aparat aerosoli

39 comentarii 1 2
0
30-09-2011, ora 18:16
Melcul grabit
Nu este medic/terapeut
Melcul grabit
nu stiu de ce ne mai chinuim sa intrebam daca nu se oboseste nimeni sa ne raspunda..:(((((
0
01-02-2012, ora 10:04
Alina Hileaga
Nu este medic/terapeut
Alina Hileaga
Buna ziua stimati doctori!
Am o fetita de sapte luni. Problema este ca se infunda f. des la nas, probabil datorita aerului foarte uscat in acesta perioada. Am achizitionat un aparat cu aerosoli cand fetita avea 3 luni la recomandarea medicului ORL-ist. Problema la vremea respectiva era ca mucusul nazal era uscat.
Am facut sapte zile cate o sedinta pe zi combinatie 3 ml Acc si 3 ml ser fiziologic cate cinci minute/ sedinta.
Mi-a spus sa repet acesta combinatie acc cu ser fiziologic ori de cate ori se infunda la nas.
Am repetat aceste sedinte odata pe luna sapte zile.
In rest nu a avut raceli sau alte probleme, doar putin rosu in gat rezolvat cu nurofen.
Dilema mea este : este corecta acestea utilizare, aceste doze, durata (5 minute pe zi)?
Pot aparea alte probleme datorita utlilzarii aerosolului/
Se poate folosi si preventiv cu alte combinatii de solutii?

Multumesc.
Cu stima,
Alina Irimie.
0
30-01-2013, ora 21:31
gyulia
Nu este medic/terapeut
gyulia
buna seara,
am un baiat de 7 ani si a fost diagnosticat cu faringoamigdalita si candida linguala, a iesit la analiza facuta cu o sapt inainte de acest episod. tratamentul a fost gentamicina 6 fiole, 1 la 12 ore si dexametazona 6 fiole, 1 la 12 ore.problema mea este aceea ca consider ca 1 fiola de dexa la 12 ore e prea mult pentru un copil de 7 ani, 25 kg.nu stiu ce sa fac, deoarece imi face temperatura, nu mare, 38, dar face. precizez ca i-am inceput in urma cu 2 zile antib cu ceclor dar nu a fost de folos deoarece a facut temperetura in continuare, ii dadeam si nurofen( scadea cat avea efect apoi creste).acum am intrerupt antib si treb sa incepem injectabil, dar am o mare indoiala. chiar si farmacista s-a mirat cand a vazut 1 fiola dexa la 12 ore!
toate acestea mi le-a recomandat medicul de familie.
multumesc si doresc daca se poate un raspuns cat mai curand
0
12-04-2013, ora 13:28
adry9036
Nu este medic/terapeut
adry9036
buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca se poate ce solutie pt aerosol pot folosi la un bebe de 8 luni si in ce cantitate.trebuie sa va precizez ca bebelul are tuse productiva si ii curge nasucul.va multumesc astept raspuns
0
17-03-2015, ora 20:27
dami100
Nu este medic/terapeut
dami100
Buna ziua!

Parerea mea este sa cumparati un aparat de aerosoli performant. Unul cu ultrasunete este esential pentru copii, mai ales in cazul problemei dumneavoastra. Un exemplu aveti aici: http://cronomed.ro/aparate-aerosoli/288-aparat-de-aerosoli-cu-ultrasunete-mo-03.html

Sper sa va fie de folos. Multa sanatate fetitei dumneavoastra!
0
26-03-2015, ora 07:20
arsenedarius
Nu este medic/terapeut
arsenedarius
Buna ziua baietelul meu are o tuse productiva i am facut timp de 5 zile aerosoli cu 0, 7 gentamicina, 2 ml ser si 1 dexametazona plus sirop grintuss. Mentionez ca el are 2 ani si 6 luni si nu am avut posibilitatea sa ii fac decat o data pe zi, dar inca tuseste mai pot continua sa ii mai fac cateva zile? pana la cate zile se pot face?
0
29-09-2016, ora 15:10
Myriam Noor
Nu este medic/terapeut
Myriam Noor
Bună ziua d-na dr. Am 2 fetite, respectiv 3ani si 9 luni, 2 ani si 4 luni. Amandoua tușesc productiv si le curge nasul mult. Treatamentul este cu salbutamol spray de 3 ori pe zi(2 pufuri ), flutide 50 spray de 3 ori pe zi(1 puf), la interval de 15 minte dupa salbutamol spray. Iar seara inainte de culcare un sirop care stopeaza tusea dar care nu este asemanator cu Aerius pt alergi. Menționez că mă aflu în Germania. Am aici foarte multe medicamente aduse din România printre care si acc(sirop si fiole), dexametazona etc intrebarea mea ezte aceasta: daca spray-ul de flutide este de fapt un fluidificator, le mai pot administra aerosol cu acc+ser fiziologic? Si daca da, câți ml acc pun si câți ml de ser fiziologic adaug la acc? Și de câte ori pe zi? Menționez că lunar se îmbolnăvesc și de multe ori cu complicații gen pneumonie si tot felul de infectii. Am facut si testul de alergie si este ok. Iar de astm am inteles ca este greu de depistat la această vârstă iar d-na dr spune ca procentul pt dânsa este de 5% ca ar fi astm. Acum le dau si propolis pt imunitate iar pana nu de mult sirop cu echinaceea+propolis, vit. C. Și toate acestea la recomandarea dr-ului din România. Desi aici in Germania mi s-a spus sa nu le mai dau nimic pt imunitate pt ca oricum mananca bine si sanatos... Fetița mea cea mare a luat la naștere din spital bacteria proteus care s-a localzat rapid la plamani aducand-o la un pas de deces. Tratame tul a fost lung si greu dar a scapat cu viață!!! Este posibil sa fi rămas cu o sensibilitate si de aceea sa- mi faca atât de des pneumonie??? Nu exista 1-2 luni fara sa nu aibe probleme și asta de cand s-a nasut. Va multumesc anticipat pt un eventual raspuns.
0
02-10-2016, ora 12:50
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Presupun ca ambele fetite nu au febra.Medicatia pe care o folositi pare sa fie neadecvata situatiei.Flutide este un corticosteroid si este acelasi lucru cu dexametazona(care NU este destinata administrarii pe calea aerosolilor).Salbutamolul este un bronhodilatator si NU are indicatie in starea actuala.Puteti folosi ACC pe cale orala 2-3 x 5 ml/zi si aerosoli cu 2 ml.ACC din fiola+2 ml. ser fiziologic x 3/zi intre care mai puteti adauga cate o sedinta de aerosol cu ser fiziologic(in total se aduna 5 sedinte de aerosoli/zi). In cazul tusei productive important este ca tusea sa fie eficienta, sa mobilizeze secretiile din plamani.Succes!
0
14-04-2019, ora 15:46
Matei Simona
Nu este medic/terapeut
Matei Simona
O intrebare pt doamne doctor Ana-Maria Slanina am o fetita de un an si 6 luni si imi face destul de des in gat si imi raceste oare ce este de facut?Va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •