Ce expectorant este mai eficient: Humex sau Acc

18-10-2011
Mihai102
Nu este medic/terapeut
Mihai102
Bunaziua! Toamna asta, fetita mea, in varsta de aproape 4 ani, a fost racita si cu bronsita mai tot timpul. Ultimul episod de raceala a inceput saptamana trecuta. I-am dat Sumetrolin de joi pana luni dimineta, deoarece avea o tuse seaca sacaitoare mai ales noaptea. Luni dimineata fata a facut febra 39, 5 petru prima data de la inceperea acestui ( nou si exaxperant) episod de raceala.I-am bagat imediat supozitor cu paracetamol, si-am plecat la doctor. Doamna doctor mi-a spus ca are gripa si mi-a dat isoprinosine, jumatate de pastila la 8 ore timp de trei zile (paracetamol si nurofen). I-am spus doamnei doctor ca fata se plange c-o doare gatul. Mi-a spus ca nu are rosu in gat si-a inchis subiectul. Dar fata tot isi mangaie gatul si spune ca o doare. Astazi, marti, deja s-au facut 24 de ore de cand ai dau fetei paracetamol si nurofen din 4 in 4 ore deoarece febra mare (39) nu o lasa. Am in casa Acc granule pt solutie orala. Humex, si Revrigrip. Ma gandesc sa-i dau ceva dar nu stiu ce, pentruca fata tuseste din cand in cand, si se aude ca a inceput sa i se rupa din piept, nu mai este tusea seaca pe care o avea saptama trecuta.
1 comentarii
0
18-10-2011, ora 11:42
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Humex-ul şi ACC-ul au la bază substanţe înrudite, cu acelaşi mecanism de acţiune. Eu personal, am o uşoară preferinţă pentru ACC.

Probabil că ştiţi zicala despre gripe: dacă le tratezi, durează o săptămână. Dacă nu le tratezi, durează 7 zile. Principala grijă în tot acest timp este evitarea complicaţiilor (care apar mai ales dacă nu se respectă statul la pat şi apare expunerea la frig). Ceaiul de soc, şodoul de două ori pe zi şi limonada (eventual citrice ca atare sau supliment de vitamina C) sunt de mare ajutor. Pe viitor, să aveţi Oscillococcinum în casă, ajută mult dacă e luat în primele 12 ore de la debutul gripei (acum, în această etapă, nu mai ajută).
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul