Aspenter, ultimul racnet al cercetarii ?

29-01-2010
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Am auzit de mai multe ori de acest medicament minune, dat foarte des de medici in ultima vreme la infarct si boli de inima. Azi m-am uitat sa vad si eu ce este minunea asta de medicament cand colo : nimic altceva decat aspririna.

Am intrebat pe cineva care il ia daca stie ce este si pt. ce este si mi-a raspuns "un medicament f. puternic pt inima"

Nu prea e pt. inima si nici prea puternic nu este, desi se da pt. "subtirea sangelui"...numai ca pacientii habar nu au ce este caci nu citesc doarhartia insotitoare.

Aici continutul de la aspenter:
http://www.medicart.ro/nomenclator-medicamente~1011~ASPENTER-75-mg
Substanta activa este : ACIDUM ACETYLSALICYLICUM

Asa se vinde la romani o aspririna scumpa in loc de una ieftina cu acelasi efect.
Cred ca si cei mai multi medici nu stiu ce este acest Aspenter minune caci vad ca il recomanda
de parca ar fi ultimul racnet al medicinii desi costa mult mai mult decat o aspirina normala.

La farmaciile Dona sunt urmatoarele preturi:
Aspirina tamponata 100mg 3, 90 RON
Aspririna Bayer 100mg 7, 90 RON
Aspenter 75 mg 11, 90 RON

Un pret de 3 ori mai mare pentru aspenter decat pt. aspirina normala si asta pentru 25% mai putin din substanta activa cu numele de ACIDUM ACETYLSALICYLICUM.

Asa un marketing mai zic si eu, sa vinzi la fraieri o substanta extrem de ieftina la un pret de 3-4 ori mai mare decat cel normal. Macar de ar fi buna la ceva si aspirina asta, dar in afara de rau nici un bine nu face de decenii intregi - decat pe hartie.
15 comentarii
0
29-01-2010, ora 18:05
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Nu asta este ideea, concentraţia mai mică şi mai scumpă.

Acidul acetil salicilic are efecte diferite în funcţie de concentraţie- 75 mg este concentraţia folosită şi eficace pe scăderea trombozelor şi prevenirea accidentelor vasculare! nu are efect nici de scădere a febrei, nici analgezic ca pastilele cu concentraţie mai mare- folosite pentru total altceva!

acelea pot avea şi ele funcţia aceasta- dar date in concentraţie atât de mare - (aspirina 500 mg preţ 2, 90- helpnet)- de aproape 7 ori mai mare- este total inutilă şi exagerată.

deci nu sfătuiţi oamenii să ia aspirină normală şi eventual să o taie la bucătărie! sau să o ia aşa frumos la 500 mg pentru că poate ajunge să fie dăunător
0
29-01-2010, ora 23:42
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Mai da tu chiar ai un raspuns de scuze pt. toate trucurile si prostiile industriei farmaceutice.
Ce ai rude care lucreaza la fabricile lor de medicamente ?
Esti pana la urma cu pacientii sau cu industriile ?
Vrei sa-mi zici ca o pastila de 100mg taiata in doua este o mare diferenta fata de cele 75 de mg intr-o pastila de cam 4 ori mai scumpa ?

Fabriocantii de aspririna nu ar putea sa faca si ei pastile de 75 mg ?
Sau cei care fac aspirina asta "moderna" nu ar putea-o numi " Aspirina 75mg" ?
In plus oamenii sunt si iei diferiti, volumul de sange e f. diferit. Doar nu se potriveste 75 de mg la toata lumea perfect ? Si o pastila de 100 mg taiata in 2 se potriveste la fel de bine. Ca doar oamenii nu sunt facuti la matrita.

Dar bineinteles, tu le sti pe toate mai bine.. si nici nu ai terminat bine faculta.
1
30-01-2010, ora 16:57
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
dacă nu ştim ce dăm atunci spuneţi "Doctorii nu ştiu ce dau", dacă cumva Doamne fereşte chiar ştim ce e şi pentru ce, atunci iar e rău pentru că spuneţi că "lucraţi la fabrici de medicamente"...
ştiţi pentru ce e învelişul unei pastile şî ce se întâmplă dacă se spart? prin mestecare sau tăiere? ia căutaţi înainte să ziceţi prostii
şi mai am 5 luni până termin facultatea, deci nu e o scuză ca acum să nu ştiu nimic şi brusc peste să mă deştept
0
05-02-2010, ora 12:32
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
Incredibile lucruri pot citi :)). Nu-mi vine sa cred cata lume este paranoica
0
09-03-2010, ora 09:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
La cine te referi, la colegii tai ?
0
11-03-2010, ora 12:29
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
in principiu toata lumea sufera de paranoia intr-o forma sau alta- forumul acesta e plin de tot felul de fobii- de la femei care scriu exasperant ca sunt gravide dupa fiecare act sexual pana la oameni carora le este frica de lucruri absolut banale si consacrate... in fine nu mai intru in amanunte.

dar ca idee daca mesteci, spargi, tai o aspirina normala faci ulcer clar 100%- deci un sfat foarte idiot dat din partea unei persoane care incearca sa ajute oamenii!

nu stiu de ce companiile nu fac o pastila romaneasca mai ieftina, dar probabil sunt probleme legate de productia in sine... si se va rezolva in timp
0
11-05-2011, ora 22:13
involver
Nu este medic/terapeut
involver
Eu mestec aspirina de cand ma stiu, si nu am mai facut ulcer. Sau cine stie, am vreo specie de ulcer care nu provoaca dureri.
0
24-07-2011, ora 20:04
daniel buc
Nu este medic/terapeut
daniel buc
cel mai tare produs pentru aceste afectiuni, este Transfer Factor Cardio( BCV )..cautati detalii sa va minunati !!!!
0
16-05-2012, ora 19:03
GioVaNNy2012
Nu este medic/terapeut
GioVaNNy2012
Buna ziua. Nu cunosc medicamentele necesare legate de functionalitatea buna a inimii sau altor probleme legate de inima. Tatal meu a fost operat de inima in urma cu 3 ani, i-a fost inlocuita o vena ceva de genul...nu stiu exact. De vreun an incoace tot are dureri si intepaturi la inima si in zona pieptului... Medicul de familie ii tot recomanda "proasta medicamentatie " cu aspenter, o pastila care, din cercetarile mele am constatat ca este o simpla aspirina, ceva mai puternica. Acum rascolesc internetul pentru a gasi ceva mult mai util si benefic totodata, pentru aceasta afectiune, dar nu gasesc, nu stiu daca altceva mai bun ii poate afecta mai rau simtomele sau sa-i provoace alte complicatii. Intrebarea mea este, daca in cazul lui, (Transfer Factor Cardio( BCV ) publicat de Daniel Buc.) este util?...sau daca puteti sa-mi recomandati ceva mai bun. Multumesc, cu respect, Giovanny C.
0
09-06-2012, ora 17:17
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Medicul cardiolog face tratamentul nu medicul de familie. Ce zice cardiologul aia faci nu ce zice Remicade sau Scarface pe forumuri. Are stent ?

Scarface tu compari mere cu pere: aspirina simpla nu este gastrorezistenta aspenter, thrombo ass, aspirin cardio DA. Aceasta inseamna o tehnica diferita de producere alti excipienti alte costuri.
De ce e sa zicem scump desi la 10 lei nu mi se pare scump ? Pentru ca, companiile farmaceutice primesc banii pe medicamentele produse care sint pe lista de gratuite si compensate dupa 24 de luni deci acste costuri legate de intarzieri sint transferate OTC-urilor. Daca statul ar plati la timp am avea probabil Aspenter la 5 lei.
0
12-06-2012, ora 09:34
GioVaNNy2012
Nu este medic/terapeut
GioVaNNy2012
Mda.m-ati lamurit de nu se poate.. Continuati sa va "insultati" in cunostinte farmaceutice si alte chestii.care cum si in ce fel..omg.
0
01-04-2013, ora 16:38
pushimic
Nu este medic/terapeut
pushimic
hai sa va spun eu ce a facut aspenterul pentru mine. Am pierdut o sarcina acum un an, dupa multe analize scumpe dr mea mi-a dat o reteta cu un medicament necompensat care ajungea la 1500 euro! Am fost la un alt medic care mi-a citit analizele si a zis ca medicamentul este ok dar tot ceea ce contine este un dozaj special de aspirina 75g care impiedica formarea chiagurilor... si el imi recomanda o pastila de aspenter zilnic seara, cu asigurarea ca nu dauneaza sarcinii. Este usor de ghicit ce am ales sa cumpar, dupa 3 luni am ramas din nou insarcinata si am continuat tratamentul, am dus sarcina pana la capat iar acum am un baiat frumos si sanatos... totul de la o aspirina cu un dozaj mai special pt ca asta este in fond!
0
16-04-2013, ora 19:06
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Eu inteleg ca medicamentul necompensat care costa 1.500 de euro continea 75 mg (nu grame) de aspirina ???
0
15-05-2016, ora 20:45
Gayou11
Nu este medic/terapeut
Gayou11
Fratelui meu, 61 de ani, i s'a prescris Aspenter dupa ecografie si EKG. Se pare ça ar fi facut un preinfarct in 2001. Fuma foarte mult si bea foarte muleta cafea. Nu stiu ce efecte secundare a simtit. In afara de transpiratii reci si diaree. Avez istoric familial. Mama noastra a suferit trei mari accidente cérébrale. E hemiplegica si sufera de dementa vasculara.
Fratele meu nu a mai luat Aspenter, déci nu a urmat tratamentul prescris de cardiolog. A murit pe 6 mai 2016, de infarct miocardic.
In urma unui cancer la sin HER2+, eu am facut 18 injectii cu Herceptin, care are ça efect secundar insuficienta cardiaca. Sint sub supraveghere medicala si nu am nimic la inima. Am urmat de asemenea si un program de readaptare la efort.
Mai avea oare fratele meu o sansa daca continua tratamentul?
0
09-02-2017, ora 17:18
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Intr-adevar, aspenterul este acid acetilsalicilic pus intr-o membrana gastrorezistenta.
Este intr-adevar mai scump decat acidul acetilsalicilic sub alte prezentari dar poate asta spune ceva si despre calitate.
Sunt insa mai multe medicamente care contin aceeasi doza si care au aceeasi forma de prezentare, printre ele parca erau unele produse chiar in Romania. In acest fel, pentru cine conteaza mai mult pretul decat calitatea are pentru ce opta.
Ulcer 100% de la o aspirina sparta se face probabil doar in Anglia dar trebuie sa tineti minte ca daca tot ati dat banii pe aspenter nu trebuie sa spargeti pastilele. Acidul acetilsalicilic sub alte forme de prezentare poate fi dizolvat chiar si intr-o lingurita de apa, nu are membrana de protectie.
Aspirina cu 1500 Euro... Tare as fi vrut sa ii stiu denumirea comerciala.

Ideea e ca trebuie sa ne ponderam, altfel ajungem toti sa dozam coaja de salcie ca tot acid acetilsalicilic contine.
Parerea mea!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.