Chist de retenție sinus sfenoidal

11-11-2019
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
Bună ziua. După 5 ani de umblat de la medic familie la medic orl am ajuns la la acest raport medical chist de retenție de 2, 4 cm situat la nivelul sinusului sfenoidal stâng, și dilatare psudochistica milimetrica (8 mm) a unor cisterne bazale în dreapta. Vă rog dacă se poate un medic specialist să I-mi răspundă. Pentru această problemă nu există tratament? Având în vedere și operație laparoscopica, ce riscuri am și cât costă având în vedere că sănt asigurată casă sănătate. Mulțumesc anticipat.
8 comentarii
0
11-11-2019, ora 18:54
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
A mai avut cineva chist de retenție, sfenoidal, a-ți făcut tratament, dacă a funcționat sau trebuie neapărat operație laparoscopica. Aștept un răspuns din partea domnului doctor. Mulțumesc.
1
11-11-2019, ora 20:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU se poate lua o decizie despre operatie doar pe baza CT ului
sunt foarte importante simptomele
este foarte impoortant cum arata nasul in interior
doar medicul ORL din clinica care vede pacientul si rezultatul CT poate sa spuna ce e mai corect in acest caz
0
13-11-2019, ora 09:50
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
Bună ziua domnule doctor. Mă adresez referitor la răspunsul dumneavoastră. Datele problemei mele sănt rezultatul computer tomograf. Am fost cu cd și a fost vizionat de medic spital clinic orl timisoara. După vizionare mi s-a spus că trebuie operat, sănt o mulțime de riscuri având în vedere unde se află sfenoidalul. V-am cerut
părerea dumneavoastră personală cu privire la operație, dacă este necesară sau se po
ate cu tratament sau altă metodă având în vedere că sănt alergică la grupa peniciline, in cazul în care vor fi complicații de genul infecției după operație. A-ți operat pe cineva cu această problemă? Ce mă sfătuiți? Cum aș putea să vă trimit atașat cd dacă doriți să mă ajutați în luarea unei decizii. Chiar nu există altă soluție, rămâne doar operația? Mulțumesc anticipat.
0
13-11-2019, ora 10:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa va ajut cu raspunsul la acesta intrebare
doar alt medic ORL care o sa vada nasul si CT o sa spuna daca e de operat sau NU
Am scris ca sunt Foarte importante SIMPTOMELE
daca nimic NU Va supara.. atunci neglijati acest rezultat de la CT
daca Va supara ceva
descrieti Amanuntit Simptomelele..de ca ati ajuns sa faceti acel CT??
0
13-11-2019, ora 18:02
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
Mulțumesc mult pentru răspuns. Am ajuns să fac acel ct pentru că de aproximativ 5 ani am probleme. Am dureri de cap în frunte în jurul ochilor, frunte, între nas și ochi. Durerile se accentuează la umezeală, când este aerul rece, dacă mă spăl pe cap, nu suport clima din casă, din autoturism, dacă e rece afară când inspir pe nas mă doaremerge
0
13-11-2019, ora 18:32
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
Durerea este la baza frunții, între ochi, nas, secreții uscate, nas înfundat, se formează cruste în nas, am perioade când se desfunda doar la duș sau când fac inhalații, dacă mă aplec I-mi vine de pe nas în gât secreții vâscoase. Noaptea și ziua respir pe gură, am gura toată uscată și iritată. Am reflux gastroesofagian și nu mai îmi permite stomacul să beau antiinflamatoare. La indemnul medicului de familie am făcut anumite investigații, ct ce am specificat și radiografie sinusuri unde specifică ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare, iar radiografia coloana cervicala spune imagistic vertebre aliniate posterior rectitudine de profil, mici osteofite marginale anterioare C4, C5, C6 , Pensari intervertebrale posterioare C5-C6, C6-C7. Trahee la linia mediană. Am 48 de ani, 1, 70 și 75 kg. vă rog dacă se poate un sfat, încotro să mă îndrept. Sănt în ceață în legătură cu operația sinusului sfenoidal. Mulțumesc anticipat.
0
13-11-2019, ora 21:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult la gastrologie și tratamentul corect a problemelor. De acolo aveți toate problemele cu gatul și nasul... De la aciditatea în somn. Și din cauza digestiei proaste aveți calitatea sângelui și limfei proasta.. Asta duce la afectarea mucoaselor. La problemele de coloana și la proasta circulație cerebrala.
2 consult la balneo.. Cu tratamentul corect a coloanei. De acolo radiază durerile la schimbul de temperatura
3 la orl tre sa vedeți de ce nu respirați pe nas. Septul sau cornetele. Asta e importat.
4 despre Alimentația corecta am scris mult pe forum. 75.e f mult!!!!
5. Cred ca acele chisturi sunt pe ultimul plan. Dacă erau ele de vina.. Durerea ar fi permanenta. Nu ar varia în funcție de timp. De tensiune și de alimentatie
0
13-11-2019, ora 22:54
Ana-Angela
Nu este medic/terapeut
Ana-Angela
Respect promptitudinea dumneavoastră. Mulțumesc mult pentru indicații. O să țin cont de sfatul dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.