Crestere in inaltime prin stretching?

07-05-2012
Alexescu
Nu este medic/terapeut
Alexescu
Am citit ca stretchingul ajuta la cresterea in inaltime si am inceput sa fac anumite exercitii de stretching care sunt recomandate, de 2 ori pe zi (dupa-amiaza si inainte de culcare); nu pot face dimineata deoarece sunt la scoala insa in timpul liber fac dimineata.
Prin exercitiile de stretching iti poti atinge inaltimea finala genetica sau poti adauga 2-3 cm la inaltimea actuala? Sa presupunem ca potentialul meu genetic ar fi de 1.80m. Eu am ramas la 1.63m. Prin stretching pot ajunge la 1.80m sau mai adaug cativa cm la inaltimea de 1.63m? Am 17 ani, este posibila o asemenea crestere (17 cm) la 17 ani?
Sa presupunem ca m-am inaltata 5 cm prin exercitiile de stretching. Daca renunt la stretching, peste un anumit timp voi pierde acei 5 cm ?
Sper sa ma puteti lamuri si pe mine. As dori raspunsul unei persoane in masura.
Multumesc !
3 comentarii
0
08-05-2012, ora 12:48
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Sincer, nu cred ca vei mai creste in inaltime orice ai face. Uita-te la parintii tai si vezi cu cine semeni si ce inaltime au ei. Totul e genetic. Accepta-te asa cum esti.
Ai sanse sa mai cresti la varsta de 17 ani dar foarte putin spre deloc. Eu sunt femeie insa am aceeasi inaltime ca in clasa a 7á adica 168 cm, de atunci nu am mai crescut deloc. Uitandu-ma la cei din jur, baietii s-au mai inaltat in clasa a 9á, a 10á si cam atat.
0
08-05-2012, ora 14:11
Alexescu
Nu este medic/terapeut
Alexescu
Sunt de acord cu ceea ce spui. Insa, cresterea la baieti poate dura pana la 21 de ani. Am citi pe anumite site-uri/ forum-uri despre baieti ce au crescut mult si dupa varsta de 17-18 ani (7-8 cm).
Am gasit un video cu exercitii de stretching pentru crestere, fara niciun fel de promovare. Un videoclip ca oricare altu. Sunt destule comentarii in care cei ce au incercat spun ca au crescut destul de mult.
Oricum, voi incerca aceste exercitii si ma voi masura la o luna sa vad care sunt rezultatele + administrez un supliment pentru stimularea secretiei de hormoni.
0
07-09-2012, ora 20:32
zafrina
Nu este medic/terapeut
zafrina
unde ai gasit acest video, as vrea si eu sa incerc aceste exercitii !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  •