afectiune neurologica?

17-02-2011
dana rosu
Nu este medic/terapeut
dana rosu
Buna ziua, ma numesc dana rosu si am un nepotel de 5 ani cu o problema medicala despre care nu ne poate spune nimeni nimic inca. acum trei ani, dupa o raceaala puternica, probabil insotita si de dureri de cap pe care el nu ni le a putut comunica, pentru ca a vorbit mult ma tarziu, i s a inchis o pleoapa, dreapta, dar fara sa lacrimeze sau sa i se umfle. noi suntem din pitesti si am ajuns si la bucuresti dar nimeni nu a putut spune ce este. a fost tratat cu prednison, si si revenit dar a ramas cu strabism, ochiul respectiv s a desschis dar a ramas tras spre exterior. in rest analizele au fost ok. au trecut trei ani de atunci si nu a mai avut probleme pana acum in decembrie cand totul s a repetat, tot dupa o raceala, a avut duurei fooarte puternice de cap si febra, nu se ridica din pat si dupa dureri a urmat caderea aceleiasi pleoape. a urmat acelasi tratament, a facut un tomograf care a iesit bine, analize bune, orl nimic, la inima nimic. cand inca era bolnav a mers si la oftalmologie si nu vedea f bine cu acel ochi, dar cand criza a trecut vederea a revenit. cateodata vede dublu cu acel ochi. medicul nurolog suspecteaza un anevrism cerebral. ar urma un rmn de care ne este cam teama, pentru ca este un copil f sensibil. nu stim ce sa facem si unde sa mergem. daca m ati putea ajuta cu un sfat v as fi recunoscatoare. multumesc!
2 comentarii
0
19-02-2011, ora 20:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Problema este de domeniul neurologiei.pare, dupa descriere, o paralizie a celui de-al III-lea nerv cranian, nervul oculomotor, declansata brutal dupa o raceala, cel mai probabil de etiologie virala...faceti cum spune medicul neurolog, un RMN cerebral va stabili daca este vorba de un anevrism sau nu..
0
20-02-2011, ora 00:15
dana rosu
Nu este medic/terapeut
dana rosu
Multumesc frumos! medicul neurochirurg din bucuresti la care au fost acum in dec a spus ca nu este nevoie de rmn pentru ca nu crede ca e nimic in neregula, ca e fost viral cum spuneti si dvs, dar medicul de aici din pitesti insista cu rmn. o sa l facem ca sa eliminam dubiile privind anevrismul. eu am vazut u caz asemanator cu al lui la o fata de 25 ani pe discovery channel, si era vorba de sindromul tolosa hunt. am cecetat pe internet despre acest sindrom rar intalnit iar la noi in romania nu se stiu prea multe despre el. mie mi s a parut ca se potriveste f bine cu simptomele lui, si era vorba de o inflamatie a sinusului cavernos, fiind implicat si nervul III. cauza este idiopatica. dar diagnosticul este diferential, mi ar placea sa se stie mai multe despre acest sindrom, este f interesant. multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul