copilul meu raceste frecvent..

10-03-2012
vanda01
Nu este medic/terapeut
vanda01
Copilul meu in varsta de 4 ani si 7 luni este in colectivitate si raceste frecvent. Din octombriesi pana in decembrie anul trecut a avut cam 2 episoade de raceala in fiecare luna costand in secretii nazale instotite uneori de tuse productiva si febra dar care au trecut intr-o saptamana de fiecare data, nefiind nevoie de aantibiotic decat o singura data (augmentin). Anul acesta de pe la sfarsitul lunii ianuarie si pana mai de curand a tot avut secretii nazale abundente dar transparente si 2 episoare de febra, prima data ajungand pana la 40de grade. Tratamentul care i s-a administrat a constat in antitermice si picaturi nazale: betabioptal, biorinil, vibrocil, apa de mare, ser fiziologic. In urma cu o saptamana secretia a devenit peste noapte galbena si vascoasa iar pe timpul somnului nasul copilului a fost foarte infundat. Tot in timpul somnului transpira foarte tare la cap si zona omoplatilor. Tratamanetul prescris acum consta in picaturi Protargol si Sinupret sirop. Insa dupa prima zi de tratament a facut febra si au aparut secretii purulente la ochi pentru care i-am pus betabioptal. Este a 4-a zi de betabioptal iar secretiile inca nu au incetat. Nu mai face febra iar uneori tuseste ba cu expexctoratie ba fara. Ce tratament sa-i mai administrez? Incotro sa ma mai duc? Medicul ORL-ist l-a examinart si nu a considerat ca polipii sunt foate mariti si nici ca e cazul unei operatii. In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc.
3 comentarii
0
26-04-2012, ora 07:14
andreeamocanu
Nu este medic/terapeut
andreeamocanu
Buna ziua!

Pana iti raspunde un medic orl imi permit sa iti raspund eu deoarece ma lupt cu aceeasi problema cu baiatul meu din octombrie + ca face otite. Iti recomand ce mi-a recomandat si mie medicul nostru orl-ist : sa ii facem exudat nazal si exudat faringian, avand in vedere ca merge in colectivitate este posibil sa fi luat vreun streptococ.Acum asteptam rezultatle.

Multa sanatate.

p.s : imi cer scuze fata de administratorul forumului daca ma repet cu raspunsurile si recomandarile.
0
26-04-2012, ora 19:08
vanda01
Nu este medic/terapeut
vanda01
i-am tot facut exudatele faringiene si nazale si au iesit negative. oricum i-am administrat un vaccin in urma caruia nu poate - o perioada de timp - sa contacteze stafilococi si streptococi.
0
26-04-2012, ora 20:35
andreeamocanu
Nu este medic/terapeut
andreeamocanu
Atunci chiar ca te cred si te inteleg ca nu mai stii ce sa mai faci? Ce poate sa fie? Nici nu stii ce analize sa mai faci si incotro sa o mai iei, oare la un alergolog?..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •