a ne reprezenta si a comunica altora ceea ce simtim. Unele terapii isi propun sa vindece fobia pornind de la obiectul fobogen. Dar fobia nu poate fi redusa la acesta. Psihoterapia ii ofera celui care sufera de fobii un spatiu protejat,unde gandurile sale pot incepe sa se indrepte si spre teritoriul dificil de explorat al inconstientului. Pregatit sa asculte "vocea" inconstientului dincolo de discursul liber al pacientului sau, psihoterapeutul utilizeaza relatia stabilita cu el si cadrul terapeutic necesar pentru a-i asigura acestuia confortul unei constientizari treptate.


DOVEZI?
Biologic, atunci cand ne este frica, simturile transmit semnale catre talamus, un fel de centralade distributie a influxurilor nervoase. Confruntat cu mesaje care indica pericolul, talamusul lanseaza semnalele catre una dintre cele mai primitive parti ale creierului nostru - rinencefalul -care declanseaza reactiile fiziologice ale fricii inainte ca gandirea constienta si cortexul sa aiba timp sa intervina.
Lobul temporal, zona laterala acortexului cerebral, reprezinta centrul de coordonare a reactiilorde teama, iar zona implicata in tulburarile din categoria fobiil oreste nucleul amigdalian, care se gaseste in interiorul lobului temporal
Jean Cottraux, psihiatru la Unitatea de Tratament al Anxietatii din cadrul Spitalului Universitar de Neurologie din Lyon, coordoneaza un program destudiu clinic al tratamentului agorafobiei prin realitatea virtuala, in care au fost inclusi 90 de pacienti. 12 scenarii virtuale, sonore si vizuale in egala masura, au fost stabilite tinand cont de situatiile cel mai frecvent raportate ca generatoarede anxietate pentru agorafobici; printre acestea - intrarea intr-o sala de cinema sau condusul unei masini pe un drum de tara izolat.Tot in Franta, un studiu cuprivire la fobiile sociale se realizeaza in prezent in cadrul unui proiect european denumit Vepsy, care isi propune sa analizeze comparativ efectele celor doua terapii, terapia comportamentala si cognitiva (TCC) si terapia realizata pe baza realitatii virtuale.Patru scenarii virtuale au fostpentru a-i confrunta pe pacienti cu diferitele forme ale fobiei sociale: acestia trebuie sa reziste asalturilor unui vanzator insistent, sa poarte o conversatie amicala intr-un apartament, sa se deplaseze si sa se exprime sub privirea altor oameni si sa vorbeasca in fata unui public...

 


“Singura cale de a accepta și de a cunoaște existența realității este să o experimentezi personal.” – Robert A. Monroe

Esența programelor constau în exerciții practice de imagerie dirijata,  special concepute, care utilizează tehnologia de la Monroe Institute®, denumită HEMI-SYNC®, pentru dezvoltarea personală:

 

Pe parcursul celor 2 zile tonurile Hemi-Sync vă vor conduce, într-un mod foarte blând, în nivelele din ce în ce mai profunde ale stărilor de conştiinţă extinsă. Veţi avea exerciţii bazate pe tehnologia Hemi-Sync, foarte atent structurate, prin care veţi învăţa să atingeţi, să menţineţi şi să controlaţi diferitele stări de conştiinţă extinsă pentru a experimenta:
– relaxarea adâncă
– călătorii în vastitatea dimensiunilor interioare
– percepţia directă a sistemelor de energie mai înalte
– eliminarea temerilor inconştiente şi recuperarea energiei și forţelor personale care au fost blocate de aceste temeri
– vindecarea emoţională
– creşterea puterii personale
– creşterea creativităţii
– creşterea intuiţiei
– insighturi privind problemele importante din viaţa personală
– o înţelegere mai profundă a energiei personale
– acces la înţelepciunea inconştientului
– dezvoltarea percepţiei Sinelui Superior
– reducea stresului şi a problemelor de somn

 

Tehnicile utilizate activează o varietate de instrumente mentale dinamice, concepute pentru a vă susține să performați la cel mai înalt nivel personal, cât și să ajungeți la niveluri optime personale si profesionale. Participanții la aceste programe au deja o viață mai conștientă, plină de sens și de bucurie.


o Un program este limitat la maxim 24 de participanți
o Cursul este împărțit pe module de căte 2 zile
o Include, după cum urmează: activitatea de training, suport și fişe de lucru, rechizite curs, certificate de participare

o Nu include transportul, cazarea participantilor și mesele participanților.

 


HEMI-SYNC® este o tehnologie de ghidare brevetată, care funcționează prin generarea de semnale complexe, multistrat. Aceste semnale audio acționează împreună pentru a crea o rezonanță de unde cerebrale caracteristice stărilor specifice de conștiință extinsă. Rezultatul este o stare de creier coerent, concentrat, cunoscut sub numele de sincronizare emisferică, sau HEMI-SYNC®, în care emisfera stângă și cea dreaptă lucrează împreună într-o stare de coerență. HEMI-SYNC® este utilizată pentru relaxarea profundă, intensificarea somnului, gestionarea durerii, vindecare emoțională și organică, dispariția anxietății, stresului, dar și pentru dezvoltarea atenției, concentrării, memoriei, producând o minte coerentă, ceea ce reprezintă o condiție optimă pentru îmbunătățirea performanței umane, măsurabilă prin creșterea QI.


Unul dintre cei mai importanți cercetători în sincronia undelor cerebrale, Dr. Lester Fehmi, de la Princeton Biofeedback Research Institute, subliniază că "Sincronia reprezintă eficiența maximă a transportului de informații prin creier", deoarece produce o creștere bruscă a efectelor diferitelor stări ale undelor cerebrale. Prin colaborarea cu instituții medicale și universități de prestigiu, tehnologia HEMI-SYNC® a fost dovedită științific și clinic în cei 40 de ani de existență a Monroe Institute® și continuă să fie punctul central al unei varietăți de proiecte specializate de cercetare de care beneficiază psihoterapeuți, medici, educatori, sportivi.

 

Modalități de vindecare fizică, mentală și emoțională prin:

Călătorii extinse ale conștiinței Tehnici de explorare interioara Modalități de a remodela realitatea
Tehnici inovatoare de dezvoltare spirituală Dovezi măsurabile ale evoluției personale
Faceți cunoștință cu trainarii dumneavoastră!

Dr. Psih. Roxana-Anca Macrin, medic, psihoterapeut integrativ și transpersonal, membru Professional Division al Institutului Monroe(USA), este experimentată în călătorii și explorări interioare, fiind absolventă a multiple specializări în extinderea conștiinței umane, cu traineri acreditați din UK, USA, Germania, Spania, Thailanda, Peru și România.

 

Ce spun participanții?

Un medic despre HEMI-SYNC®, ca o soluție de eficientizare a muncii
Cu HEMI-SYNC®, zilele mele aglomerate la spital sunt mult mai echilibrate. Am observat că ajung la diagnosticul pacienților cu o viteză mai mare având un nivel mai ridicat de intuiție. Este metoda cea mai directă și ușoară de a pătrunde în puterea conexiunii minte-corp pe care am întâlnit-o vreodată. ~ Dr. Laura Badea., Specialist Urgențe Medicale

 

Medicii unei clinici de fertilizare in vitro despre HEMI-SYNC®

Ne confruntăm zilnic cu un amalgam de știință, emoții, tehnologie și miracole, certitudini și necunoscute. Trăiri intense ale celor care vin cu speranța de a avea un copil și care ne solicită nu numai abilități medicale, dar și capacitatea de a înțelege și a împărtăși emoții și așteptări. Acest curs a fost o incursiune fascinantă, o experiență incredibilă pentru noi, pe care o vom aplica și transmite și pacienților noștri. ~ Claudia F., Director Executiv, Clinica Gynera, București

 

Un CEO despre acest program ca o soluție în afaceri

Eu consider [HEMI-SYNC®] a fi una dintre, dacă nu cea mai importantă descoperire tehnologică a secolului. Am înțeles că energia umană este cea mai importantă resursă în afaceri. Să înveți să controlezi propria energie este calea de a atinge echilibrul muncii și a vieții. ~ Iris Martin, CEO, Creative Dimensions in Management, Inc.

 

O angajată o unei companii
Experiența petrecută alături de doamna Macrin a fost una unică. Ajunsesem într-un impas atât pe plan profesional cât și personal. La momentul respectiv nu-mi puteam imagina cum un astfel de curs îmi poate schimba viața. Acum mi-am recăpătat liniștea, am învățat ce înseamnă o gândire și o atitudine pozitivă, am învățat cum să separ viața personală de cea profesională, m-a ajutat să trec de la comportamentul de copil imatur și răsfățat, la comportamentul responsabil, fără să pierd copilul interior. ~ N. B.


Înscriere și informații suplimentare

prin email: rei.alternative.center@gmail.com


HEMI-SYNC® is a registered trademark of Interstate Industries Inc., dba Hemi-Sync®.
The Monroe Institute®, 365 Roberts Mountain Road, Faber, Virginia 22938 USA, (866) 881-3440

https://www.monroeinstitute.org/

https://youtu.be/R7qw82fi_Ms

  
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.