care e diferenta dintre un medic neonatolog si un pediatru
buna ziua.Am un baietel de 3 luni pe care are am vrut sa -l duc la un medic pt un control de rutina si o colega mi-a recomandat medicul fetitei ei de 8 luni.Acesta este un medic neonatolog.As vrea sa stiu care este diferenta intre un medic neonatolog si un medic pediatru ( in afara faptululi ca mediul neonatolog se ocupa de copiii nou nascuti ), vreau sa stiu unde se poate opri medicul nonatolog si de unde continua pediatrul, dc un medic nonatolg poate trata un bebe de 3 luni.
va multumesc
va multumesc
2 comentarii
In esenta si trecand peste anumite nuante, "neonatologia" inseamna "medicina noilor nascuti", iar "pediatrie" este un alt nume pentru "medicina interna-copii" (si nu pentru "medicina de familie-copii"). Neonatologia este o subspecialitate care are pediatria la baza, iar neonatologul are cunostinte aprofundate de pediatrie asa cum gerontologul are cunostinte de medicina interna, doar ca le-a dezvoltat pentru un alt segment de varsta.
Exista o practica, ba chiar si intelegeri intre doctori, ca neonatologul sa se ocupe de copii de pana la un an, iar dupa un an ei sunt preluati de pediatru.
Exista o practica, ba chiar si intelegeri intre doctori, ca neonatologul sa se ocupe de copii de pana la un an, iar dupa un an ei sunt preluati de pediatru.
Multumesc pt raspuns, imi faceam griji in sensul ca un medic neonatolog nu are suficiente cunostinte sa trateze bebelusi mai mari, credeam ca ei se ocupa numai de nou -nascuti.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate