bronhopneumonie copil 2 ani si 10 luni

28-12-2009
alxbob
Nu este medic/terapeut
alxbob
Am si eu nevoie de un sfat ca parinte disperat (fac si rime!). Acum 7 zile m-am internat cu fiica mea (2 ani si 10 luni) la ATI copii din cauza unui puseu de febra 41, 2. Anterior fusesem cu ea la doctorul pediatru si ne-a consultat si am primit augmentin si un antitermic. La 6-7 ore dupa prima doza, a inceput sa tremure si sa zica ca-i este frig (frison) si comportandu-se asa ciudat am zburat cu ea la Urgenta unde i-au luat temperatura i-au dat un desitin (contra convulsiilor) si m-am internat la ATI copii unde au perfuzat-o administrandu-i un antitermic si Cefort. De atunci a fost totul Ok, dar termperatura ei a scazut, dar uneori mai urca pana la 37, 3. Acum este in a 6-a zi de tratament de cefort cu gentamicin (prin branula). Pe toata perioada starea ei generala a fost perfecta si radiografia la plamani a iesit cu unele modificari. Doi doctori diferiti s-au uitat pe radiografie si unul a zis ca este o viroza suprainfectata si altul a zis ca este bronhopneumonie acuta. Intrebarea mea este de ce nu scade febra sub 37 si ramane 37, 3? Multumesc mult!
5 comentarii
0
28-12-2009, ora 19:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Si eu cred ca a fost o bronhopneumonie acuta... ai rabdare, copilul este inca sub tratament ; da-i multe lichide [ supica, ceai cu miere de albine, compot, lapte.dar sa nu le amesteci pe toate intr-o zi caci va face diaree ] ; intr-un timp nu prea lung temperatura va mai scade.
0
28-12-2009, ora 21:33
alxbob
Nu este medic/terapeut
alxbob
Va multumesc. In seara aceasta, la ultima doza de gentamicin i s-a spart a 2-a branula si am incetat tratamentul. Nu cred ca este o problema, nu?
In perioada post boala trebuie sa-i suplimentez cumva aportul zilnic de vitamine sau alte medicamente de imunizare?
Mii de multumiri si Un An Nou asa cum vi-l doriti!
0
29-12-2009, ora 07:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vezi daca cumva nu e cazul sa mai continui tratamentul cu un antibiotic suspensie, pentru ceea ce a avut fetita terapia se continua cel putin 5 zile dupa ce a devenit afebrila. Trebuie ca tratamentul sa fie complet si corect, daca prin branula nu se mai poate administra antibiotic, se continua tratamentul atat cat e nevoie, sub alta forma de administrare. Si intreaba pediatrul daca e cazul ca sa se faca vaccinul antiinfectie cu pneumococ.Banuiesc ca este fetita ta cea din poza.e o bebelusa tare draguta.Si dupa atata chin cred ca mosul va mai trece de Revelion inca o data pe la ea. La Multi Ani!
0
29-12-2009, ora 14:31
alxbob
Nu este medic/terapeut
alxbob
Am fost astazi la medicul nostru pediatru si ne-a spus ca nu a putut fi vorba de bronhopneumonie deoarece aceasta nu se poate vindeca in cateva zile, asa cum s-a intamplat cu ea. Ne-a dat IMUNOFIX junior pentru perioada urmatoare.
Mosul trece pe la ea aproape zilnic. O rasfatam cam mult!
Va multumesc inca o data doamna doctor pentru sfaturile pertinente si explicite.
La multi ani!
0
20-08-2012, ora 16:01
niki19
Nu este medic/terapeut
niki19
buna ziua doamna doctor si eu am aceiasi probleme cu fetele mele dupa dr de familie si ele au bronhopneumonie de trei saptamani le dau tratament cu antibiotice si nu este nici un rezultat, gemenele de11luni au primit eritromicina, eurespal, rhinathiol 2%, sumetrolim, la fetita cea mare de 3ani si 8 luni ia scris zinnant, eurespal, sumetrolim, rhinathiol2% si ketof nu le-a trecut, pe 16.08.2012 ia prescris ospen de 400, sumetrolim, ketof, eurespal, rhinathiol la gemene si la cea mare nimic si maine termin cu tratamentul lor si ele nu sunt bine aproape tot asa sunt, ce este de facut?haraie din plamani foarte urat are o tusa seaca si le curg nasucul dar este galben si gros poate sa fie puroi?va rog doamna doctor ajutatima daca se poate!va multumesc mult de tot!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: