Exercitiile Pilates pentru imbunatatirea vietii sexuale - exemple

©

Autor:

Exercitiile Pilates pentru imbunatatirea vietii sexuale - exemple
Un corp sanatos, un corp in forma beneficiaza de o viata sexuala sanatoasa prin dezvoltarea rezistentei fizice, a increderii si a vigilentei corporale. Ceea ce aduc in plus exercitiile Pilates fata de alte exercitiii de fitness sunt flexibilitate, controlul respiratiei si controlul muscular.

Exercitii Pilates de sincronizare a respiratiei si a miscarii- ce complementeaza perfect ritmul sexual

Fiecare dintre aceste exercitii sunt create pentru intarirea “nucleului energetic” si educarea autocontrolului. Insa contribuie si la cresterea fluxului sangvin (benefic pentru sex) cat si mentinerea corpului intr-o pozitie ce iti permite controlul tuturor muschilor. " Seria celor 5 exercitii va ajuta sa va sincronizati respiratia astfel incat sa va mentineti fluiditatea miscarilor.
Unul dintre cele mai populare exercitii este “ The Hundred ” ce implica realizarea unor miscari foarte rapide, rimice, de pendulare a mainilor in aer in 10 serii a cate 10 miscari, la fiecare respiratie completa. Astfel va puteti educa controlul asupra respiratiei.
Exercitiile de respiratie profunda cresc fluxul sangvin si deci nivelul energetic si activeaza muschii, inclusiv cei ai organelor sexuale. De asemenea respiratia ce are un anumit punct de focus contribuie la obtinerea unei vigilente sporite.

* Exemple exercitii Pilates pentru controlul si sincronizarea respiratiei:
1. Five Series (seria celor 5) .
2. Lateral Breathing (respiratie laterala) .
3. Diaphragmatic Breathing (respiratia din diafragma) .
4. The Hundred (100) .


Exercitii Pilates pentru eliminarea durerilor de spate- principala cauza a disconfortului in timpul actului sexual

Exercitiile Pilates ajuta la detensionarea coloanei vertebrale in zona lombara. Exercitiile de respiratie profunda activeaza muschii ce sustin trunchiul. Astfel muschii abdominali si cei spinali sunt sustinuti reciproc. Astfel puteti asigura un suport mai bun spatelui realizand si exercitii pentru abdomen. Pozitia corecta a gatului si a umerilor este pozitia trasa in jos de la nivelul urechilor (asemeni unei girafe) .
In ceea ce priveste eficienta exercitiilor Pilates asupra durerilor de spate, trebuie sa mentionez ca aceste exercitii adesea sunt recomandate si practicate in centrele de terapie fizica, in cazurile de suport insuficient al muschilor spinali, instabilitate pelvica, dezechilibre musculare, postura necorespunzatoare si lipsa de vigilenta corporala.

*Exemple de exercitii Pilates ce combat durerile de spate:
Exercitii Pilates pentru eliminarea durerilor de spate1. Pelvic Tilt to Pelvic Curl (inclinarea pelvisului/ ondularea pelvisului) .
2. Chest Lift (ridicarea bustului) .
3. Swan Prep (lebada) .
4. Child's Pose (pozitia fatului) .
5. Kneeling Arm and Leg Reach (echilibrare) .
6. Cat / Cow (pisica/ vaca - arcuirea coloanei vertebrale) .
7. Swimming (innot) .
8. Spine Stretch (intinderea muschilor spinali) .
9. Spinal Mobility (mobilitate spinala) .


Principiul placerii supreme -orgasmul : antrenarea muschilor dragostei (muschiul pubo-coccigian) si a platformei pelvisului cu exercitii Pilates

Muchiul pubo-coccigian este activat cu ajutorul exercitiilor Pilates impreuna cu muschii abdominali profunzi, contribuind si la cresterea rezistentei fizice si a controlului muscular.

*Exemple de exercitii Pilates pentru controlul muschiului PC:
1. Pelvic Curl (ondularea pelvisului) .
2. Pelvic Tilt (inclinarea pelvisului) .
3. PelvicClock (ceasul pelvic) .
4. Open Leg Balance (echilibru -picioarelor departate) .


Exercitii Pilates pentru educarea controlului muscular

Muschii coapselor sunt solicitati in timpul actului sexual atat pentru mentinerea anumitor pozitii cat si pentru mentinerea ritmului sexual si controlul asupra “strangerii” dragostei. Invatand cum sa va controlati muschii pelvici puteti controla si contractia muschilor coapselor.

Exercitii Pilates pentru antrenarea muschilor coapselor

Un exercitiu eficient de contractie a coapselor interne este sa va asezati in pozitia dorsala neutra (alinierea perfect a umerilor- coloanei vertebrale si pelvisului la nivelul solului), si sa simtiti cum oasele sezutului apasa pe podea. Incercati sa impingeti aceste oase unul catre celalalt- veti simti un usor efect de ridicare intre picioare. Incercati sa mentineti aceasta ridicare timp de 10 secunde, relaxati si apoi repetati de 3 ori.

*Exemple de exercitii pentru tonifierea coapselor:
Exercitii Pilates pentru antrenarea muschilor coapselor1. Cushion Squeeze (strangerea pernei intre coapse) .
2. The Clam (clestele) .
3. One Leg Circle (rotire in aer cu un singur picior) .
4. Side Kick Series (lovituri laterale cu piciorul) .
5. Double Leg Kick (lovituri duble cu piciorul) .
6. Open Leg Balance (echilibrul picioarelor departate) .


Exercitii Pilates pentru flexibilizarea soldurilor

In materie de pozitii sexuale, adesea se pune problema cautarii unor pozitii cat mai potrivite, anumite unghiuri de penetrare. Insa pentru a face posibil acest lucru pe langa mobilitatea articulatiilor este necesara si adoptarea unei deschideri a coapselor corespunzatoare (si implicit a vaginului) mentinand in acelasi timp si musculatura suficient de puternica sa cuprinda soldurile partenerului si sa stimuleze partenerul.
Cel mai simplu exercitiu este de rotire in aer a piciorului (intins la maxim) fara a misca insa soldurile (intinsa pe spate cu genunchii indoiti- ridicati pe rand picioarele si intindeti perfect genunchiul fara insa a va ridica soldul de la sol) . Pe masura ce deveniti mai puternica veti observa ca soldul va ramane tot mai stabil in timpul miscarilor rotative, chiar daca mariti dimensiunea cercurilor.

*Exemple de exercitii Pilates pentru solduri mai flexibile:
Exercitii Pilates pentru flexibilizarea soldurilor1. Lunge Exercise (alonja) .
2. Lunge with Arms Up (alonja cu bratele ridicate) .
3. Hip Mobility Exercise (exercitiu de mobilitate a soldurilor) .
4. Hip Stretching Exercise (exercitiu de intindere a soldurilor) .
5. Pilates Stretches (intindere Pilates) .
6. One Leg Circle (rotire in aer a piciorului) .


Exercitii Pilates pentru intarirea abdomenului- mentinerea ritmului sexual

Exercitii Pilates pentru intarirea abdomenului1. Rollover Prep (rostogolire) .
2. Shoulder Bridge (podul) .
3. Single Leg Stretch (intinderea singulara a piciorului) .
4. Oblique Lifts (ridicari oblice) .
5. Double Leg Stretch (intindere dubla a piciorului) .
6. The Hundred (100) .
7. The Roll Up (rasucire) .
8. The Saw (fierastraul) .


Exercitii Pilates pentru intarirea muschilor spatelui – suportul muscular necesar corpului in timpul unui sex entuziastic

Din pozitia intinsa cu fata in jos, miscarile de arcuire a spatelui cu fata spre sol (lebada) antreneaza atat muschii abdominali cat si cei ai spatelui oferind o arcuire frumoasa si senzuala a corpului. O imagine pe care partenerul dvs o va aprecia in timpul momentelor deExercitii Pilates pentru intarirea muschilor spatelui intimitate.

*Exemple de exercitii de mobilitate si intindere a muschilor spinali:
1. Spinal Mobility (mobilitate spinala) .
2. Twisting Back Stretch (intindere prin rasucire dubla) .
3. Svan Movement (lebada) .
4. Prone Hold Plank (panta) .


Exercitii Pilates cu dispozitive specifice- Inelul Pilates- pentru antrenamentul coapselor, feselor si abdomenului

Inelul Pilates (Magic Circle) este un dispozitiv ce ajuta la realizarea unor exercitii specifice (Rainbow ) dar si la marirea gradului de dificultate a unor exercitii de baza (The Hundred – prin fixarea gleznelor in timpul incordarii abdominale) sau exercitiile de strangere si incordare a coapselor.
Acest dispozitiv este elastic si adauga rezistenta in orice zona doriti sa intensificati exercitiul de tonifiere. Acesta este de diferite marimi si cu grade diferite de rezistenta. Este folosit cel mai frecvent pentru a tonifia partea interna a coapselor, fesele, bratele si abdomenul.

Exercitii Pilates pentru imbunatatirea posturii corporale

Exercitii Pilates pentru imbunatatirea posturii corporaleSedentarismul ofera un aspect rotunjit umerilor, o postura necorespunzatoare, un aspect lasat al corpului. Oamenii au tendinta de a parea mai slabi si mai mici datorita posturii. Prin tonifierea muschilor spatelui si intinderea muschilor tensionati, exercitiile Pilates va pot oferi un aspect mai inalt, mai impunator.
Unul din exercitiile de imbunatatire a pozitiei picioarelor si trunchiului este rotirea in aer a piciorului avand soldurile fixate -One Leg Circle- dar si pendularea laterala a piciorului mentinand ferma pozitia trunchiului -Side Leg Series- pozitia pe o parte cu capul sprijinit in mana) .

! ATENTIE
Acest articol are scop informativ si reprezinta o trecere in revista a acelor exercitii din cadrul sistemului Pilates care va pot ajuta sa va imbunatatiti viata sexuala. Se recomanda practicarea acestor exercitii conform indicatiilor unui instructor (real sau virtual -internet, DVD etc) sau al instructiunilor corecte, detaliate dintr-un manual Pilates.
Aceste exercitii necesita in prealabil efectuarea unui set de exercitii Pilates specifice de incalzire si trebuie elaborat un program de executare al acestora (pentru a echilibra activitatea la care sunt supuse diferite grupe de muschi si pentru a evita antrenarea excesiva a unor muschi).

Data actualizare: 30-11-2022 | creare: 15-02-2010 | Vizite: 16417
Bibliografie
Exercitii Pilates exemple - link:
https://pilates.about.com/

Totul despre practicarea exercitiilor Pilates - link:
https://www.pilates-institute.com/

Cum sa practicati mai bine sexul cu ajutorul exercitiilor Pilates - link:
https://www.everything-about-pilates.com/how-to-have-better-sex.html

Exercitii Pilates pentru imbunatatirea vietii sexuale - link:
https://www.ehow.com/how_2082963_have-better-sex-using-pilates.html

Sex mai incitant cu ajutorul exercitiilor Pilates - link:
https://www.innerrewards.com/topics/pilates/articles/ir-have-better-sex-with-pilates-585

Pilates for better sex - link:
https://www.shedoesthecity.com/pilates_for_better_sex

Pilates- obinerea unui “centru” corporal sexy - link:
https://all4women.co.za/relationships/garden-of-eden/pilates-and-sex.html

O respiratie mia buna, o postura mai buna, o viata sexuala mai buna - link:
https://zeena.freedomblogging.com/2008/03/19/breathe-better-stand-taller-and-have-better-sex/152/

Pilates pentru imbunatatirea vietii sexuale - link:
https://www.couplescompany.com/Advice/Health/Sexuality/DblLegStrch.htm

Pilates pentru o postura corporala mai buna si multe altele - link:
https://escapetoshape.com/blog/?p=143&cpage=1

Cele mai utile exercitii Pilates pentru a “ revitalizarea” vietii sexuale - link:
https://health.ninemsn.com.au/fitness/exercise/1011020/top-seven-pilates-moves

Exemple de exercitii Pilates care combat durerea de spate - link:
https://pilates.about.com/od/pilatesroutines/ss/Pilates-Back-Exercises.htm

Cum executam exercitiile Pilates?
https://health.howstuffworks.com/pilates.htm/printable
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercitii Pilates - sexfitness
  •