artroscopia, singura solutie?

20-04-2015
bambi87
Nu este medic/terapeut
bambi87
Buna ziua, in urma unui RMN am descoperit ca am condromalacie patelara grad 1 la ambii genunchi, si as dori sa stiu daca singura solutie ar fi artroscopia. Doctorul asa a zis, mai ales ca nu pot indoi un picior de cateva luni, e si muschiul putin atrofiat fata de celalalt, ca nu-l pot solicita, si port bandaje, nu pot merge fara, imi pierd puterile in ambii genunchi. S-a vindecat cineva de aici vreodata de aceasta afectiune, dar fara artroscopie? Rog un doctor specialist sa-mi spuna daca mai pot alege altceva, poate niste infiltratii? Tratament intern? Va multumesc frumos!
4 comentarii
0
20-04-2015, ora 17:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Afectarea cartilajului articular se datoreaza fie efortului exagerat (sport), fie greutatii exagerate (nu am inteles sexul, varsta, greutatea/inaltime etc), fie este vorba despre o displazie femuro-patelara.
Nu se pune problema de medicamente sau de infiltratii, ci de scadere in greutate (daca este cazul), de reducerea activitatii fizice si de o eventuala interventie de corectie a unei eventuale displazii femuro-patelare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-04-2015, ora 17:54
bambi87
Nu este medic/terapeut
bambi87
Buna ziua! Va multumesc pt raspuns! am 49 kg, 24 de ani, deci nu se pune problema greutatii, eu am o prblema mai veche cu un genunchi, am avut 2 ani dureri, purtam bandaj, m-am lovit foarte tare in el acum 2 ani, am ajuns si la urgente si cam tot efortul l-am pus pe celalat genunchi, pe care nu il mai pot indoi. daca conteaza, am alergat cateva luni pana sa ajung in starea asta de nu mai pot sa merg fara bandaje, si in timpul acela de facut sport, simteam cum nu mai fac fata genunchii la genuflexiuni, sau alte solicitari la nivelul genunchilor. Cam asta ar fi istoria. Pe rezultatele rmn zice "fara displazie". Deci nici in acest caz nu se poate alta solutie decat artroscopia? Daca mai aveti nevoie de informatii, va raspund cu placere. Astept cu interes raspunsul dvs.
0
20-04-2015, ora 17:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul D-voastra este vorba, evident, de un efort total supra-dimensionat.
Artroscopia nu rezolva intotdeauna problema, fiind nevoie uneori de transpozitia tuberozitatii tibiale anterioare.
Un specialist in chirurgia genunchiului va va explica situatia pe indelete, dupa un examen clinic atent (RMN-ul nu are valoare aici).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-04-2015, ora 18:06
bambi87
Nu este medic/terapeut
bambi87
Pai doctorul ortoped, care se ocupa si de artrocopii, mi-a zis ca asta ar fi singura solutie, dar eu am vrut sa vad alte pareri de la specialisti sa vad ce spun si ei. Pana la urma, ce ma sfatuiti? Sa merg la alt medic sa vad ce alte investigatii mai pot face (am facut doar RMN bilateral)? Si acea transpozitie pe care ati mentionat-o, prin ce interventie se efectueaza? Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.