Bebe prematur - greutate mica la 8 luni
Am o fetita care s-a nascut cu 1900g si 47 cm. Acum la 8 luni are 6300 g. Mananca lapte si hrana diversificata. Desi mananca destul de bine si relativ mult, are o greutate mica. E normal cat cantareste acum? Ce as putea face? Exista o formula de calcul pentru cresterea in greutate a prematurilor? Multumesc.
4 comentarii
buna ziua! cel mai bine v-ar raspunde un pediatru. daca fetita mananca si se dezvolta bine, atunci e ok. formula de calcul pentru indice ponderal la sugari este greutatea actuala/greutatea ideala pt varsta. daca este intre 0.9-1.2 este bine.la dumneavoastra ar fi undeva la 0.7-0.8, deci e cam slabutza. Dar daca consideram ca este prematur, deci daca s-ar fi nascut la termen, acum ar avea 6 luni, nu? privita asa problema bebe e perfecta :). va dorim sanatate si pofta buna! Anca si bebe Cristiana
Va multumesc pentru raspuns. E incurajator.
Parerea mea e ca bebelusa mea se dezvlota normal: mananca destul de bine, i-au iesit deja 2 dinti, ii asteptam pe urmatorii 2, sta in fundulet, rade si gangureste toata ziua. Arata ca un copil dolofan, grasunica, e rosie in obraji si nu a racit niciodata.
Toate cele bune.
Parerea mea e ca bebelusa mea se dezvlota normal: mananca destul de bine, i-au iesit deja 2 dinti, ii asteptam pe urmatorii 2, sta in fundulet, rade si gangureste toata ziua. Arata ca un copil dolofan, grasunica, e rosie in obraji si nu a racit niciodata.
Toate cele bune.
Nu te speria! Eu am o fetita (are acum 7 ani) nascuta la 29 de saptamani(avort) care a cantarit la nastere 940g. Pana la varsta de 5ani si cateva luni era slaba ( la 5 ani cantarea 11 kg).Am refuzat intotdeauna sa-i dau vitamine...dar minunea s-a produs. Acum este durdulie (26 kg) si nu o mai pot opri din mancat. I-am respectat ritmul si nu am fortat-o cu nimic.Totul a venit de la sine.
multumesc corey.baietelul meu are 5 ani /16 kg.m-am temut ca eu sunt de vina.de mancat mananca dar nu pune pe el.mama mea nu l-a obligat niciodata pe micut sa manance daca el nu vrea.programul lui de masa este in functie de stomacelul lui, bineinteles fara sa sara mesele principale.
Alte subiecte recente din această secțiune: