care e diferenta dintre un medic neonatolog si un pediatru

20-02-2010
mirelama
Nu este medic/terapeut
mirelama
buna ziua.Am un baietel de 3 luni pe care are am vrut sa -l duc la un medic pt un control de rutina si o colega mi-a recomandat medicul fetitei ei de 8 luni.Acesta este un medic neonatolog.As vrea sa stiu care este diferenta intre un medic neonatolog si un medic pediatru ( in afara faptululi ca mediul neonatolog se ocupa de copiii nou nascuti ), vreau sa stiu unde se poate opri medicul nonatolog si de unde continua pediatrul, dc un medic nonatolg poate trata un bebe de 3 luni.
va multumesc
2 comentarii
0
20-02-2010, ora 15:48
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In esenta si trecand peste anumite nuante, "neonatologia" inseamna "medicina noilor nascuti", iar "pediatrie" este un alt nume pentru "medicina interna-copii" (si nu pentru "medicina de familie-copii"). Neonatologia este o subspecialitate care are pediatria la baza, iar neonatologul are cunostinte aprofundate de pediatrie asa cum gerontologul are cunostinte de medicina interna, doar ca le-a dezvoltat pentru un alt segment de varsta.

Exista o practica, ba chiar si intelegeri intre doctori, ca neonatologul sa se ocupe de copii de pana la un an, iar dupa un an ei sunt preluati de pediatru.
0
22-02-2010, ora 13:55
mirelama
Nu este medic/terapeut
mirelama
Multumesc pt raspuns, imi faceam griji in sensul ca un medic neonatolog nu are suficiente cunostinte sa trateze bebelusi mai mari, credeam ca ei se ocupa numai de nou -nascuti.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul