Cum as putea sa am vocea groasa?

28-12-2011
faranume2
Nu este medic/terapeut
faranume2
Cum as putea sa am vocea groasa am 14 ani si imi doresc mult... as vrea sa o am groasa la fel ca uzzi din bug mafia vreau sa fie macar unpic mai groasa vocea mea
2 comentarii
0
29-12-2011, ora 09:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Trebuie să ai un pic de răbdare. Vocea se îngroaşă la băieţi, dar nu la toţi în acelaşi timp. Procesul de îngroşare a vocii e posibil să fie încheiat abia spre 18 ani. Pe de altă parte, deşi tuturor băieţilor, în final, li se îngroaşă vocea faţă de cum au avut-o când erau copii (mai puţin celor fără testicule funcţionale), nu toţi ajung în final la acelaşi registru de tonalitate. De aceea avem o diversitate de voci la bărbaţi: de la bas profund, ca aici: http://www.youtube.com/watch?v=6WpD2Cspn6g până la contratenor, numit uneori şi tenor de coloratură, ca aici: http://www.youtube.com/watch?v=I66osNWynYo.
Tonalitatea vocii nu ne-o alegem noi. Noi ne alegem numai ce facem cu ea. Dar aşa sunt oamenii, mereu nemulţumiţi de darurile primite, ale celorlalţi sunt întotdeauna mai bune. Asta explică de ce vedem blonde care nu ştiu cum să se bronzeze mai repede, cântăreţi negri care îşi fac operaţii estetice ca să se albească până le cade nasul prin concerte, constituţii de halterofili care se vor jockey, baschetbalişti care ar fi vrut să fie luptători se sumo, etc.
0
21-09-2016, ora 21:57
CristeaVIctor
Nu este medic/terapeut
CristeaVIctor
Buna seara am si eu o intrebare daca se poate:
Luna viitoare pe 26 Octombrie fac 18 ani si vocea mea este la fel ca la 15 ani.
1 De ce?
2 Cum mi-o pot ingrosa mai mult decat este acum?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.