Cataracta (rog raspuns Dr. Alina Maria Bălţăţeanu) | Forumul Medical ROmedic

Cataracta (rog raspuns Dr. Alina Maria Bălţăţeanu)

03-04-2011
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Buna ziua
Am vazut ca ati mai raspuns unei intrebari si as dori sa va intreb ca anume trebuie sa fac mai exact ca sa obtin cristalin pt bunica mea in varsta de 84? A platit CAS si e prima data cand am dus-o la medic. Diagnosticul a fost pus deja, s-a facut consult, am gasit si medicul
Asadar cristalinul nu e asigurat ce CAS in totalitate? Eu nu prea inteleg cum vine asta. Cred ca nu toti batranii din Ro isi permit costurile unei operatii.

Uf..trebuie sa fac o cerere catre CAS? Si daca da, cam cat timp dureaza pana imi raspund si cum intru in posesia substantei? (ideea e ca oricum ii platesc operatia dar daca pot obtine cristalin de la Casa, de ce sa nu o fac?)

Va multumesc mult pt timpul acordat
2 comentarii
0
04-04-2011, ora 22:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Sincer, dureaza ceva timp pana se obtine o aprobare de la Casa de Asigurari; iti trebuie recomandare de la medicul specialist, biometria si o scrisoare de la medicul de familie; medicul de familie ar trebui sa stie ce trebuie facut pentru a obtine suma oferita de Casa pentru cristalin ; da, suma asta nu este suficienta;acum, pretul unei operatii rezonabile cu un cristalin foldabil rezonabil ajunge in jur de 1200 ron. Daca ma gandesc bine, avand in vedere ca sunt multi batrani si vor fi si mai multi si ca nu trebuie sa devina poveri pentru cei din jur, as propune sa se asigure fiecarui batran 2 cristaline artificiale foldabile, cele mai rezonabile ca pret; Cred ca a vedea bine inseamna si o viata mai buna si mai cred ca toata contributia de o viata la Casa de Asigurari ar putea sa le asigure asta;Numai bine
0
04-04-2011, ora 23:18
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Va multumesc mult pentru raspuns.Aveti mare dreptate, vederea inseamna o viata mai buna, mai ales cand persoana locuieste singura. Bunica mea vrea sa fie independenta si nu doreste sa stea la oras - asa ca noi facem naveta la tara cu frica in san de fiecare data.
As duce-o cat mai repede la spital, nu doresc sa astept pana imi aproba ei cristalinul, stiti cumva daca am sanse sa obtin o parte din bani retro? Adica eu platesc operatia, medicul imi da adeverinta si depun cererea plus actele la CAs...?

(nu e mult 1200 Ron, eu am citit si de 600-700 euro, acu, saracuta, dansa nu trebuie sa bage ata in ac ci doar sa vada cum e normal pt varsta ei)...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cataracta poate fi prevenită?
  •