colecistopatie cronica litiazica

26-02-2008
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Buna ziua,

In urma unei ecografii mi s-a pus diagnosticul de colecistopatie cronica litiazica si mi s-a spus ca "piatra" are dimensiunea de 9 mm si ca se poate elimina. Cand am avut primele probleme cu fierea( in urma cu cativa ani), am primit de la medicul de familie o foaie de regim cu ce alimente sunt permise si interzise in afectiunile hepatice si ale vezicii biliare/cailor biliare, deci stiu ce am voie si ce nu sa mananc( si chiar am respectat regimul intr-o masura foarte mare), insa, acum, pentru ca a aparuit acesta "piatra", ma intereseaza daca puteti, va rog, sa-mi spuneti :
1.Exista medicamente sau alimente care ajuta la dizolvarea calculului si daca da, care sunt acestea si cat de eficiente sunt?
2.De la ce dimensiuni un calcul nu mai poate si eliminat si cand se recomanda interventia chirurgicala?
3.Dupa cat timp se impune o alta ecografie ?
Am tot auzit de diverse combinatii cu ulei de masline, lamai etc., dar nu stiu cat de eficiente sunt...
Mentionez ca am 32 de ani.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavostra.
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Michelangelo
2 comentarii
0
04-03-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
1. Exista tratamente, de exemplu Ursofalk, care reduce dimensiunile pietrei sau o face sa dispara complet cam la 50% din pacienti. Diareea este un efect secundar destul de frecvent. Este cu reteta, pe termen lung (1-2 ani), se fac ecografii inainte de tratament si apoi tot la 6 luni, sa se vada daca a avut efect. Se recomanda pentru calculi mai mici de 2 cm.

2. Daca un calcul este mai mare de 2 cm, se poate lua in calcul interventia chirurgicala (colecistectomie laparoscopica), peste 2, 5 cm trebuie operat. Daca este mic si nu da simptome, este doar urmarit.

3. Sincer sa fiu nu stiu, dar daca pentru urmarirea tratamentului se face la 6 luni, atunci fara tratament ar trebui cam la 1 an - 1 an jumate, daca nu sint simptome.

Am auzit de metode alternative de eliminare a calculului, unele pot fi eficiente, dar ar putea precipita colica biliara.

Pietrele cresc in mai multe situatii, de exemplu obezitate, scadere prea rapida in greutate, colesterol HDL prea mic, tratamente hormonale.

Numai bine.
0
05-03-2008, ora 00:00
Michelangelo
Nu este medic/terapeut
Michelangelo
Domnule Musaraf,

Va multumesc din suflet pentru rabdarea de a citi mesajul meu si pentru toate informatiile pe care mi le-ati oferit.
Va doresc multa sanatate si numai bine!


Cu stima,
Michelangelo
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: