constipatie la copil - va rog o parere

27-09-2010
brodolina
Nu este medic/terapeut
brodolina
buna ziua!
baietelul meu de 3 ani si 2 luni sufera de constipatie. am incercat cu de toate: fructe, legume, verdeata, paine integrala si nu functioneaza nimic.
face o data la 3-4 zile si se chinuie ingrozitor. as dori sa va intreb daca dulcopicul se poate administra mai multe zile consecutiv sau daca exista altceva, va rog spuneti-mi!
multumesc anticipat!
2 comentarii
0
04-10-2010, ora 00:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Brodolina, mai intai trebuie vazut de ce se constipa copilul. Posibil sa fie vorba de alimentatie, stiu ca mititeii astia se mai constipa de la lapte de exemplu. Dar si painea sau posibil fructele mancate cu coaja constipa. Incearca sa-i dai fructe si sub forma de compot. Painea asta cu tot felul de E-uri intarzie metabolismul asa ca nu trebuie prea multa. Da-i si supa de pui sau legume si ai sa vezi ca o sa-si revina si nu o sa aiba nevoie de tratament. Ii trebuie deva care sa faca sa "alunece "...de asta am zis supe, ca sa aiba si ceva ulei in mancare.
Momentan nu trebuie orez.
0
13-10-2010, ora 10:28
sindicat
Nu este medic/terapeut
sindicat
Aceeasi problema o am si eu cu fetita mea la 4 ani.Mie mi-a recomandat ulei de parafina pentru ca facea scaunul foarte gros si trebuie recalibrat intestinul-sa revin la forma normala.La nou cauza este si psihogena -isi anuleaza scaunul de frica-.Uite cum procedez eu acum si am reusit sa aiba scaun zilnic.Regim alimentar cu fibre;varza salata, linte in diferite combinatii, brocoli si conopida sub forma de supa crema, prune uscate, pere zilnic, fibre cu inulina-luate din comert in pliculete- in iaurt.Am redus lactatele, pastele si preparate din carne.Paine numai cu fibre, paste bio cu fibre, psylium de la plafar care il pun in supa sau borsulet, are fibre si curata intestinul.Stiu ca pare cam dificil dar nu este alta cale, intestinul se dilata si va fi si mai difici. Iti recomand sa consulti un medic despre uleiul de parafina, eu acum abia il folosesc si problema e de la 2 ani, am incercat foarte multe variante, naturiste si medicale si efectul era slab si de scurta durata.Si nu uita de probiotice care ajuta la flora intestinala, noi am luat enterol 30 zille.Daca iti sunt de ajutor sfaturile mai putem comunica.Succes si sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •