copil de 5 ani poate lua esentin 6 ?

13-10-2011
steci
Nu este medic/terapeut
steci
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o problema.. a trebuit sa-i fac niste analize la ficat, fiului meu de numai 5 ani si ia iesit urmatoarele analize : TGO -45.. TGP - 33. D oamna Doctor ia da ESENTIN 6 - doua capsule pe zi.. Nu stiu, nu vreau sa pun la indoiala profesionalismul Doamnei Doctor.dar ma gandesc. nu sunt cam puternice pentru el? se dau si la copii asa mici?.. nu stiu ce sa fac. va rog, ajutati-ma. Multumesc.
1 comentarii
0
13-10-2011, ora 22:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E prea puternic pentru un copil de 5 ani..daca faci comparatie intre cantitatea de vitamine din siropurile / drajeurile o pentru copii [ Centrum junior, Pikovit, Cavit etc. ] si Esentin vei observa o diferenta mare intre dozaje...Esentin e un produs destinat adultilor..Pe prospectele vitaminelor pentru copii scrie "...a nu se depasi doza zilnica recomandata..."...Valorile probelor hepatice nu sunt chiar asa de mari..Pentru a ajuta ficatul copiilor exista siropul Liv 52.Vorbeste cu medicul de familie...
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul