Alergie muscatura purici

21-05-2019
pclaudia
Nu este medic/terapeut
pclaudia
Buna!

Acum 3-4 saptamani am fost muscata de 3 pureci. Individual si la intervale scurte de 2-3 zile (dupa ce am scapat de fiecare in parte). Am fost muscata pe ambele gambe, precum si laba piciorului. Am avut niste umflaturi f mari si mancarimi. Mancarimile au persistat cateva zile, chiar si noaptea. De aprox. o saptamana si jumatate am inceput sa am mancarimi si in partea superioara a corpului. Per total ma manca din cap pana in picioare. Daca ma scarpinam intr-o anumita zona, se extindea mancarimea (de ex. daca ma scarpinam pe urechi, mancarimea se extindea treptat pana ajungea sa ma manance tot scalpul si gatul). Senzatia de mancarime aparea de cateva ori pe zi. Imi apareau si pete rosii chiar si fara sa ma scarpin. Unele au trecut, altele au ramas.
Am fost la farmacie si mi s-a dat tratament pt 5 zile cu Borenar si lotiune mentolata cu calamina. Am fost pe urma la dr de familie care mi-a spus ca tratamentul e ok si mi-a mai dat in plus un unguent: benzoat de benzil. Momentan inca nu m-am dat cu acesta, deoarece mancarimile m-au mai lasat dupa ce am inceput sa iau tratamentul de la farmacie. In schimb, mi se inroseste pielea la orice contact, in regiunile unde am avut probleme cu mancarimea. Cand ma dau cu lotiunea, cand fac dus, pielea mi se inroseste de parca a fost agresata.
Doresc sa stiu daca benzoatul de benzil ajuta la reducerea rosetii si daca faptul ca nu mai am asa multe senzatii de mancarime e un semn de ameliorare. Am citit ca benzoatul de benzil e indicat pt tratamentul scabiei, de aceea intreb.
Mentionez ca am mai fost muscata de pureci cand eram mai mica si nu am avut probleme de acest gen.

Multumesc!
2 comentarii
0
22-05-2019, ora 07:31
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
buna ziua,
Benzoatul nu indeparteaza roseata. Folositi calamine, calciu cu vit c si antihistaminic. Daca simptomele persista mergeti la medic dermatolog.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
24-05-2019, ora 19:26
pclaudia
Nu este medic/terapeut
pclaudia
Buna ziua! Multumesc pt raspuns. Roseata nu a disparut. Marti am programare la dermatolog. Dar as vrea sa mai aud inca o parere. Pielea mi se inroseste la orice contact. Cand fac dus, spre exemplu, si ma frec cu buretele usor, mi se inroseste pielea. Si pe fata la fel. Roseata dispare, insa reapare la orice contact, ca ma scarpin usor, ca ma frec, etc. Nu imi dau seama daca are vreo legatura cu muscatura de purec sau este de la altceva.

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alergia la înțepături de insecte
  • Mușcătura / înțepatura de păianjen
  •