Despre parul din cap.

10-09-2011
awlele
Nu este medic/terapeut
awlele
Am o mare problema de cand ma stiu pentru ca am parul ondulat si foarte des. De curand m-am decis sa-mi las parul sa creasca mai mare si eventual sa incep sa folosesc placa. Cu toate acestea am un par foarte des si sarmos... nu stiu ce sa fac pentru a-l face mai moale mai matasos... ma spal foarte des pe cap dar cam degeaba...

O mare intrebare a mea este daca exista vreo modalitate oricare ar fi ea de a-ti rari parul? si in rest mi-as dori sfaturi cum sa-mi fac parul sa nu mai arate ondulat, sarmos, des... nu imi suport parul... eu obisnuiam sa ma tund foarte scurt dar m-am decis sa-l las sa creasca. Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns la nelamuria mea si astept si sfaturi.
4 comentarii
0
10-09-2011, ora 16:25
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Ai un par sanatos! Sa fii multumita de asta. Ca sa vezi cum e omul: altele isi fac onduleu permanent iat tu il vrei drept!
Si acum, raspunsul.
1. Placa iti arde si distruge parul. De preferat sa nu o folosesti.
2. Spalatul des usuca si mai tare parul. El are grasimea sa care prin pieptanat (periat) se intinde pe toata lungimea sa. Daca spui ca e "sirmos" inseamna ca e deja uscat. Deci, spalat mai rar.
3. Ca sa il "inmoi" foloseste dupa spalat balsam pentru par. Sint si pentru par uscat. Vezi care e tolerat de par mai bine. Dupa balsam nu va mai fi sirmos si nici nu va mai parea des. Ondulat e frumos, nu inteleg ce nu-ti place.
4. Unele coaforuri fac "rarirea" parului dar asta nu inseamna decit sa-l tunda pe alocuri mai scurt decit in rest. Sfatul meu este sa nu faci asta.
In final, recomand folosirea balsamului si, cam atit fata cu par frumos.
0
10-09-2011, ora 22:54
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara! Balsamul sa-l dai dupa spalat, pe parul ud, dar nu si pe pielea capului. Doar pe par, apoi te clatesti bine, eventual stand in picioare iar apa sa curga din crestet spre varfuri. Sau incearca dupa spalat sa te clatesti cu apa cu otet de mere. Are acelasi efect ca balsamul, doar ca este natural. Iti spun din experienta. Si fereste-te de surse de caldura, chiar si apa cu care te speli sa nu fie fierbinte, ci cat sa nu simti rece.
0
11-09-2011, ora 10:30
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Bine zis incearca! Incearca cu otet sa vezi daca il suporta parul. Mie mai rau mi se sicleste, este mai imbicsit decit inainte de spalat si nu mai intra pieptenele in el.
0
11-09-2011, ora 13:48
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Era vorba de multa apa cu putin otet. Nu otet gol. Si otet de mere si miere, de la Plafar, nu din cel de pus la muraturi.. Un litru de apa cu 2 linguri de otet. E foarte indicat pentru clatire.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mătreața
  • Căderea părului
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • Substanțele care pot face ca parfumul șamponului să reziste mai mult timp pe păr
  • Tratamente pentru păr făcute acasă
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •